Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 29 april 2009.

Cultuurwoensdag, 29 april 2009

Opnieuw kunst in kleedkamers in Leeuwarden

Leeuwarden - Zes kunstenaars stellen vanaf 2 mei hun werk tentoon in de kleedkamers van voetbalvereniging v.v. Leeuwarden op sportpark Cambuur. De expositie maakt deel uit van het project Kunst in de kleedkamer van Stichting Beleven uit Arnhem. De kunst is gemaakt na een brainstormsessie met leden van de voetbalclub en moet karakteristieken van de club verbeelden. Zo liet kunstenaar Willem Hoogeveen zich inspireren door het feit dat het complex van de amateurclub naast het Cambuurstadion ligt.

Economiewoensdag, 29 april 2009

NOM helpt meer bedrijven met kredietproblemen

Groningen - De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) wil extra geld aantrekken om bedrijven die in financiële problemen komen te kunnen helpen. Dit zei directeur Siem Jansen gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers over 2008. De NOM merkt nu al dat er meer bedrijven aankloppen voor (extra) financiering, maar verwacht nog aanzienlijk meer aanvragen van bedrijven. ,,Wij maken ons zorgen over de periode na de zomer”, aldus Jansen. ,,Bedrijven betalen in mei de vakantiegelden uit. Vervolgens wordt er in de zomermaanden minder geproduceerd en komt er weinig geld binnen. Wij verwachten dan ook dat in augustus of september meer bedrijven in geldproblemen komen.”

Economiewoensdag, 29 april 2009

Weinig advies bij overdracht van kleine bedrijven

Amsterdam - Kleine ondernemers kunnen onvoldoende beschikken over advies bij overdracht of beëindiging van hun bedrijf. Dat meldt de Kamer van Koophandel (KvK) na onderzoek van de Hogeschool Utrecht.

Hoofdartikelwoensdag, 29 april 2009

Een tweede Afghanistan...

Pakistan is hard op weg een tweede Afghanistan te worden. Het lijkt erop dat binnen afzienbare tijd de radiaal-islamitische taliban het voor het zeggen hebben in een groot deel van het land en slechts de grote steden nog in handen zijn van de centrale overheid. Als Pakistan daadwerkelijk uit elkaar valt, kan dat dramatische gevolgen hebben voor de wereldvrede.

Regiowoensdag, 29 april 2009

Op de vrijmarkt, daar heb je nog fijne dunne kopjes

Harlingen - De bewoners van zorgcentrum De Spiker in Harlingen kunnen op Koninginnedag niet meer de stad in. Daarom haalden de vrijwilligers de festiviteiten gisteren al naar het zorgcentrum. En wat is er op Koninginnedag zelf zoal in Fryslân te doen? Een overzicht.

Regiowoensdag, 29 april 2009

Achtkarspelen gáát voor Tytsjerksteradiel

Buitenpost - Achtkarspelen streeft naar verdergaande samenwerking met Tytsjerksteradiel. Op termijn moet dit kunnen leiden tot een nieuwe gemeente. Kollumerland is van harte uitgenodigd zich daarbij aan te sluiten. Dat is althans de voorkeur van burgemeester en wethouders.

Regiowoensdag, 29 april 2009

Uitbreiding proef tegen vrouwenhandel

Leeuwarden - Dit jaar moet duidelijk worden of het de politie en het Openbaar Ministerie in Fryslân en Groningen lukt om meisjes uit Bulgarije te behoeden voor een leven in de prostitutie hier. Als het slaagt, heeft dat gevolgen voor de landelijke aanpak van georganiseerde mensenhandel.

Regiowoensdag, 29 april 2009

‘Geen ambtenaar minder na fusie in Zuidwesthoek’

Sneek - De herindeling van Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel mag er wat het personeel betreft definitief niet toe leiden dat er in de Zuidwesthoek ook maar één ambtenaar minder nodig is.

Regiowoensdag, 29 april 2009

Bijna elk koninklijk lintje is voor een vrijwilliger

Leeuwarden - In Fryslân hebben 139 mensen vanochtend een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat zijn er zes meer dan bij de lintjesregen die vorig jaar neerdaalde. Zeventien Friezen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, 122 tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hogere onderscheidingen werden in deze provincie niet uitgereikt.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 april 2009

Uw uitstraling bevalt mij niet

Meneer Van der Schaar had ik een maand geleden voor het eerst ontmoet onder nogal vreemde omstandigheden. Hij lag in een bed op de gang bij de opnameafdeling Psychiatrie. Zijn zuster stond lichtelijk verbouwereerd naast hem.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 april 2009

Persoonlijk levensboek voor gedetineerden

Elspeet - Ark Mission heeft een dagboek voor gedetineerden aangeboden aan het Protestants Gevangenispastoraat. Het dagboek Believe in Life biedt gevangenen ruimte om van zich af te schrijven en te tekenen. Het boek heeft een oplage van vijfduizend exemplaren.

Geloof & Kerkwoensdag, 29 april 2009

‘Ik haw altyd Kristus ferkundige’

Leeuwarden - Dr. Bernard Smilde, predikant en musicus, is vrijdag zestig jaar predikant. Ondanks zijn hoge leeftijd - 87 jaar - staat hij nog altijd meer dan twintig zondagen per jaar op de kansel. ,,Ik soe it ek net misse kinne. Ik wol it Evangeelje ferkundigje, dan binne je nea klear.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 29 april 2009

Contact met je broers en zusters in Christus

Met het Festival316 willen jongeren rond Ureterp getuigen dwars tegen alle kerkelijke verdeeldheid in. Vrijwilliger Henk Lap, secretaris van het bestuur, houdt een dagboek bij op weg naar het festival.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties