Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 april 2014.

Economiedinsdag, 29 april 2014

Zachte winter zorgt voor een voorzichtig herstel in de bouw

Geholpen door het zachte winterweer in de afgelopen maanden herstelt de bouwsector dit jaar meer dan eerder verwacht. Dat voorspellen economen van ING in een gisteren verschenen rapport.

Hoofdartikeldinsdag, 29 april 2014

IsraŽl dreigt het geduld van de VS te verspelen

De moedeloze Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft er weinig vertrouwen in dat het onverzettelijke IsraŽl en de al even onbuigzame Palestijnen er samen uitkomen. Vandaag verloopt de deadline voor de door Kerry onderhandelde en hoogstwaarschijnlijk mislukte vredesgesprekken tussen beide partijen.

Regiodinsdag, 29 april 2014

Amerikaanse familieleden zoeken naar Friese voorouders

Roberta Estes en haar achternicht Cheryl Ferverda zijn in Frysl‚n op zoek naar sporen van hun familiegeschiedenis, onder begeleiding van Tresoar. Een proef met rootstoerisme, die het begin moet vormen van een bloeiende branche.

Regiodinsdag, 29 april 2014

Groei zeventien veehouderijen tegengehouden

Leeuwarden | Zeventien veehouderijen in Frysl‚n zullen zeker een jaar moeten wachten voor ze hun bedrijf kunnen uitbreiden. Dat is het gevolg van het onderzoek van de Noordelijke Rekenkamer Decentralisatie natuurbeleid. Daaruit bleek dat veel Friese veehouderijen de afgelopen jaren zonder natuurbeschermingsvergunning zijn uitgebreid, terwijl dat wel had gemoeten. Op grond van recente uitspraken van de Raad van State is duidelijk geworden dat ook een geringe toename van de stikstofuitstoot al een zogenoemde passende beoordeling moet plaatsvinden. Ook als de hele operatie aan het bedrijf per saldo juist tot afname van de uitstoot zou leiden.

Regiodinsdag, 29 april 2014

Britten dumpen hun afval liever in Frysl‚n

Leeuwarden | De Reststoffen Energie Centrale (REC) in Harlingen zal hoogstwaarschijnlijk nog wel vijf tot tien jaar Brits afval blijven verbranden. Vrijdag werd bekend dat Omrin van plan is om via een andere Nederlandse afvalverwerker 5000 tot 10.000 ton per jaar aan Brits afval te gaan importeren. Navraag leert dat dit wel even zo door zal gaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 april 2014

Moslims gaan trouwer naar de moskee

Leeuwarden | Er zijn in ons land op dit moment ruim 450 moskeeŽn (242 Turkse, 179 Marokkaanse) - waarvan meer dan zestig nieuw zijn gebouwd - tegen naar schatting zevenduizend kerkgebouwen. Daarvan zijn vierduizend kerken in gebruik als godshuis voor erediensten.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 april 2014

Later belijdenis in PKN vanwege desinteresse voor instituut

De vrijdag verschenen Statistische Jaarbrief 2014 van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is meer dan een verzameling cijfers waaruit blijkt dat de kerk als geheel vorig jaar bijna zestigduizend leden verloor.

Sportdinsdag, 29 april 2014

VC Sneek legt twee nieuwe speelsters van Lycurgus vast

Sneek | Volleybalclub Sneek heeft de selectie voor komend seizoen uitgebreid met twee speelsters van het Groningse Lycurgus. Anniek Siebring en Denise Baas verruilen in de zomer de studentenstad om in de Waterpoortstad verder aan hun volleybaldroom te werken. Met de komst van het tweetal heeft de formatie van trainer-coach Petra Groenland de opengevallen plaatsen door het vertrek van Ilse Janssen en Marit Tromp weer opgevuld.

Sportdinsdag, 29 april 2014

Recensie | De grap is rond en dat zie je pas als je het door hebt

Sport in druk

Sportdinsdag, 29 april 2014

Belofteteam sc Heerenveen grijpt naast kampioenschap

Groningen | Het belofteteam van sc Heerenveen is er gisteravond niet in geslaagd de titel te pakken in de divisie A van de beloftecompetitie. De Friese formatie, die moest winnen en afhankelijk was van de resultaten op de andere velden, verloor in Euroborg met 5-4 van Jong FC Groningen. De titel ging naar Vitesse, dat moeizaam won bij hekkensluiter FC Dordrecht en de Groningse formatie op doelsaldo voorbleef.

Sportdinsdag, 29 april 2014

De Jong en Cambuur zijn blij met elkaar, club zoekt nog een extra assistent

Leeuwarden | Het was al lang niet meer de vraag ůf, maar wanneer Henk de Jong een handtekening zou zetten onder een contract als hoofdtrainer van SC Cambuur. Gisteren kwam het nieuws over zijn aanstelling naar buiten. ,,Ik ben trots en blij dat we eruit zijn.Ē Veel veranderen zal hij als fulltime-eindverantwoordelijke naar eigen zeggen niet. Om hem heen verandert echter wel wat: Cambuur is op zoek naar nog een aanvulling voor de technische staf.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties