Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 maart 2011.

Economiedinsdag, 29 maart 2011

Strukton boekt negatief resultaat door afschrijving

Utrecht - Bouwbedrijf Strukton kijkt met vertrouwen naar de toekomst, ondanks een verlies in 2010. De onderneming, die vorig jaar werd overgenomen door Oranjewoud, heeft een goed gevulde orderportefeuille en verwacht een sterke groei van de markt voor privaat-publieke samenwerkingsprojecten. Dat maakte Strukton gisteren bekend bij de publicatie van de cijfers over 2010.

Hoofdartikeldinsdag, 29 maart 2011

Kernergie, referendum...

GroenLinks wil een volksraadpleging over kernenergie. De partij ziet in de kernramp in Japan aanleiding om de bevolking te betrekken bij de plannen voor uitbreiding van het aandeel kernenergie in de Nederlandse stroomopwekking.

Regiodinsdag, 29 maart 2011

Een zoektocht langs tuinen naar schoonheid en naar jezelf

Leeuwarden - Hij is wel eens clandestien tuinen ingeslopen om maar op het juiste moment de juiste planten in bloei te kunnen betrappen: Jelle Breuker is al decennia gefascineerd door de middeleeuwse tuinen in Frankrijk.

Regiodinsdag, 29 maart 2011

‘Als ik nare gedachten kreeg floot ik The Beatles’

Drachten - Drie uur zat psychiater Daniël van Dijk gisteren in de separeer om te ervaren wat zijn cliënten voelen. Gisteren startte GGZ Friesland de Week van de Psychiatrie met deze actie. ,,Die machteloosheid is erg. Separeren is eigenlijk de narcose van de psychiatrie.”

Regiodinsdag, 29 maart 2011

Nu toch geen grote winkels Werpsterhoek

Leeuwarden - In een sfeer van opperste verwarring heeft de gemeenteraad van Leeuwarden gisteravond grootschalige detailhandel op de Werpsterhoek voorlopig onmogelijk gemaakt. Een meerderheid stemde in met een amendement dat inging tegen wat de raad eigenlijk wil: detailhandel op de Werpsterhoek onder voorwaarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 maart 2011

‘Compassie’ mist Hollandse context

Wie het omvangrijke en indrukwekkende oeuvre van Karen Armstrong kent, weet dat compassie/barmhartigheid een rode draad in haar werk vormt. Volgens haar is compassie de kern van alle grote religies en spirituele stromingen. Nu is er het boek met die titel.

Sportdinsdag, 29 maart 2011

‘Kums o- p weg naar contract bij Heerenveen’

Kortrijk Volgens de doorgaans goed ingevoerde Belgische krant Het Nieuwsblad speelt de 23-jarige Belgisch jeugdinternational Sven Kums van Kortrijk volgend seizoen bij Heerenveen.

Sportdinsdag, 29 maart 2011

Wielerronde de ‘Leeuw van Leeuwarden’ afgelast

Leeuwarden - De Leeuw van Leeuwarden wordt dit jaar niet verreden.

Sportdinsdag, 29 maart 2011

Alle Visser uit Drachten fluit zaalkorfbalfinale in Ahoy

Drachten - Scheidsrechter Alle Visser is door de Nederlandse korfbalbond aangewezen als scheidsrechter voor de zaalkorfbalfinale op 16 april in Ahoy in Rotterdam.

Sportdinsdag, 29 maart 2011

Jan Ykema niet bang voor ontslag bij APPM

Leeuwarden - Jan Ykema vreest niet dat hem de deur wordt gewezen bij APPM. De schaatsploeg hield afgelopen week een grote schoonmaak; allround-coach Johan de Wit en rijders Boris Kusmirak, Tim Roelofsen, Ted-Jan Bloemen en Ben Jongejan kregen allemaal de zak. Maar voor sprintersexpert Ykema lijkt dat doemscenario niet op te gaan. Welke rol de 47-jarige Harlinger bij de vernieuwde formatie krijgt, is nog onduidelijk.

Sportdinsdag, 29 maart 2011

Schaakfestival Groningen herbeleven in boekvorm

Een schaaktoernooi op trots op te zijn. Dat zal de organisatie van het Schaakfestival Groningen gedacht hebben toen ze besloot een toernooiboek uit te brengen. Het kersttoernooi kent inmiddels een lange traditie en een keur van wereldtoppers in de dop heeft in die jaren de stad bezocht. Wat te denken van voormalige winnaars als Anatoli Karpov, Alexander Khalifman, Michail Adams en natuurlijk Viswanathan Anand. De Friese grootmeester Sipke Ernst (winnaar 2001, 2005 en 2006) bevindt zich in goed gezelschap.

Sportdinsdag, 29 maart 2011

Meindertsma te onervaren voor Harkemase Boys

Harkema - Het besluit om Peter Meindertsma als trainer te ontslaan, is vorige week al door Harkemase Boys genomen. Dat bevestigde voorzitter Pieter Spinder gisteravond in een reactie op het wegsturen van de coach, die in februari nog een contractverlenging kreeg. De reden van het ontslag: ,,Hij is te onervaren voor onze club.”

Sportdinsdag, 29 maart 2011

Harkemase Boys stuurt Meindertsma de laan al weer uit

Harkema - Harkemase Boys heeft gisteravond trainer Peter Meindertsma (37) op non-actief gesteld. De trainer was pas sinds deze winter in dienst bij de topklasser en kreeg, na een goede start, vorige maand nog contractverlenging. De honneurs worden voorlopig waargenomen door de assistent-trainers Willem Weening, Etienne Stomp en Konrad Ongersma, maar Harkemase Boys wil nog voor dit weekeinde een opvolger aanstellen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties