Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 april 2008.

Cultuurdinsdag, 29 april 2008

Kunstbende acts op Befrijdingsfestival in Leeuwarden

Leeuwarden - Vier acts die dit jaar hebben deelgenomen aan de Kunstbende Fryslân treden 5 mei op tijdens het Befrijdingsfestival in Leeuwarden. Dat heeft Kunstbende Fryslân gisteren gemeld.

Cultuurdinsdag, 29 april 2008

Film over kaatser Chris Wassenaar in de maak

Leeuwarden - Komend najaar verschijnt een film over kaatser Chris Wassenaar uit Minnertsga. Het gaat om de documentaire It Partoer die regisseur Willem Wis in samenwerking met Omrop Fryslân maakt. In de aanloop naar de PC dit jaar, zal Wis de broers Chris en Jacob Wassenaar en Rutmer van der Meer volgen. ‘De Reus van Minnertsga’ won de PC drie keer.

Cultuurdinsdag, 29 april 2008

Metersgrote foto van New York in Bos van Ypeij

Leeuwarden - Het kunstenaarsduo Tilly Buij en Gerard Groenewoud vertrekt volgende week naar New York om een kunstwerk te maken dat deze zomer op de expositie in het Bos van Ypeij in Tytsjerk te zien zal zijn. Dat heeft Stichting Beeldenpark Vijversburg bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 29 april 2008

Koeienslacht in Noorden in gevaar

Leeuwarden - De toekomst van slachterij Friesland Vlees in Leeuwarden is onduidelijk. Eigenaar Aaldert Wildeboer zei gisteren dat hij wil ophouden met de slachterij. Vanmorgen voerden de werknemers actie tegen minister Verburg van Landbouw Natuur en Visserij en het programma Tros Radar, die de crisis bij de slachterij inluidden.

Hoofdartikeldinsdag, 29 april 2008

Medisch specialisten...

De ophef is groot als een ‘natuurgenezer’ of een ‘medium’ zich schuldig maakt aan praktijken die we met z’n allen niet willen. Kamervragen, een boze beroepsgroep en natuurlijk het voorspelbare geroep van dat wat treurige gezelschap tegen kwakzalverij, processen, een hoger beroep; het hoort er allemaal bij. Het bekendste voorbeeld van de afgelopen jaren is de zaak rondom Sylvia Millecam, die geen reguliere behandeling voor haar kanker wilde, kennelijk het medium Jomanda geloofde die zei dat ze geen kanker had en die naar alternatieve genezers ging. Ondanks verklaringen van onder anderen haar moeder, waaruit bleek dat Millecam willens en wetens een reguliere behandeling weigerde, en ondanks verklaringen van de alternatieve genezers dat ze Millecam hadden gewezen op een reguliere behandeling, komt er toch een strafvervolging in hoger beroep.

Regiodinsdag, 29 april 2008

Geen koningin, wel volle programma’s

De aandacht zal morgen vooral naar Makkum en Franeker gaan, waar de koningin haar verjaardag viert. Maar ook Oranjecomités in andere plaatsen hebben dit jaar weer hun best gedaan voor een Koninginnedagprogramma. Met uiteraard veel Hollands glorie. Een greep uit de programma’s.

Regiodinsdag, 29 april 2008

Hielprik baby’s nergens in gevaar

Leeuwarden - De opeenvolging van feestdagen (Koninginnedag en Hemelvaartsdag) heeft in geen van de Friese gemeenten gevolgen voor de hielprik voor pasgeborenen. De meeste gemeentehuizen zijn op vrijdagochtend beperkt open voor het doen van geboorte-aangifte, zodat de entadministratie op tijd gewaarschuwd kan worden.

Regiodinsdag, 29 april 2008

Werkstuk kopen voor Kenia, al is het je eigen

Oosterwolde - Stel: je zit op de basisschool hebt een paar mooie schilderijtjes gemaakt om te verkopen voor een goed doel.

Regiodinsdag, 29 april 2008

‘Naam Drylts verwarrend’

IJlst/Drylts - Niet alle ondernemers in Wymbritseradiel zijn blij met het plan van de gemeente om de officiële Friese plaatsnamen in te voeren. Klanten van buiten de provincie zouden de plaatsen niet meer herkennen en tot verwarring kunnen leiden. Vaak komen de Friese plaatsnamen niet overeen met de namen in de navigatiesystemen.

Regiodinsdag, 29 april 2008

Gratis met de bus tijdens de feestdagen

Heerenveen - Niet alleen op Koninginnedag, maar ook op Hemelvaartsdag, op 5 en 6 mei en met Pinksteren zijn de stads- en streekbussen in Fryslân gratis. De vakbonden wijzen het nieuwste cao-bod van de werkgevers af. Daarmee zijn de onderhandelingen over het loon vastgelopen.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 april 2008

Platgebombardeerd én opgebouwd

Krakau - Zes tieners uit Wirdum zijn deze week in Zuid-Polen. Ze brengen onder meer een bezoek aan de vernietigingskampen van Auschwitz. Lily Kruiger (17) doet in een dagboek verslag van haar ervaringen voor het Friesch Dagblad. Deel 1.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 april 2008

De ‘Poolse Anne Frank’

Rutka Laskier was een Joods meisje dat opgroeide in de Poolse stad Bedzin gedurende de Tweede Wereldoorlog. Ze stierf - veertien jaar oud - in 1943, in Auschwitz. Haar dagboek is onlangs in het Nederlands vertaald en uitgegeven. Hieronder volgt een deel.

Sportdinsdag, 29 april 2008

Thialf Open Darts gaat niet door

Heerenveen Het Thialf Open Darts, dat eind mei in Heerenveen voor de tweede maal zou worden gehouden, gaat niet door. De hoofdsponsor heeft zich teruggetrokken, zo liet de organisatie gisteren weten.

Sportdinsdag, 29 april 2008

Alves terug in Zeist voor arbitragezaak

Zeist - De Braziliaanse aanvaller Afonso Alves meldt zich vandaag bij de KNVB in Zeist voor de voortzetting van zijn arbitragezaak tegen AZ. Met zijn broer ondergaat de ex-spits van sc Heerenveen het eerste getuigenverhoor in de slepende kwestie. Dat heeft zijn nieuwe advocaat E. Kingma gisteren laten weten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties