Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 29 maart 2004.

Bijschriftmaandag, 29 maart 2004

De ezel

Jezus staat op het punt Jeruzalem binnen te gaan. Twee discipelen worden erop uitgestuurd om vervoer voor hem te regelen.

Cultuurmaandag, 29 maart 2004

Strakke Matthäus door Noordkoor

Na vorige week zijn eigen Jehannes Passy te hebben uitgevoerd, stond Hoite Pruiksma zaterdagavond voor het Noordkoor. Hij voerde hiermee de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Bonifatiuskerk te Leeuwarden. Het was de eerste uitvoering van een hele reeks uitvoeringen van Bachs Passiemuziek in Fryslân.

Cultuurmaandag, 29 maart 2004

Still Live niet echt in vorm

Is er eindelijk weer een veelbelovend kwartet in het Friese Jazzwereldje, dat potten kan gaan breken en stáán ze bij Hothouse Redbad op het podium voor een thuiswedstrijd, loopt pijnlijk genoeg van alles tegen.

Cultuurmaandag, 29 maart 2004

Kommil foo: vijftien jaar uniek cabaret

Vijftien jaar zitten de broers Raf en Mich Walschaerts in het vak als cabaretduo Kommil foo. Ter gelegenheid hiervan toert het sympathieke duo met de voorstelling Wolfijzers en schietgeweren door Vlaanderen en Nederland. Voor wie Kommil foo niet goed kent, is deze ’best of’-voorstelling een prachtige kans om te horen en te zien wat Raf en Mich in hun mars hebben. En dat is absoluut niet gering.

Cultuurmaandag, 29 maart 2004

Osiris Trio: logisch en onlogisch vervolg

Dit concert door het Osiris trio was een vervolg op een concert dat een maand geleden in de Rinkelbom werd gegeven in de serie ‘Weense Klassieken’. Variatiewerken staan daarin centraal. In Heerenveen waren variaties te horen voor pianosolo en voor de combinatie piano en viool. Nu kwam daar een heel logisch vervolg op met muziek voor een bezetting met één instrument meer: het trio.

Hoofdartikelmaandag, 29 maart 2004

Energiebedrijven…

Een lange, lange discussie lijkt beslist. Het kabinet stemt in met het voorstel van minister Brinkhorst om de elektricititeitsbedrijven op te splitsen in een netbedrijf en een commercieel bedrijf.

Regiomaandag, 29 maart 2004

Verenigingen kennen regels niet goed

Bolsward – Watersportverenigingen die zelf een haven in bezit hebben, zijn slecht op de hoogte van bestaande milieuregelgeving. Ook kennis over risico-inventarisatie en evaluatie is niet paraat.

Regiomaandag, 29 maart 2004

CHN en Talant nemen beheer over van Kameleondorp

Terherne - De erven van Hotze de Roos en uitgeverij Kluitman van de Kameleonboeken stoppen als geldschieter in het Kameleonproject Terherne. Een nieuwe beheerstichting, met daarin de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN), gehandicaptenzorgorganisatie Talant en de Stichting Vrienden van de Kameleon, gaat het toeristisch project beheren.

Regiomaandag, 29 maart 2004

Sportcomplex fors duurder

Leeuwarden – De verplaatsing van sportclub Blauw Wit’34 in Leeuwarden valt fors duurder uit dan aanvankelijk was gepland.

Regiomaandag, 29 maart 2004

Smallingerland treedt op tegen ‘landjepik’

Drachten – Inwoners van Smallingerland die hun erf illegaal hebben vergroot met strookjes grond van de gemeente, kunnen er op rekenen dat ze de grond moeten teruggeven. De gemeente gaat streng controleren op deze vorm van ‘landjepik’.

Geloof & Kerkmaandag, 29 maart 2004

Jubileumfeest in teken NBV

Doorn - Het was weliswaar een jubileum, maar teruggekeken op de geschiedenis werd er nauwelijks, zaterdag in Doorn. Het 190-jarig bestaan van het Nederlands Bijbelgenootschap was vooral de aftrap van allerlei activiteiten rond de presentatie van De Nieuwe Bijbelvertaling, die dit najaar zal plaatsvinden.

Geloof & Kerkmaandag, 29 maart 2004

Nieuwe Bijbelvertaling verenigt omroepen

Leeuwarden - De christelijke omroepen brengen dit najaar voor het eerst een gezamenlijk programma. Dat gebeurt op 27 oktober, de dag dat De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) wordt gepresenteerd. Een van de sprekers op die dag is de Belgische kardinaal Danneels.

Sportmaandag, 29 maart 2004

Heerenveen in beeld voor de tweede plaats

Heerenveen – Overtuigend was het allemaal niet, maar daar maalde niemand over. Na het puntverlies in de Noordelijke derby pakte SC Heerenveen met het oog op Europees voetbal in eigen huis drie belangrijke punten tegen RBC Roosendaal. Met nog zeven duels te gaan lonkt Europa weer. Vooral ook omdat naaste concurrent Roda JC bij Feyenoord verloor.

Sportmaandag, 29 maart 2004

‘De drafsport zit vol met boeiende verhalen’

Wolvega - Tussen hemel en aarde, dat is de werktitel voor een film die producent Steven de Jong wil gaan maken over het leven van de dravertrainer Tjitse Smeding. En als De Jong iets wil dan gebeurt het in de regel ook.

Sportmaandag, 29 maart 2004

Van landbouwpaard naar trots sportpaard

Hemrik – Een Fries paard beweegt vorstelijk en trots, is heel werklustig en niet snel van slag. In de dressuursport zijn de raspaarden dan ook in opkomst.

Sportmaandag, 29 maart 2004

Renkema is Friezen te snel af

Vries – Dat de jonge grasbaancoureurs dit seizoen van zich zullen laten horen, is gisteren bij de seizoenouverture in het Drentse Vries meteen duidelijk geworden. Net zoals duidelijk werd dat de ‘oude garde’ nog niet versleten is. Jongeling Jannick de Jong viel in de prijzen, maar routiniers als Sjoerd Rozenberg, Wybe Valkema en Oege de Jong evenzeer.

Sportmaandag, 29 maart 2004

Friezen niet op scherp in klassieker Veendam

Veendam - Martijn Lust won zaterdag net als een jaar eerder de Omloop van de Veenkoloniën. De 28-jarige renner uit Heerhugowaard was de snelste sprinter in een kopgroep van twintig renners, die de 160 kilometer met een voorsprong van bijna twee minuten fietsten.

Weermaandag, 29 maart 2004

Voorjaar

Vandaag en morgen is het compleet voorjaar. Vanmiddag en morgen zonnige perioden met temperaturen rond 14 graden. Morgen een zwakke tot matige wind uit het oosten tot zuidoosten. Op woensdag een nog hogere temperatuur .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties