Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 juni 2012.

Achtergrondvrijdag, 29 juni 2012

Subsidiestroom maakt het wad kapot

Met miljoeneninvesteringen worden zandtoeristen naar de Waddenzee gelokt. Maar het gebied heeft veel meer aan de sliktoerist. En die jaag je zo juist weg, stelt waddenschilder Geurt Busser.

Economievrijdag, 29 juni 2012

Initiatief Lauwersdelta krijgt halve ton subsidie

Dokkum | Het huis voor innovatie in Noordoost Fryslân krijgt 49.740 euro subsidie van de provincie. Het gebiedsplatform Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân beoordeelt het project positief en dekt een derde van de totale kosten. In het Innovatiehuis Lauwersdelta zitten vernieuwende ondernemers bij elkaar en worden ze ondersteund. In de stichting zitten Achtkarspelen, Rabobank Burgum-De Lauwers, Denkgenoten, DVEN Accountants en Sterc Internet & Marketing.

Economievrijdag, 29 juni 2012

Dokkumer fietsenmaker ontwikkelt zijn eigen e-bike

Dokkum | Fietsenmaker Tom Meindertsma in Dokkum heeft een eigen elektrische fiets ontwikkeld in de prijsklasse tot tweeduizend euro. De opmerkelijke stap heeft hij gemaakt omdat er volgens hem in deze klasse meer kwaliteit mogelijk is dan in het huidige assortiment. ,,We werden er steeds vaker mee geconfronteerd dat er in deze categorie niet veel aanbod was van een hoge kwaliteit met een nieuw model accu. Dus dan maar zelf aan de slag”, vertelt de ondernemer.

Hoofdartikelvrijdag, 29 juni 2012

Cultuur: samenballen en uit laten waaieren

Cultureel Nederland kijkt gespannen uit naar twee momenten: over twee weken weten we of er nog rek zat in de subsidieverdeling van de Raad voor Cultuur. En op Prinsjesdag maakt staatssecretaris Zijlstra bekend wat hij met dat advies doet. Dat tweede moment is iets minder spannend, want hij heeft al kenbaar gemaakt het overgrote deel van het raadsadvies over te nemen.

Regiovrijdag, 29 juni 2012

Ageviewer verplicht na alcoholverkoop aan minderjarigen

In Oosterzee werd gisteren een ageviewer in gebruik genomen. Burgemeester Dick Stellingwerf wil ondernemers kunnen verplichten tot zo’n apparaat dat bij de verkoop van drank of sigaretten de leeftijd van klanten controleert.

Regiovrijdag, 29 juni 2012

Smallingerland moet luisteren naar inwoners

Drachten | De gemeente Smallingerland luistert niet goed naar vragen van de eigen inwoners. Dit blijkt uit een onderzoek van de rekenkamercommissie van de gemeente. Burgers die met vragen bij de gemeente komen, krijgen vaak een formeel antwoord dat grotendeels niet ingaat op de concrete vraag die gesteld is.

Regiovrijdag, 29 juni 2012

Smallingerland moet luisteren naar inwoners

Drachten | De gemeente Smallingerland luistert niet goed naar vragen van de eigen inwoners. Dit blijkt uit een onderzoek van de rekenkamercommissie van de gemeente. Burgers die met vragen bij de gemeente komen, krijgen vaak een formeel antwoord dat grotendeels niet ingaat op de concrete vraag die gesteld is.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juni 2012

Een klein wonder: na 27 jaar wordt er weer gekerkt in Baaium

In Baaium vindt vrijdag de opening plaats van de gerestaureerde hervormde kerk. Een kerk die ruim 27 jaar gesloten was als godshuis, maar waar nu weer de lofzang klinkt.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juni 2012

Bisdom stopte sterfgevallen Heel in de doofpot

Roermond | Het bisdom Roermond was vanaf 1958 op de hoogte van een reeks verdachte sterfgevallen onder minderjarige jongens in een internaat in Heel. Verantwoordelijken binnen het bisdom deden echter niets met die informatie. Dat bleek gisteren bij de presentatie van een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar misstanden in jongensinternaat Sint Joseph in het Limburgse Heel.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juni 2012

President Mursi toont goede wil aan kerkleiders Egypte

Caďro | De nieuwe president van Egypte, Mohammed Mursi, zal zich inzetten voor gelijke rechten voor christenen en moslims. Dat zei hij tijdens een ontmoeting met kerkleiders van verschillende denominaties in Egypte, eerder deze week.

Sportvrijdag, 29 juni 2012

Kum gaat voor twee jaar naar sc Heerenveen

Heerenveen | Christian Kum heeft vanmorgen een tweejarig contract getekend bij sc Heerenveen. De 26-jarige verdediger komt transfervrij over van ADO Den Haag, waar hij afgelopen seizoen een van de weinige uitblinkers was. De in Duitsland geboren Kum (Frankfurt am Main) woont al sinds zijn jonge jaren in Nederland en speelde in de jeugd voor Feyenoord. Sinds 2006 speelde hij in de hoofdmacht van ADO, waarvoor hij 144 duels speelde, waarvan 122 in de eredivisie.

Sportvrijdag, 29 juni 2012

Galatasaray lijkt de slag te winnen om Assaidi

Heerenveen | Oussama Assaidi vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker bij Galatasaray. De Turkse topclub staat op het punt een akkoord te bereiken met sc Heerenveen, de Friese werkgever van de aanvaller uit Marokko. Marco van Basten, de nieuwe trainer van sc Heerenveen, zag eerder topschutter Bas Dost al naar VfL Wolfsburg vertrekken, waar Andries Jonker assistent wordt. Luciano Narsingh, een andere succesvolle aanvaller, staat in de belangstelling van Ajax en PSV.

Sportvrijdag, 29 juni 2012

Bos boekt zijn vijfde zege in Honselersdijk

Honselersdijk | Jan Bos is in vorm. De wielrenner uit Bontebok boekte gisteravond zijn vijfde seizoenszege. Ditmaal was de 26-jarige coureur van wielervereniging De Waardrenner de snelste in de Ronde van Honselersdijk. Na tachtig kilometer versloeg Bos Koos Jan Kers uit Amstelveen. Ruim anderhalve week geleden waren de rollen nog omgekeerd op het NK wegwielrennen voor elitecoureurs zonder profcontract. Het was voor Bos na Sliedrecht de tweede zege in vijf dagen tijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties