Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 29 maart 2017.

Economiewoensdag, 29 maart 2017

Misstanden Sintrale As nog niet opgelost

Burgum - De hoofdaannemer van de Sintrale As, Nije Daam, zal op zijn vroegst half mei nabetaling doen van onderbetaalde ijzervlechters bij het autowegproject. Medio februari zei gedeputeerde Sietske Poepjes, na publicatie van rapporten van de Inspectie SZW over de misstanden, nog dat ze er vertrouwen in had dat de nabetaling ,,bijna terstond" zou gebeuren. Daarop zou ze toezien. Nije Daam hield later 31 maart aan als deadline. Ook die wordt niet gehaald.

Hoofdartikelwoensdag, 29 maart 2017

'Natuur´ is allang geen natuur meer

Het valt op: mensen die de stilte 'horen´ op plekken waar ze vroeger allerlei soorten vogels hoorden, bijvoorbeeld in weidegebieden. Er is inderdaad sprake van steeds minder weidevogels in ons land. Het CBS publiceerde dezer dagen de resultaten van onderzoek. Daaruit blijkt dat met name de grutto en de veldleeuwerik het slecht doen. Maar ook andere soorten gaan achteruit: kievit, gele kwikstaart en scholekster.

Regiowoensdag, 29 maart 2017

Het verhaal van lijden en opstanding is ook: in actie komen

Leeuwarden - ,,Ik vind het leuk om dit werk te doen en te weten dat we er iemand mee helpen." Sanne, derdeklasser van Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, ruimt samen met klasgenoten Iris, Jonne, Joris en Thomas en docent Jantine de Reus een appartement op in woonzorgcentrum Swettehiem in Leeuwarden.

Regiowoensdag, 29 maart 2017

Bed and breakfast in nieuw te bouwen Dongjumer waterpoort

Franeker - De gemeenteraad van Franekeradeel gaf de werkgroep Dongjumer Waterpoort een jaar geleden de opdracht om een onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden om de waterpoort te herbouwen in Franeker. Het onderzoek werd afgelopen dinsdag door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurd.

Regiowoensdag, 29 maart 2017

Zaailand week lang in ban van 'The Passion´

Leeuwarden - Het Wilhelminaplein in Leeuwarden, in de volksmond beter bekend als het Zaailand, is een week lang deels afgesloten in verband met het tv-evenement The Passion.

Regiowoensdag, 29 maart 2017

Kinderen spelen na drama graag weer zo snel mogelijk

Harlingen - ,,We ondersteunen nu vooral de leerkrachten en de ouders", zegt Rody Fokke van Slachtofferhulp Nederland, werkgebied Noord-Nederland. ,,Daarbij adviseren we hen hoe zij het beste hun kind kunnen helpen na zo´n ingrijpende gebeurtenis." De afgelopen dagen waren twee medewerkers van slachtofferhulp aanwezig op de christelijke basisschool Prins Johan Friso in Harlingen vanwege het noodlottige treinongeval afgelopen maandag. Een peuter van de voorschoolse opvang kwam samen met zijn vader om het leven nadat hun auto geraakt werd door een trein. De peuter had vlak voor het ongeval een bezoek gebracht aan een boerderij om pasgeboren lammetjes te zien.

Regiowoensdag, 29 maart 2017

Rockopera over Wubbo Ockels komt naar LF2018

Leeuwarden - De rockopera Rocket, The Dreams of Wubbo Ockels krijgt bij de uitvoering in Leeuwarden in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018) een Fries tintje. Syb van der Ploeg treedt in het stuk over het leven en dromen van de in 2014 overleden Wubbo Ockels op als gastzanger.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties