Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 mei 2012.

Achtergronddinsdag, 29 mei 2012

Nieuw kabinet moet waddenvisie formuleren

Nu het kabinet is gevallen, moet nagedacht worden over een natuur- en milieu-agenda van het nieuwe kabinet. Voor het waddengebied moet er een goede visie ontwikkeld worden om de status van natuurlijk werelderfgoed recht te doen.

Economiedinsdag, 29 mei 2012

Verdwijnen info jaagt bedrijven op kosten

Den Haag | Het lekken van bedrijfsgevoelige informatie kost bedrijven jaarlijks in totaal 115 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van verzekeraar Nationale Nederlanden. Zes op de tien ondernemingen beschikken over bedrijfsgevoelige informatie. Bij circa tienduizend bedrijven zijn de afgelopen vijf jaar ongewenst gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Er wordt vooral gelekt als medewerkers overstappen naar een concurrent.

Hoofdartikeldinsdag, 29 mei 2012

CDA en ChristenUnie: ‘heel de mens’

Het vijfpartijenakkoord na de val van het kabinet-Rutte was een prachtige vertoning van parlementaire verantwoordelijkheid. De vijf partijen wilden laten zien dat ze niet alleen maar roepen, maar ook doen. Het feit van het akkoord kreeg veel bijval: veel burgers waren opgelucht dat er politici zijn die in het grotere belang dan dat van de partij, stappen wilden zetten.

Regiodinsdag, 29 mei 2012

Zonnig weer brengt Friezen in beweging

Bolsward | Het mooie weer tijdens het pinksterweekeinde heeft vele duizenden mensen het afgelopen weekeinde tot fietsen of varen aangezet. Met als hoogtepunt de Friese Elfsteden Rijwieltocht, die de honderdste editie onder ideale omstandigheden beleefde. In totaal gingen 14.248 mensen van start, van wie slechts 127 de eindstreep niet wisten te halen.

Regiodinsdag, 29 mei 2012

Littenseradiel opnieuw de veiligste gemeente

Wommels | Net als in 2007, 2010 en 2011 is Littenseradiel als veiligste gemeente Nederland uit de jaarlijkse Misdaadmeter van het AD gekomen. Op basis van politierapporten scoort de gemeente het laagst op 22 indicatoren, waaronder woninginbraak, diefstal, huisvredebreuk, brand, vernieling, openlijk geweld of drugshandel.

Regiodinsdag, 29 mei 2012

Schade door heidebrand op Vlieland valt mee

Vlieland | Bij de Postweg op Vlieland is zaterdagavond een stuk natuurgebied in as gelegd. Het stuk dat is afgebrand is ongeveer 120 bij 35 meter. In het gebied bij de Postweg groeien voornamelijk heide en enkele bomen. Niemand raakte gewond of hoefde zijn huis uit.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 mei 2012

Pinksterfeesten zeer goed bezocht

Veenklooster/Wijnjewoude | De pinksterfeesten in Wijnjewoude en Veenklooster en de grote pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen zijn dit jaar zeer goed bezocht. Mede door het prachtige zomerweer trok het pinksterfeest in Wijnjewoude het afgelopen weekend flink wat meer bezoekers dan vorig jaar: ver over de vijfduizend. Met naar schatting 1700 mensen waren vrijwel alle plaatsen bezet tijdens de tentdienst op pinkstermaandag.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 mei 2012

Pinksteren: de dood heeft niet het laatste woord

De wereld is één grote confrontatie tussen het Rijk van het Licht en het rijk der duisternis, aldus ds. Geert Bruinsma gisteren tijdens de pinksterdienst in Wijnjewoude. Maar het kwade kan het nooit meer winnen.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 mei 2012

Volop energie na jubileumeditie Veenklooster

In het zonovergoten Veenklooster gonsde het van de activiteiten tijdens de veertigste editie van het Zendingsfeest. Het was aanmerkelijk drukker dan anders.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 mei 2012

Opwekking: Côte d’Azur van christenen met opdracht

Biddinghuizen | Nederland in brand voor Jezus. Zo wenste Kees Goedhart hoe het pinkstervuur na Opwekking 2012 verder gaat. ,,Dat het vuur van de Geest verspreid wordt in dorpen en steden en dat er zo allerlei vuurtjes ontstaan.’’ Het belangrijkste doel: dat Jezus zichtbaar wordt in het land.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Als je naar de statistieken kijkt, kun je niet om Huntelaar heen

Nederland heeft de laatste weken andermaal bewezen over dik zestien miljoen bondscoaches zonder daadwerkelijke bevoegdheid te beschikken. In de aanloop naar het EK laait bijvoorbeeld de discussie over de spitspositie op. Drie spitsen uit het Friese amateurvoetbal mengen zich daarin. De logische vraag: Robin van Persie of Klaas Jan Huntelaar centraal voorin?

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Ouwe jongens krentenbrood

Ineens was de sfeer omgeslagen. Toen Hans Kraay jr. zaterdag eens gezellig met Robin van Persie wilde nakeuvelen over diens toch al flink bediscussieerde positie bij Oranje, begon het nog zo goed. Voor Kraay de eerste vraag stelde introduceerde hij Van Persie nog even als de beste speler en spits van Engeland. Daarna deponeerde hij de boude stelling dat hij dan toch onmogelijk genoegen kon nemen met een plaats op de bank.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Ljepperij blijkt loterij, met het winnende lot voor Helmholt

Joure - Wedstrijden waarin je blij moet zijn met winst en de rest maar snel moet vergeten; ook in het fierljeppen heb je ze. Bijvoorbeeld zaterdag in Joure. Veel soeps was het namelijk allemaal niet in een door harde wind geterroriseerde ljepperij in Joure. In wat veel weg had van een loterij, bleek Bart Helmholt over de winnende nummers te beschikken: 19.43.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Zesde bondszege St. Jacobiparochie

Franeker - Voor de zesde keer in de historie heeft St. Jacobiparochie pinkstermaandag de bondspartij op haar naam geschreven. Net als in 2008 zetten Rutmer van der Meer, Renze Pieter Hiemstra en Taeke Triemstra hun handtekening onder de overwinning.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

WTOC heeft het vizier net op tijd op scherp

Oudwoude - WTOC heeft zaterdag ten koste van VIOD Driesum de derde klasse bereikt (3-0). In eigen huis speelden de blauwgelen op het randje en soms net iets erover, maar aan promotie kwam ze meer dan toe.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Als je naar de statistieken kijkt, kun je niet om Huntelaar heen

Nederland heeft de laatste weken andermaal bewezen over dik zestien miljoen bondscoaches zonder daadwerkelijke bevoegdheid te beschikken. In de aanloop naar het EK laait bijvoorbeeld de discussie over de spitspositie op. Drie spitsen uit het Friese amateurvoetbal mengen zich daarin. De logische vraag: Robin van Persie of Klaas Jan Huntelaar centraal voorin?

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Jessica Torny trainster vrouwen Heerenveen

Sneek | Jessica Torny (31) is komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van het vrouwenteam van sc Heerenveen. De oud-international (75 interlands) is momenteel als sergeant/sportinstructeur werkzaam voor het ministerie van Defensie. Ook is zij assistent- trainer van het Nederlands militair team. Voorheen bekleedde de voormalige spits van oa FFC Heike Reine, FC Twente en Willem II verschillende trainersfuncties bij de KNVB, waaronder als hoofdtrainer van district Oost en West voor meisjes 0-15 jaar en assistent-bondscoach van Oranje meisjes onder 15.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Van der Pal vindt ’t goede gevoel in Heerenveen terug

Heerenveen | Eigenlijk zou triatleet Stefan van der Pal zaterdag niet eens meedoen aan 25e Clafis Ingenieus triatlon van Heerenveen. De 31-jarige Leeuwarder zat in een sportieve dip en besloot pas te elfder ure in te schrijven. Met een tweede plaats op de olympische afstand achter winnaar Dirk Wijnalda vond Van der Pal in de warmte het goede gevoel terug. Daarmee kreeg de jubileumtriatlon voor de Friese sportleraar een extra feestelijk karakter.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Sierk Jan de Haan is terug en helemaal aan de top

Bolsward | Wielrenner Sierk Jan de Haan zit alweer in het juiste ritme. Nadat het voorseizoen vanwege een hartritmestoornis mislukte, is de dertigjarige Dokkumer terug aan de top. Dat bevestigde hij zaterdagavond in de Raboronde van Bolsward met een fraaie overwinning. In een sprint-a-deux versloeg hij op de meet medevluchter Rudy Vriend (Schagen) met minimaal verschil.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

CH Oosterwolde biedt dressuurtalent kans

Oosterwolde | Het concours hippique van Oosterwolde moet in het Noorden een topconcours worden. Dat is althans de ambitie van voorzitter Ludserd Cats. Maar ook talentontwikkeling staat voorop in Oosterwolde. De 31e editie, afgelopen pinksterweekeinde, stond twee dagen lang in het teken van dressuur en springen, voor paarden én pony’s. Een van de hoogtepunten was in de dressuur de derde wedstrijd in de landelijke competitie voor jonge paarden.

Sportdinsdag, 29 mei 2012

Bouwmeester bewijst in de Laser met top mee te kunnen

Medemblik | Roelof Bouwmeester uit Warten heeft zaterdag de Delta Lloyd Regatta in de Laserklasse op het IJsselmeer afgesloten met een derde plaats. De 27-jarige Fries moest in de afsluitende medalrace zijn concurrent en trainingsmaat Rutger van Schaardenburg voor laten gaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties