Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 29 mei 2006.

Bijschriftmaandag, 29 mei 2006

Engelen

Lezen: 1 Petrus 1:10-12

Cultuurmaandag, 29 mei 2006

26 muziekkorpsen en 17 koren naar Schiermonnikoog

Schiermonnikoog - Aan het jaar-lijkse zang- en muziekfestival op Schiermonnikoog doen dit jaar 26 muziekverenigingen - verreweg de meeste afkomstig uit Fryslân - en 17 koren mee. Dat heeft de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland bekendgemaakt, die het festival organiseert.

Dossiermaandag, 29 mei 2006

Oranjeblues

Gezelligheid kent geen tijd want er is inmiddels weer een jaar verstreken sinds ik lid ben geworden van de supportersclub Oranje, een zelfbenoemde familie van klompenmakers en kaasboeren. Het is de zoveelste aanwinst in mijn rijtje ongelukkige abonnementen.

Economiemaandag, 29 mei 2006

Friesland Bank

Leeuwarden - Het internetbankieren bij Friesland Bank ligt sinds woensdagmiddag plat. Dat maakte de bank gisteren bekend. De oorzaak zit in de software van het systeem. Volgens woordvoerster S. Noteboom hoopt de bank dit weekend het probleem te hebben opgelost, waardoor klanten maandag weer kunnen internetbankieren.

Economiemaandag, 29 mei 2006

Agrarische groothandel De Boer in Drachten groeit tegen de stroom in

Drachten - Extra koopavonden om meer klanten te trekken en opening op christelijke feestdagen, dat zit er voor agrarische groothandel A.Th. de Boer en Zn. in Drachten niet in. ,,We zullen daardoor geld mislopen maar we vinden dat ons personeel ook naast het werk voldoende tijd moet overhouden voor een privéleven thuis met eventueel vrouw en kinderen”, vertelt mede-eigenaar Hendrik de Boer. Met zijn broer Berend en zijn vader Gatze heeft hij de leiding over het bedrijf.

Economiemaandag, 29 mei 2006

Ster Zwolle

Bolsward/Zwolle - Ster Videotheek heeft gisteren een nieuwe vestiging in Zwolle geopend. De franchiseketen van videotheken uit Bolsward heeft landelijk ruim zeventig vestigingen, waarvan vier eigen vestigingen.

Economiemaandag, 29 mei 2006

Ster Zwolle

Bolsward/Zwolle - Ster Videotheek heeft gisteren een nieuwe vestiging in Zwolle geopend. De franchiseketen van videotheken uit Bolsward heeft landelijk ruim zeventig vestigingen, waarvan vier eigen vestigingen

Hoofdartikelmaandag, 29 mei 2006

Het licht van Bos

PvdA-leider Bos heeft het licht gezien. Er is een dreigend probleem met de betaalbaarheid van de WAO en Bos heeft de oplossing. In tegenstelling tot het CDA, dat volgens Bos laf de mond houdt en straks het dreigende tekort zal willen oplossen met nog meer bezuinigingen op bijvoorbeeld onderwijs.

Regiomaandag, 29 mei 2006

Debat van ongekende omvang

Dijken - De hele provincie mag meedenken over de toekomst van Fryslân. Het provinciebestuur gaat in september, oktober en november een grootschalig maatschappelijk debat organiseren over Fryslân in 2030. Daarbij worden drie soorten deelnemers onderscheiden: de Friese burgers, Friezen-om-utens en de decisionmakers.

Regiomaandag, 29 mei 2006

Campings in Fryslân zo goed als vol; musea hebben het extra druk

Leeuwarden - Het slechte weer van de afgelopen dagen heeft op de campings in Fryslân niet geleid tot veel lege plaatsen. Volgens P. van Gessel, directeur van Fryslân Marketing, hebben weinig kampeerders op het laatste moment hun verblijf in Fryslân geannuleerd. Wel zoeken veel vakantiegangers hun heil in winkelcentra, musea en andere overdekte attracties.

Regiomaandag, 29 mei 2006

Orgel belangrijk voor briljanten paar

Sneek - Jetze Veenstra (89) en Anskje Veenstra-Cnossen (88) uit Sneek vierden gisteren hun 65-jarig huwelijksfeest.

Geloof & Kerkmaandag, 29 mei 2006

CWN: sfeer die ruimte geeft aan de Geest


Geloof & Kerkmaandag, 29 mei 2006

Studiedag over wederkomst

Leeuwarden - Het Evangelisch Werkverband houdt op vrijdag 16 juni samen met het Centre for Evangelical and Reformation Theology een studiedag over de wederkomst van Christus. Met de studiedag willen de initiatiefnemers inspelen op de belangstelling die er voor het onderwerp is. Onder meer door enkele diensten die ds. Orlando Bottenbley uit Drachten over het onderwerp hield, is de thematiek van de eschatologie weer gesprek van onderwerp bij veel mensen. Ook eindtijdromans zijn bestsellers.

Geloof & Kerkmaandag, 29 mei 2006

PKN: honderd preekconsenten

Leeuwarden - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) telt op dit moment krap 850 kerkelijk werkers. Dat zijn er enkele honderden minder dan tot voor kort werd gedacht. Niet meer dan honderd van de kerkelijk werkers hebben een preekconsent.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Nationaal kampioenschap trekt 1100 deelnemers in twee dagen

De Knipe - Kerst Wind is in een spannende wedstrijd eerste geworden bij het Nederlands kampioenschap survivalrun, dat in De Knipe werd gehouden. De 28-jarige survivelaar uit Echtenerbrug versloeg pas op de laatste hindernis in de allerlaatste buis voor de bel van de finish na twee uur en 24 minuten zijn grote concurrent Francis Kerckhof uit België. Het is Winds allereerste Nederlandse titel. De twee laatste jaren werd hij in de eennahoogste klasse telkens tweede.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Gelijkspel bij Rijnsburgse Boys

Rijnsburg - In de strijd om de landstitel bij de zaterdagamateurs werd eigenlijk op voorhand geen rekening gehouden met ONS Sneek. Maar halverwege de rit, na drie duels, gaat de ploeg van de trainers Marcel Valk en Hans Alleman brutaal aan de leiding in het kampioensbal. In het uitduel tegen Rijnsburgse Boys kaapten de Snekers verdienstelijk een puntje weg.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Marcel Nijland zet punt achter carrière

Heerenveen - Marcel Nijland stopt met ijshockey. De 33-jarige goalie van Heerenveen wil zijn gezinsleven en maatschappelijke carrière voorrang geven. Nijland kwam in 1989 bij Heerenven. Al snel ontpopte de Groninger zich als een groot talent en kwam hij bij het nationale team. Hij speelde in totaal 87 interlands.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Bij Langeweg junior kan het even niet op

Wolvega - Het winnen van de finale van de AEV Stakes, afgelopen zaterdag op de drafbaan van in Wolvega, zou voor elke professional een hoogtepunt moeten zijn, maar voor Hugo Langeweg junior was het niet meer dan een aardig extraatje. De jonge kampioen wint zich momenteel een slag in de rondte, ook buiten de landsgrenzen.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Genemuiden weer dwars gezeten door Friese club

Leek - Harkemase Boys had zaterdag eindelijk weer eens reden om flink feest te vieren. Bijna precies een jaar na de spelersrevolte en de leegloop, hield de club de Noordelijke beker fier in de lucht. Met een bijna compleet nieuwe ploeg en trainer kwam dat succes toch redelijk onverwacht.

Sportmaandag, 29 mei 2006

WTOC bekroont mooi seizoen met promotie

Oudwoude - Lange tijd uitzicht op de titel hebben en dan toch nog de zaak uit handen geven. Het overkwam WTOC dit voetbalseizoen. Maar de ploeg van trainer Henk de Boer slikte de teleurstelling weg, zette in de nacompetitie tegenstander Tonego aan de kant en kon alsnog het feestje gaan vieren. Tonego moet na één jaar alweer afdalen, WTOC is derdeklasser.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Partuur van Van der Meer in Dongjum verslagen

Dongjum - Bij de ‘seizoensopener’ in Franeker was het vrije formatiepartuur van Jochum Bouma, Tjitte Bonnema en Marten Feenstra al dicht bij de zege. Daar staken Rutmer van der Meer c.s. echter een stokje voor. Gisteren nam het trio Bouma in Dongjum revanche op een dag die voor de opslager uit Easterlittens toch al in het teken stond van de revanche.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Internationaal deelnemersveld aanzet om skeelerklassieker nieuw leven in te blazen

Wolvega - Tien jaar lang was de Ster van Wolvega één van de mooiste skeelerklassiekers van Fryslân en in 1999 was thuisrijder Haico Bouma de laatste winnaar van deze wedstrijd over 75 kilometer. Gistermiddag meldde zich voor een criterium van één uur op een rondje van 900 meter een internationaal peloton en als dan de Colombiaan Diego Rosero (26) de overwinning pakt, is voor de organisatoren wel duidelijk dat dit de aanzet is om de klassieker nieuw leven in de blazen.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Ook Twijzelerheide is prooi voor Steigenga

Twijzelerheide - Na Ureterp, Angelslo en Haren werd zaterdagavond de Ronde van Twijzelerheide een prooi voor Sierd Steigenga uit Exmorra.

Sportmaandag, 29 mei 2006

Dirk Fabriek en Jannick de Jong plaatsen zich voor EK grasbaan

Gorredijk - De vraag was niet eens zozeer of Dirk Fabriek en Jannick de Jong zich zaterdagavond bij de beste zes zouden plaatsen voor de EK grasbaan; veel meer ging het er om of beide coureurs er op de thuisbaan in Gorredijk ook een dubbel feest van konden maken. En dat lukte. De Friezen slaagden in hun opzet en lieten de aanhang rond de baan smullen.

Weermaandag, 29 mei 2006

Onstabiel

Vanmiddag is er af en toe zon, maar komen er ook buien voor, sommige zijn pittig met kans op een slag onweer. Het wordt 13 graden en de noordwestenwind is matig tot krachtig. De dip duur voort. De hele week hoeven wij geen hoogstaand lenteweer te |


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties