Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 juni 2013.

Achtergrondzaterdag, 29 juni 2013

University Campus staat in een Friese traditie

De University Campus Frysl‚n, een moderne netwerkuniversiteit, lijkt voor sommige mensen er wat aan de haren bijgesleept. Maar die staat in een Friese kennistraditie die teruggaat tot de zestiende eeuw.

Hoofdartikelzaterdag, 29 juni 2013

Is schuld aan slavernij een reŽel gevoel?

Om de zoveel tijd steekt het onderwerp de kop op: moet Nederland, of moet de kerk in Nederland excuus aanbieden voor het slavernijverleden? De discussie daarover heeft minsterns twee kanten. Er is bijvoorbeeld de juridische kant: als een overheid excuses aanbiedt, erkent ze schuld en kunnen er claims worden ingediend.

Regiozaterdag, 29 juni 2013

Eastermar, het verborgen tuinenparadijs

Eastermar | ,,,Wat sjoch ik dÍr no? DÍr bloeit wat.Ē Bioloog en botanicus Hindrik van der Ploeg struint door het veld achter Torenlaan nummer 19 op It Heechs‚n, een buurtschap even buiten Eastermar. Het blijkt beemdooievaarsbek te zijn. ,,BysŻnder, dy haw ik oant no ta allinnich mar yn Minnertsgea en Burgum fŻnĒ, mijmert Van der Ploeg.

Regiozaterdag, 29 juni 2013

Grote fusie in Friese zorg in voorbereiding

Drachten | Drie grote Friese zorgorganisaties willen volgend jaar een bestuurlijke fusie aangaan. Dat zijn Nij Smellinghe en Pasana (nu bezig met een volledige fusie), Antonius Zorggroep en de KwadrantGroep. De directeuren hebben donderdag een intentieverklaring ondertekend die neerkomt op een bestuurlijke fusie per 1 juni 2014.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 juni 2013

Karl Barthprijs 2014 naar Deichmann

De Duitse ondernemer en theoloog dr. Heinz-Horst Deichmann (86) krijgt de Karl Barthprijs 2014. Een gedreven gelovige.

Sportzaterdag, 29 juni 2013

Code twaalf en de Tourzege die voor Rooks zou zijn

Met de gouden successen van Van Gennip, PSV, Oranje en de winst van de bolletjestrui en de etappe naar Alpe díHuez voor Steven Rooks was 1988 een fantastisch Nederlands sportjaar. Maar de herinnering had volgens de makers van Andere Tijden Sport nog zoeter kunnen zijn.

Sportzaterdag, 29 juni 2013

Open FK jeu de Pelote: Witmarsum pakt voor het eerst titel

Het partuur van Witmarsum heeft gisteravond voor het eerst in de vijtienjarige historie van het open Fries kampioenschap jeu de pelote beslag gelegd op het felbegeerde Pealtsje van Easterlittens. Witmarsum versloeg op It Plein in Easterlittens een spannende en gelijkopgaande eindstrijd, ondanks de regen, titelverdediger Wommels met 9-10.

Sportzaterdag, 29 juni 2013

Partuur van De Groot ligt in Masters recordjagers dwars

Heerenveen | Jan Dirk de Groot, Marten Feenstra en Pier Piersma schreven gisteravond in Heerenveen de vijftiende editie van de Masters op hun naam. In de finale snoerde het winnende trio de recordjagers Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en DaniŽl Iseger de mond. Dat trio mag morgen in Harlingen voor de derde keer proberen om de 42e formatiezege, en daarmee het record, in de wacht te slepen.

Sportzaterdag, 29 juni 2013

Verrassende zege Brandsma in de nationale competitie

Jaarsveld | Nard Brandsma uit It Heidenskip is verrassend winnaar geworden van de tweede wedstrijd in de nationale competitie bij het fierljeppen. Brandsma sprong een afstand van 18,85 meter en profiteerde zo optimaal van de slechte weersomstandigheden.

Sportzaterdag, 29 juni 2013

Zeinstra naar finale Confederations Cup

Rio de Janeiro | Grensrechter Erwin Zeinstra uit Dronryp heeft de finale van de Confederations Cup gehaald. Daarin zal hij morgenavond samen met Sander van Roekel scheidsrechter BjŲrn Kuipers assisteren. De Nederlanders zullen in het Maracana-stadion van Rio de Janeiro de eindstrijd tussen Spanje en gastland BraziliŽ leiden. Kuipers is de eerste Nederlander die de eindstrijd van het Ďmini-WKí mag leiden. In de groepsfase leidde hij al het duel tussen Nigeria en Uruguay.

Sportzaterdag, 29 juni 2013

Cambuur komt op stoom en wint bij DTD

Cornjum | De eredivisieselectie van SC Cambuur krijgt meer en meer gestalte. Ook gisteren werden er rond de traditionele openingswedstrijd bij DTD (0-8 winst) nieuwe handen geschud.

Sportzaterdag, 29 juni 2013

Voorzitter Spinder na negen jaar weg bij Harkemase Boys

Harkema | Pieter Spinder neemt met ingang van het komende voetbalseizoen afscheid van het bestuur van Harkemase Boys. Hij was voorzitter sinds het vertrek van Max de Haan in 2004.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties