Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 juli 2011.

Economievrijdag, 29 juli 2011

Veel animo bedrijvenbeurs EXPO in Noordoost Fryslân

Leeuwarden - Voor de vierdaagse bedrijvenbeurs EXPO in Dokkum begin oktober hebben zich al honderd bedrijven en instellingen aangemeld. ,,Dat is veel meer dan we hadden verwacht”, zegt medeorganisator Anja Cornelissen. ,,Zelfs nu midden in de zomervakantie komen er nog aanmeldingen binnen.”

Economievrijdag, 29 juli 2011

Friesland Bank voert stresstest niet uit

Leeuwarden - Friesland Bank heeft besloten de tweede stresstest voor Europese banken niet uit te voeren. Volgens bestuursvoorzitter Kees Beuving hebben de scenario’s die worden gebruikt geen meerwaarde.

Hoofdartikelvrijdag, 29 juli 2011

Een ander weekje vakantie

Zo’n twintig jongeren zijn vanuit alle hoeken van de wereld naar Fryslân gekomen om Staatsbosbeheer een week te helpen bij het beheren van een stuk natuur bij Wijnjewoude. Voor de meesten van hen zal het vooral een aardige vakantie zijn in een exotisch land waarvan ze de gebruiken een beetje leren kennen. Het zal ook geen rib uit hun lijf zijn, zo’n werkvakantie. Veel meer dan deze overwegingen hebben ze misschien niet gehad om te kiezen voor dit weekje in het groen.

Regiovrijdag, 29 juli 2011

Feanwâldsters nog even langer in de stank

Feanwâlden - Inwoners van Feanwâlden klagen nog steeds over stankoverlast van Teeling Petfood. De diervoederfabrikant heeft in mei een nieuwe ontgeuringsinstallatie geďnstalleerd die de geuroverlast moest terugdringen, maar volgens de omwonenden heeft die nog weinig effect. Ook zou de fabriek sinds het plaatsen van de nieuwe installatie meer lawaai produceren.

Regiovrijdag, 29 juli 2011

Garagehouders druk met laatste mankementen

Drachten - Friese garagehouders hebben het de afgelopen weken extra druk met klanten die vlak voor hun vakantie nog even snel een mankement aan hun wagen willen laten verhelpen. Voor sommige automobilisten is dat absoluut geen overbodige luxe. ,,Ik had gisteren iemand binnen die een maand te laat was voor zijn keuring en ook met twee gebroken veren bleek rond te rijden”, zegt Ruud Dez van Autoservice Heerenveen. ,,Hij moest de volgende dag op vakantie.”

Regiovrijdag, 29 juli 2011

Focus op gebieden waar weidevogels zitten

Zuidoost-Fryslân moet worden geschrapt als weidevogelgebied. Het is veel beter de aandacht te verleggen naar de plekken waar de vogels nu clusteren.

Regiovrijdag, 29 juli 2011

Storingen bij UPC en Arriva

Regiovrijdag, 29 juli 2011

Huurder kan in Fryslân goed terecht

De Friese woningcorporaties hebben het afgelopen half jaar slechts een handjevol huurders moeten weigeren voor een goedkopere huurwoning. Landelijk ligt dat aantal een stuk hoger.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juli 2011

Jongbloed neemt alle bladen van failliete Inspirit over

Heerenveen - Uitgeverij Jongbloed uit Heerenveen neemt de onlangs failliet verklaarde stichting Inspirit Media over. Alle uitgaven blijven bestaan, zo meldt Jongbloed. Ook een ,,aanzienlijk deel” van het personeel gaat mee.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juli 2011

Iets anders

Sinds een half jaar weet ik hoe het is als mensen je nastaren. Tijdens onze vakantie aan de westkust van Nederland lijken we wel een bezienswaardigheid. Na dagen regen lopen we eindelijk in de eerste flauwe zonnestralen op de boulevard. Na een fikse strandwandeling belonen we onszelf en drie van onze vijf kinderen met een enorme ijshoorn. De twee jongsten liggen nog in de wagenbak. Tja, wie niet wandelt krijgt geen ijs, zo gaat dat. Maar het zijn niet de enorme ijshoorns waarmee we bekijks hebben. Het is de hoeveelheid kinderen. In plaats van de gebruikelijke twee of drie hebben we er inmiddels vijf.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juli 2011

Kerk moet praten met extremisten

Genčve - De kerk moet openlijk in gesprek met extremisten, om helder te maken dat hun ideeën níét christelijk zijn. Dat stelt Olav Fyske Tveit, secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken, naar aanleiding van het Noorse drama van vorige week.

Sportvrijdag, 29 juli 2011

SC Cambuur bekijkt El Makrini in oefenduel

Leeuwarden - Mohammed El Makrini doet vanavond bij SC Cambuur mee in de oefenwedstrijd van de eerstedivisionist tegen Harkemase Boys. De 24-jarige middenvelder annex aanvaller speelde de afgelopen zes jaar voor competitiegenoot FC Den Bosch, met wie hij het niet eens werd over contractverlenging. In de zoektocht naar een ervaren middenvelder kwam Cambuur hem nu op het spoor. Het duel in Harkema tegen de zaterdagtopklasser begint vanavond om 19.00 uur.

Sportvrijdag, 29 juli 2011

Blij dat het niet uitgezonden wordt

Vandaag: de onverwachte nederlaag van ADO Den Haag op Cyprus

Sportvrijdag, 29 juli 2011

Cambuur en de wonderlijke weg naar de eredivisie

De (soms) magere tijden ten spijt, Cambuur is en blijft een dankbaar onderwerp van gesprek. Dat merkte de redactie deze week toen de antwoorden van de kennisquiz over het kampioensjaar (1992) van SC Cambuur binnenstroomden. We konden vele nieuwe oplossers begroeten en ofschoon er maar een kan winnen is dat hopelijk de aanzet om zich aan te sluiten bij de vaste deelnemers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties