Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 april 2003.

Achtergronddinsdag, 29 april 2003

VS teleurgesteld in Latijns-Amerika

De VS zijn teleurgesteld over het gebrek aan Latijns-Amerikaanse steun bij recente diplomatieke conflicten over Irak en Cuba. Hoewel Latijns-Amerika voor de VS niet langer een prioriteit is, denken analisten dat die ‘teleurstelling’ wel eens een dreigende ondertoon kan hebben, met name richting Cuba en Venezuela. Anderen opperen dat de VS het moeilijker zullen hebben bij de onderhandelingen over de Pan-Amerikaanse Vrijhandelszone.

Bijschriftdinsdag, 29 april 2003

Domino

Misschien weet u wat het ‘domino’-effect is. Ik speelde dat spelletje vroeger graag.

Cultuurdinsdag, 29 april 2003

Gratis voorstelling in Drachten over het jaar 2002

Drachten – In het gemeentehuis in Drachten is vrijdag 9 en zaterdag 10 mei de locatievoorstelling Ik zeg wat ik denk te zien. De gratis voorstelling gaat over de politieke gebeurtenissen in het jaar 2002.

Cultuurdinsdag, 29 april 2003

2de Slikwerkroute Bildt

Sint Annaparochie – In het weekeinde van 10 en 11 mei zijn alle musea, ateliers en galeries aan de zogeheten Slikwerkroute in het Bildt open van 10 tot 18 uur. De Slikwerkroute is dit jaar voor de tweede keer uitgezet.

Economiedinsdag, 29 april 2003

Preventie belangrijker dan boeven vangen

Drachten - Bedrijventerreinen zijn in principe inbraakgevoelig. Veel bedrijven liggen er na vijf uur ’s middags verlaten bij. Door het ontbreken van permanente bewoning is de sociale controle gebrekkig. Goede preventie dringt het aantal inbraken echter aanzienlijk terug, stelt Rob Koorevaar.

Economiedinsdag, 29 april 2003

Minder ontslagen bij Enna Aerosols in Dokkum

Dokkum – De directie van Enna Aerosols wil 15 personeelsleden door gedwongen ontslagen laten afvloeien. Vorig jaar wilde zij nog 30 man ontslaan. De vakbonden FNV en CNV willen vooralsnog niet op dit voorstel ingaan.

Economiedinsdag, 29 april 2003

Contrair beleggen en denken

De kunst om op het juiste moment een contraire positie aan te gaan is niet iedere belegger machtig. Iemand die contrair belegt is iemand die een effectenpositie aangaat die afwijkt van wat de ‘grote massa’ doet.

Hoofdartikeldinsdag, 29 april 2003

Wat let Balkenende en Zalm nog?

Hij levert bijna een publicitair gevecht voor een plek van zijn partij in de regering: André Rouvoet. De kleinheid van de ChristenUnie-fractie deert hem niet; hij buit het onmodieuze karakter van zijn programma uit en stoort zich niet aan geringschattende opmerkingen van journalisten.

Hoofdartikeldinsdag, 29 april 2003

De epidemie van de angst

SARS is niet de enige epidemie die de gezondheid van mensen bedreigt, zei onlangs een Belgische epidemioloog. Er is sprake van nog een epidemie: die van de angst.

Regiodinsdag, 29 april 2003

117 inwoners van Fryslân en omstreken gedecoreerd

Leeuwarden – Op de Friese gemeentehuizen zijn dinsdag117 inwoners koninklijk onderscheiden. Velen van hen kregen de onderscheiding opgespeld tijdens speciale bijeenkomsten op de diverse gemeentehuizen in de provincie.

Regiodinsdag, 29 april 2003

‘Reageerbuiskievit’ gezien in weiland Schiermonnikoog

Schiermonnikoog – In de weilanden van Schiermonnikoog is een zogenoemde reageerbuiskievit ( pypkeljip ) gezien. De kievit werd waargenomen door René Oosterhuis uit Groningen. Vogelkundige Willem Bil uit Lippenhuizen bevestigt dat het om een kunstmatig bebroede kievit gaat.

Regiodinsdag, 29 april 2003

Eén organisatie moet baas zijn bij ramp op zee

Terschelling – Er moet een centrale organisatie komen, die bij eventuele scheepsrampen de coördinatie in handen heeft. Nu zijn er zoveel besturen en instanties op zeevaartgebied, dat het niet duidelijk is wie de leiding heeft bij een ramp.

Regiodinsdag, 29 april 2003

Dorp ongerust over vogelpest

Burum - In Burum is onrust ontstaan door een hardnekkige griep, waarvan patiënten vrezen dat ze verband houdt met besmetting door het vogelpestvirus. Dorpsbewoners vrezen voor een menselijke variant van het aviaire influenza virus . Een onderzoek bij één van de zieken moet het virus uitsluiten en de bezorgdheid wegnemen.

Regiodinsdag, 29 april 2003

Het einde van de koekjeslolly

Leeuwarden – Nog anderhalve week, dan rinkelt voor het laatst de karakteristieke bel van bakkerij de Trijesprong in Leeuwarden. De buurtbakkerij sluit.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 april 2003

Christelijke doelen krijgen hoge cijfers

Leeuwarden - Christelijke organisaties voor goede doelen scoren hoog op de ranglijst van het tijdschrift Money . Vier van de vijf beste organisaties, die in de ‘Top 40 staan, zijn van christelijke huize.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 april 2003

‘Bezoek aan Lourdes raakt de mensen’

Leeuwarden - Jaarlijks bezoeken ruim zeven miljoen mensen de bedevaartsplaats Lourdes, het bergdorpje waar Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verschenen zou zijn. In de Maria-maand mei is het altijd extra druk. Simon Wiersma (62) uit Leeuwarden is al twaalf jaar reisleider namens de VNB Nationale Bedevaarten. Zijn verhaal over het succes van Lourdes.

Sportdinsdag, 29 april 2003

SC Heerenveen en Veendam uit elkaar

Heerenveen – De beoogde intensieve samenwerking tussen SC Heerenveen en BVO Veendam is nooit goed van de grond gekomen. Daarom hebben beide voetbalclubs besloten dat het beter is om uit elkaar te gaan.

Sportdinsdag, 29 april 2003

Jan Schulting hoopt op een nacompetitie met drie clubs

Tijnje - VVOG-trainer Jan Schulting heeft geen voorkeur welke ploeg zaterdag kampioen moet worden in de hoofdklasse C. Harkemase Boys of ACV, het is de oefenmeester uit Tijnje om het even. Maar stiekem hoopt Schulting dat zijn ploeg nog een rol van betekenis kan gaan spelen.

Sportdinsdag, 29 april 2003

Van een paard als Nimmerdor lopen er geen tien rond

Bears - Het zal op de stoeterij in Bears nooit meer zo zijn zoals het was. De mensen in het bedrijf zijn gewend dat paarden komen en gaan, maar met de dood afgelopen zaterdag van de 31-jarige dekhengst Nimmerdor is een belangrijk hoofdstuk afgesloten voor eigenaar Wiepke van de Lageweg.

Weerdinsdag, 29 april 2003

Enkele buien

Vanavond en vannacht blijft het droog en er komen opklaringen voor. Bij een zwakke tot matige zuidenwind zakt de temperatuur daarbij tot 9 à 10 graden. Morgen krijgen we enkele (onweers)buien, maar er zijn ook droge momenten en de zon schijnt af en toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties