Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 juni 2004.

Bijschriftdinsdag, 29 juni 2004

Niet voordringen

Kolossenzen 3: 11

Cultuurdinsdag, 29 juni 2004

Verzorgd orgelspel in Martinikerk

De serie orgelconcerten in de Grote- of Martinikerk in Sneek zijn inmiddels weer begonnen. Deze orgelbespelingen tijdens de zomermaanden georganiseerd door onder andere Dirk Donker, organist van Martinikerk, zijn een traditie van jaren geworden. Vorige week mocht Donker zelf het spits afbijten, maar voor gisteravond had hij de Groninger organist Peter Westerbrink uitgenodigd.

Dossierdinsdag, 29 juni 2004

De wedstrijd van het toernooi


Economiedinsdag, 29 juni 2004

Dumeco sluit verpakkingsafdeling in Leeuwarden

Boxtel – Vleesverwerker Dumeco met de hoofdvestiging in Boxtel sluit de verpakkingsafdelingen in Leeuwarden, Best, Hedel en Groenlo. Voor Leeuwarden betekent dit dat er 50 banen verdwijnen. Volgens een woordvoerder van Dumeco is deze stap noodzakelijk door het wegvallen van opdrachtgever Albert Heijn.

Hoofdartikeldinsdag, 29 juni 2004

De gevangenen in Cuba…

De van terreur verdachte gevangenen van Guantanamo Bay in Cuba krijgen toegang tot de Amerikaanse rechter. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Regiodinsdag, 29 juni 2004

Zuiderzeelijn eist ruimte op voor bedrijven

Den Haag – Om de Zuiderzeelijn een rendabele investering te maken moet de Friese ruimte wel gebruikt kunnen worden voor economische activiteit. Fryslân mag daarom niet ,,één groot nationaal landschap’’ worden. Direct langs het Zuiderzeelijntracé, maar ook op grotere afstand in de Westergozone (Leeuwarden – Harlingen) moet economie de voorrang krijgen boven bescherming van het cultuurhistorisch landschap.

Regiodinsdag, 29 juni 2004

Hulp aan kinderen van verslaafden

Drachten – Kinderen met verslaafde ouders moeten ondersteuning krijgen. Dat vinden de dr. Kuno van Dijkstichting en Jeugdzorg Fryslân. Na de zomer starten de instanties een project in Smallingerland met als doel te voorkomen dat de jeugd zelf ook aan de alcohol of de drugs gaat.

Regiodinsdag, 29 juni 2004

‘Rêdingsplan Fryske Akademy lei klear’

Leeuwarden – Een plan om de Fryske Akademy ‘te redden’ was zo goed als klaar. Zakelijk directeur H. Biemans en wetenschappelijk directeur L. Jansma van de Fryske Akademy zijn daarom verbaasd dat ze op een zijspoor zijn gezet na ingrijpen van de provincie Fryslân en de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen.

Regiodinsdag, 29 juni 2004

Mogelijk ook beurs voor verloskundigen

Leeuwarden – Zorgverzekeraar De Friesland overweegt om ook voor verloskundigen een studiebeurs in te stellen. Of de toelage erdaadwerkelijk komt, hangt af van het succes voor de beurs van tandartsen en huisartsen.

Regiodinsdag, 29 juni 2004

Eigenaar ‘uitgerookt’: Schatzenburg te koop

Menaldum – Eigenaar R. van Booma wil recreatiepark Schatzenburg verkopen. Hij vraagt 4,6 miljoen euro voor het terrein van 38 hectare.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 juni 2004

Hulp voor probleemgezin

Leeuwarden - Het Leger des Heils gaat in Fryslân een project opzetten voor de begeleiding van gezinnen met ernstige problemen. In de eerste anderhalf jaar verwacht het Leger zo’n vijftig gezinnen te kunnen helpen. Uitvalsbasis voor de gezinscoaches van het project ‘10 voor Toekomst’ wordt een pand aan het Noordvliet in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 juni 2004

‘Welkom in mijn hart’

Het project Intercultureel Bijbellezen, een coproductie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en de Faculteit Theologie van de Vrije Universiteit, is onlangs geëvalueerd tijdens een internationale conferentie in San Salvador, de hoofdstad van El Salvador. Saskia Ossewaarde nam deel aan de conferentie en maakte in de weken daarna kennis met kerk en samenleving in het Centraal-Amerikaanse land.

Sportdinsdag, 29 juni 2004

Heerenveen begint ontspannen aan seizoen

Langezwaag – SC Heerenveen is dinsdagmiddag onder de nieuwe trainer Gertjan Verbeek officieel begonnen aan een nieuwe episode in de clubhistorie. Na het tijdperk Foppe de Haan mag ‘de buffel’, zoals voorzitter Riemer van der Velde hem dikwijls noemt, dit seizoen laten zien wat hij waard is. Even voor half drie meldt het gezelschap zich bij ’t Paradyske in Langezwaag voor een eerste lichte, ontspannen training.

Sportdinsdag, 29 juni 2004

Heerenveen en PSV eens over Huntelaar

Heerenveen – SC Heerenveen verwacht dinsdag tot overeenstemming te komen met Klaas Jan Huntelaar over een contract dat de twintigjarige aanvaller voor de komende drie seizoenen zal binden aan de Friese club. Eind vorige week kwam Heerenveen al tot een akkoord met PSV, de club die de aanvaller afgelopen seizoen verhuurde aan AGOVV waar hij met 26 doelpunten topscorer werd van de eerste divisie.

Sportdinsdag, 29 juni 2004

De Haan na eerste dag zesdaagse in gele trui

Nieuw Roden - Met een tweede plaats legde Folkert de Haan dinsdagavond een stevige basis voor een nieuwe topklassering in de zesdaagse van het Westerkwartier. In het criterium van Nieuw Roden hoefde De Haan alleen Pim van der Berg uit Emmen voor te laten gaan. Eerder op de avond beet Sierd Steigenga (Exmorra) de spits af, door de proloog over 2,2 kilometer op zijn naam te schrijven.

Sportdinsdag, 29 juni 2004

Winsum - Easterlittens finale jeu de pelote

Easterlittens – De finale van het Open Fries kampioenschap jeu de pelote gaat dinsdagavond tussen Easterlittens en Winsum.

Sportdinsdag, 29 juni 2004

Erik Baas nieuwe coach Leekster Eagles

Leek – Futsal eredivisionist Leekster Eagles uit Leek heeft voor dit seizoen de 47-jarige Erik Baas (Leeuwarden) aangetrokken als hoofdtrainer/coach. Hij is de opvolger van Alex Bode, die de afgelopen drie seizoenen aan het roer stond. Baas tekent een contract voor één seizoen.

Sportdinsdag, 29 juni 2004

Gerrit Flisijn nieuwe achterinse bij Rinia

Franeker – Gerrit Flisijn (Gauw) wordt de nieuwe achterinse bij Robert Rinia en Henk Vlietstra. Flisijn neemt de plaats in van Wybe Visser die gaat kaatsen met Louwrents Reitsma en Simke Altenburg.

Weerdinsdag, 29 juni 2004

Morgen warm

Vandaag krijgen we te maken met enkele buien, bij een temperatuur van 18 à 19 graden. Vanavond en vannacht is het droog met opklaringen en het koelt af tot ongeveer 13 graden. Morgen is het warm, 20-23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties