Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 november 2016.

Achtergronddinsdag, 29 november 2016

De identiteit van het Waddenland

Natuurbeschermers, biologen en ecologen hebben de Waddenzee de afgelopen halve eeuw op de kaart gezet. Het resulteerde in de door Unesco verleende erkenning als Wereld-erfgoed in 2009. Op de Wadden-eilanden werden de natuurbeschermers lange tijd gezien als lastige bemoeials uit het Westen. Bewoners van de vaste wal op hun beurt beschouwden de Waddenzee vooral als een gebeuren achter de dijk.

Economiedinsdag, 29 november 2016

FrieslandCampina verhoogt alweer de melkprijzen

Leeuwarden - Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft voor de vierde opeenvolgende maand de prijzen voor melk sterk verhoogd. Aangesloten (gangbare) melkveehouders ontvangen voor de geleverde melk komende maand een garantieprijs van 37,50 cent per kilo (melk wordt traditioneel afgerekend in kilo’s op basis van onder meer de gehaltes aan vet en eiwit). De prijs voor een kilo melk ligt hiermee 4,5 cent boven de prijs van deze maand.

Hoofdartikeldinsdag, 29 november 2016

Ongepaste flirt met het Rusland van Poetin

Het is een goed jaar voor de Russische president Vladimir Poetin. De eenheid in het Westen, dat hij als zijn grootste vijand beschouwt, ziet hij onder zijn ogen verkruimelen. Met de brexit verliest de Europese Unie niet alleen de belangrijke lidstaat Groot-Brittannië, maar neemt ook de roep in andere Europese landen toe om uit de EU te stappen. In Bulgarije en Moldavië hebben onlangs pro-Russische partijen gewonnen. Door het Nederlandse 'nee’ in het referendum over het associatie-akkoord met Oekraïne stokt de toenadering van Kiev tot het Westen. In de Verenigde Staten treedt binnenkort president Donald Trump aan die goede betrekkingen wil met Moskou en die niet langer de militaire solidariteit binnen het NAVO-bondgenootschap als vanzelfsprekend beschouwt.

Regiodinsdag, 29 november 2016

Provincie wil gsm-dekking in kaart brengen

Leeuwarden - De provincie Fryslân wil in kaart brengen of en in welke delen van Fryslân het netwerk voor mobiele-dataverkeer niet goed genoeg is. Het college van Gedeputeerde Staten gaat daarover in gesprek met de verschillende providers. Dat schrijven GS in antwoord op vragen van Statenlid Hans Visser (CDA).

Regiodinsdag, 29 november 2016

Zonnepark in 2017 klaar in Harlingen

Harlingen - De Coöperatie Zonnepark Harlingen U.A. heeft de volledige financiering van ruim 1,7 miljoen euro voor het nieuw te bouwen zonnepark in Harlingen toegezegd gekregen. Dat zonnepark met 3528 panelen moet komen op bedrijventerrein Oostpoort.

Sportdinsdag, 29 november 2016

Aanklager gaat ook bij amateurs recht spreken

Zeist - Het tuchtrecht in het amateurvoetbal gaat vanaf volgend seizoen net als betaald voetbal werken met een aanklager. Bij rode kaarten of andere overtredingen bepaalt een aanklager de hoogte van de straf en verstuurt vervolgens een schikkingsvoorstel.

Sportdinsdag, 29 november 2016

André Zwart mist duel LDODK tegen AW.DTV

Gorredijk - LDODK moet het vanavond in de derde wedstrijd in de Korfbal League tegen AW.DTV stellen zonder André Zwart. De aanvoerder kampt met een liesblessure die hij afgelopen zaterdag opliep in het duel met PKC (20-19 verlies). Onderzoek wees gisteren uit dat er geen scheurtje in de lies zit.

Sportdinsdag, 29 november 2016

Cambuur rijgt Telstar aan zegereeks

Velsen-Zuid - Hulshoff zelf kwam superlatieven tekort. ,,Ik vond het echt een topwedstrijd van onze kant. Van de eerste tot de laatste seconde hebben we het spel gedomineerd en we zijn geen tel in de problemen geweest. Op zo’n verloop van de wedstrijd hoop je vooraf, omdat je weet dat het een lastige avond kan zijn. Op een maandagavond naar Telstar voor twaalfhonderd man. Het is heel wat anders dan vrijdag tegen NAC Breda."

Sportdinsdag, 29 november 2016

Muizelaar speelt Sinterklaas, alleen niet bij NOK

Nijemirdum - Voor de voetballers van de Nijemirdum Oudemirdum Kombinatie was het seizoen 2016/2017 tot zaterdag een kilometerslange lijdensweg. In oktober werd zelfs afscheid genomen van trainer Mayco Schulte en twee vertrouwde gezichten in de personen van Steffen Muizelaar en Bouke Geertsma namen het roer over. En zie daar: zaterdag werd er na tien verliespartijen op rij de eerste zege geboekt. En hoe. De 'grote’ buurman Oeverzwaluwen uit Koudum werd hard over de knie gelegd met een half dozijn aan treffers (6-0).

Sportdinsdag, 29 november 2016

Boek voor doorgewinterde fans van Bayern München

Rekordmeister. FC Hollywood. De Roden. Het zijn allemaal namen voor FC Bayern München. Voor de generatie die nu bijna wekelijks de Beierse voetbalmachine wedstrijden ziet winnen, is het alsof Bayern altijd al zo’n topclub is geweest. Dat is echter schijn. TSV 1860 München (Die Löwen), dát was ooit de club in de Beierse hoofdstad die de harten van voetbalfans sneller deed kloppen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties