Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 mei 2004.

Bijschriftzaterdag, 29 mei 2004

In je eigen taal

Taal is heel belangrijk in ons leven. In woorden en zinnen kunnen wij gevoelens en gedachten uitdrukken. Zonder taal zou er geen communicatie tussen mensen zijn.

Cultuurzaterdag, 29 mei 2004

Film om te kijken en zuiver te luisteren

Wanneer Hukkle , de debuutfilm van de jonge Hongaar György Palfi, een eindje onderweg is stel je ineens vast dat er helemaal niets gezegd wordt, terwijl het geluid in de film een meer dan nadrukkelijke rol speelt. En zonder dat het kunstmatig wordt, weet Palfi dat tot het eind toe vol te houden.

Cultuurzaterdag, 29 mei 2004

Gevolgen van broeikaseffect

Tot nu toe kon je alle rampenfilms wel in een rijtje plaatsen. Ze gingen allemaal uit van natuurlijk die ramp, die verschrikkelijk en niet te keren blijkt. Maar daarnaast was er voor de hoofdpersoon altijd wel iets te redden of had hij een nobele inborst waardoor hij zich, vaak ondanks de tegenwerking van thuis, opofferend opstelde.

Hoofdartikelzaterdag, 29 mei 2004

De eigen taal...

Het waren geen volgelingen van Jezus, al die mensen die op het Pinksterfeest bij elkaar waren in Jeruzalem. Het waren vooral mensen die in de traditionele joodse traditie stonden: uit Jeruzalem en omstreken en van heinde en ver waren ze gekomen om het joodse feest te vieren.

Regiozaterdag, 29 mei 2004

Lopers in actie voor tweede Slachtebrug

Franeker – De organisatie van de Slachtemarathon gaat op 12 juni actievoeren voor de Slachtebrug over de Rijksweg A31 bij Franeker. Van de deelnemers aan de Slachtemarathon wordt een financiële bijdrage gevraagd. Het bestuur van de Stichting Slachtemarathon wil dat de brug in juni 2005 gereed is.

Regiozaterdag, 29 mei 2004

‘Ik schaats er heus nog genoeg jongeren uit’

Utrecht/Leeuwarden - Oké, hij is 62 jaar. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij niet meer de Elfstedentocht kan schaatsen? Thomas Dres uit Utrecht voelt zich zwaar beledigd door de brief van De Vereniging De Friesche Elf Steden die onlangs bij hem in de bus viel. Of het niet het moment is om afstand te doen van zijn recht de Elfstedentocht te schaatsen om zo ruimte te maken voor de jeugd, luidde een passage in de brief. ,,Nou ik schaats er nog genoeg jongeren uit hoor’’, zegt Dres.

Regiozaterdag, 29 mei 2004

Vos richt slachtpartij aan bij Brantgum

Brantgum – In het weidegebied de Brantgumermieden tussen Brantgum en Raard komen bijna geen weidevogels, zoals de tureluur ( tjirk ) en grutto ( skries ), meer voor, meldt de vogelwacht van Brantgum. De vogels zijn afgeslacht door een vos met vijf jongen, zo ontdekte de vogelwacht vorige week. ,,Wij vinden dan ook dat er weer een vergunning op de vossenjacht moet worden afgegeven”, zegt voorzitter L. Stellema. Op last van de rechter is de jacht op vossen onlangs in bijna heel Fryslân verboden.

Regiozaterdag, 29 mei 2004

Architect heeft wind tegen

Drachten – Architecten ondervinden de gevolgen van de economische neergang. Ontwerpen worden minder vaak uitgevoer.

Regiozaterdag, 29 mei 2004

Groenwerkers betwisten aanbesteding

Leeuwarden – Twee groenaannemers beginnen een kort geding tegen de provincie Fryslân. Zij willen zo voorkomen dat de provincie het snoeien van de bermen langs de weg en het onderhoud van de slootkant de komende drie jaar gunt aan een combinatie met een van de huidige uitvoerders.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 mei 2004

Eten met een smakelijke uitleg

Antwerpen - Het enige echte Jiddische restaurant van Europa bevindt zich in Antwerpen: Hoffy’s Restaurant & Take Away. Dat de eigenaar dat beweert hoeft niemand te verbazen. Maar Jummy Hoffman weet een autoriteit naast zich. Claudia Roden, van wie recent het boek De Joodse Keuken verscheen, laat van de concurrenten elders niet veel heel.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 mei 2004

De Geest wordt uitgestort, ook over de PKN

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is een feit. Er is een organisatorische eenheid bereikt op landelijk gebied. Ook veel plaatselijke gemeenten volgen nu. Persoonlijk ben ik blij met dit resultaat. Vooral omdat we ons nu kunnen richten op echt belangrijke zaken. Zoals de zaak waar het met Pinksteren om gaat: de uitstorting van de Geest. Mogen we verwachten dat de Pinkstergeest opnieuw vaardig zal worden over de PKN?

Sportzaterdag, 29 mei 2004

Dames Friesland College verliezen finale

Winkel – Het damesfutsalteam van Friesland College is er vrijdagavond niet in geslaagd de landelijke beker te veroveren. De Leeuwarders gingen met 6-2 onderuit tegen een sterker NEC’75 uit Amsterdam.

Sportzaterdag, 29 mei 2004

Eurovoetbaltoernooi gezellig en prestigieus

Heerenveen - Pinksterweekeinde en jeugdvoetbal, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de 28ste keer wordt dit weekeinde één van de meest prestigieuze jeugdvoetbaltoernooien van Europa gehouden: het Eurovoetbaltoernooi. Met ploegen van internationale allure en ook met de jeugd van Heerenveen. Die mocht het bal in het eigen Abe Lenstra Stadion openen tegen Ajax. In een ambiance waarin de vele jeugdige fans er een gezellige boel van maakten, pakte Heerenveen meteen de eerste overwinning.

Weerzaterdag, 29 mei 2004

Fraai

Vanmiddag is het fraai lenteweer met flink wat zon en een tot 22 graden oplopende temperatuur. De zuidoostenwind is zwak tot matig. Vannacht is het zacht met 14 graden als laagste temperatuur. Morgen is het 23 of 24 graden nog warmer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties