Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 maart 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 29 maart 2016

Pas op de plaats voor de EU zo gek nog niet

Volgende week woensdag mag het Nederlandse volk zich in een referendum uitspreken over het associatieakkoord dat de Europese Unie wil sluiten met Oekraďne. Formeel gaat het verdrag over het verdiepen van de handelsbetrekkingen, maar voor- en tegenstanders zijn het erover eens dat het daar niet alleen om gaat. Er spelen ook geopolitieke belangen een rol. Zo zou volgens de opposanten het akkoord de opmaat betekenen van een door hen niet gewenst EU-lidmaatschap van Oekraďne. Voorstanders zeggen dat een tegenstem de Russische president Poetin in de kaart speelt omdat Oekraďne verder in de invloedssfeer van Moskou wordt getrokken.

Regiodinsdag, 29 maart 2016

Friezen mogen meedenken over veenweidegebied

Leeuwarden - Op drie regionale bijeenkomsten kunnen Friezen meepraten over de toekomst van het veenweidegebied.

Regiodinsdag, 29 maart 2016

Evenementen geschrapt door paasstorm

Leeuwarden - De korte storm die gistermiddag op tweede paasdag over Fryslân raasde, gooide bij een aantal paasevenementen roet in het eten.

Regiodinsdag, 29 maart 2016

Boosheid over nieuw plan voor Skieding

Surhuisterveen - Omwonenden en ondernemers zijn niet blij met het opknapplan voor de Skieding, de weg tussen Surhuisterveen en de A7. Ze vinden dat het provinciebestuur een eenzijdige afweging heeft gemaakt.

Sportdinsdag, 29 maart 2016

Cruijff, Vengaboys en een dromerige jeugd

Vrijdagavond even voor negen uur. Onderweg op de snelweg brulden mijn vriendin en ik hard mee met een nummer van de Vengaboys. ,,Boom, boom, boom, boom", kraaiden we door de auto. Eigenlijk verfoeide ik dit nummer uit mijn jeugd, toch zong ik mee. Meteen was ook duidelijk waarom het betreffende radiostation Goede Vrijdag 'foute vrijdag’ had gedoopt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties