Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 juli 2003.

Bijschriftdinsdag, 29 juli 2003

Jezelf rijk rekenen

Een mens rekent graag zichzelf rijk.

Cultuurdinsdag, 29 juli 2003

Te snel orgelspel in Martinikerk te Sneek

Engelse organisten spelen doorgaans sneller dan Nederlandse. Misschien heeft dit te maken met het feit dat Engelse organisten, vaak verbonden aan een kathedraal, elke dag wel één of meer orgelwerken moeten spelen in bijvoorbeeld de evensongs. Daardoor kan er op den duur een mate van vervlakking in het spel optreden, waardoor de expressieve kant van het muziek maken veronachtzaamd wordt.

Economiedinsdag, 29 juli 2003

Brada hervat slachtactiviteiten

Leeuwarden – Runderslachterij Brada is dinsdagochtend weer gestart met slachten. De slacht lag stil na de aanvraag van uitstel van betaling van afgelopen donderdag.

Hoofdartikeldinsdag, 29 juli 2003

Economie, cijfers…

Economie rust voor een deel op emotie; met name wordt dat zichtbaar op de beurs. Verwachtingen - positieve of negatieve - hebben onmiddellijk gevolgen voor de hoogte van de aandelenkoersen. Of die verwachtingen reëel zijn of op niets gebaseerd, maakt niet zo veel uit. Het ‘sentiment’ op de beurs is een belangrijke veroorzaker van koerswisselingen.

Regiodinsdag, 29 juli 2003

Reclassering schiet steeds vaker tekort

Leeuwarden – De Reclassering schiet steeds vaker tekort. Met regelmaat komt de instantie, door gebrek aan personeel en geld, niet of niet op tijd met een voorlichtingsrapportage over een verdachte.

Regiodinsdag, 29 juli 2003

Fries in één ton brons naar Hørsholm

Ferwert - Het atelier van Hans Jouta in Ferwert wordt beheerst door de meer dan levensgrote gestalte van een Fries paard. Over enkele dagen verhuist de bronzen kolos naar Hørsholm, een voorstad van Kopenhagen. Daar zal het kunstwerk de entree sieren van het Deense Fries Paardencentrum.

Regiodinsdag, 29 juli 2003

Heerenveen kan schuldhulp niet aan

Heerenveen – De gemeente Heerenveen kan het groeiend aantal inwoners met ernstige geldproblemen niet langer helpen. Mensen in die situaties worden voortaan doorverwezen naar de Gemeenschappelijke Kredietbank (GKB) in Leeuwarden.

Regiodinsdag, 29 juli 2003

Ziekenhuizen in knel door ambulancestaking

Leeuwarden – De stakingsacties van de particuliere ambulances begint een probleem te worden voor de ziekenhuizen. Patiënten kunnen niet overgeplaatst worden, waardoor de afdelingen vollopen. Ziekenhuizen hebben bij de ziekenvervoerders geklaagd over dit probleem.

Regiodinsdag, 29 juli 2003

De vleesetende zonnedauw is terug op de Slotpleats

Bakkeveen - Zachtjes drupt de zomerregen in een brede slenk in het bos bij de Slotpleats in Bakkeveen. Enkele tientallen meters stroomafwaarts houdt een stuwwand het water tegen. Een schuif in de dam zorgt ervoor dat het water bij te hoge waterstand weg kan stromen. Nu wordt het weinige water dat valt, in de slenk bewaard. ,,Het zijn hele droge tijden”, zeg boswachter Johan van der Wal van de Vereniging Natuurmonumenten (VN).

Geloof & Kerkdinsdag, 29 juli 2003

Van Gogh: een voormalig evangelist

Wat is het mooiste boek dat u gelezen hebt? In het Friesch Dagblad schrijven deze zomer verschillende recensenten hierover: Vandaag: Kick Bras, predikant, docent spiritualiteit en auteur.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 juli 2003

Kerkorde van PKN nu in boekvorm verkrijgbaar

Leeuwarden – De complete, definitieve kerkorde (wettekst) van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is uit in boekvorm.

Sportdinsdag, 29 juli 2003

Topfavorieten tegen elkaar in eerste omloop

Franeker - De 150ste PC zal woensdag al in de eerste omloop beroofd worden van één van de grote favorieten. In een volle Koornbeurs in Franeker trokken Douwe Groenendijk en Chris Wassenaar Maandagavond tijdens de loting de kokertjes met respectievelijk nummer 13 en 14.

Sportdinsdag, 29 juli 2003

‘Hé! Hiene wy ferline jier ek net nûmer trije?’

Franeker – Een blik op de omslag van het PC-programmablad Alles oan ‘e hang op ‘e PC doet Cornelis Terpstra er op deze avond van de loting bij stilstaan hoe bijzonder het vorig jaar toch was.

Sportdinsdag, 29 juli 2003

Nieuwe opzet Amstel Cuptoernooi voor amateurvoetbal

Leeuwarden – De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft in navolging van het betaald voetbal besloten ook het Amstel Cuptoernooi bij de amateurs met ingang van dit seizoen wat op te waarderen.

Sportdinsdag, 29 juli 2003

Interesse Cambuur voor Marvin Dolion

Leeuwarden – Bij Cambuur Leeuwarden maakt dinsdag waarschijnlijk alweer een nieuwe centrale verdediger zijn opwachting in het elftal.

Sportdinsdag, 29 juli 2003

Harkemase Boys krijgt lichtere straf

Leeuwarden – De commissie van beroep van de KNVB heeft Harkemase Boys een iets lichtere straf opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden die plaatsvonden na afloop van de wedstrijd in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs tegen Quick Boys.

Sportdinsdag, 29 juli 2003

Heerenveen dit seizoen live te volgen via internet

Heerenveen – Wedstrijden van SC Heerenveen zullen dit seizoen rechtstreeks via internet te volgen zijn.

Weerdinsdag, 29 juli 2003

Bewolking

Vanmiddag neemt de bewolking toe, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur loopt uiteen van 21 graden in de directe kustgebieden tot 24 graden landinwaarts. Er waait een tot vrij krachtig toenemende zuidenwind. Vannacht en morgen vallen er (onweers) buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties