Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 november 2014.

Achtergrondzaterdag, 29 november 2014

Sionsberg nog open ondanks faillissement

Dokkum - Het personeel van ziekenhuis De Sionsberg werkt dit weekeinde gewoon door. Zorggroep Pasana werd gisteren officieel failliet verklaard door de rechtbank in Leeuwarden, maar de poliklinische zorg in het ziekenhuis blijft gewaarborgd. Tot wanneer is niet bekend.

Cultuurzaterdag, 29 november 2014

De wereld van Nick Cave in een mix van feit en fictie

Daarmee is 20.000 days on earth geen standaard muziekdocumentaire. Filmmakers Forsyth en Pollard namen een fictieve dag uit het leven van Nick Cave als uitgangspunt. Alle plekken, momenten en gesprekspartners zijn in scène gezet. Zo zijn er therapeutische sessies in een perfect gedecoreerde kamer met een Freudiaanse psychoanalyticus, die Nick Cave voor de opnames nog nooit eerder had gezien. En verschijnen en verdwijnen tijdens autoritten in zijn zwarte Jaguar plotseling mensen uit zijn verleden, als geestverschijningen. Die kunstmatige opzet past heel goed bij het verhaal dat Cave over zichzelf bereid is te vertellen.

Hoofdartikelzaterdag, 29 november 2014

Geloven als weten, zelfs zonder ervaring

Enkele decennia geleden raakten de Gereformeerde Kerken in Nederland in rep en roer door boeken van enkele theologen, met name die van H. Kuitert en H. Wiersinga. Het rumoer ging twee kanten op: instemming en afkeuring. De instemming met Wiersinga werd wel uitgedrukt in een term als 'bevrijdend'. De boodschap waarmee hij bekend werd was zijn afwijzing van de klassieke gereformeerde leer van de verzoening tussen God en mensen door het lijden en sterven Christus. De afkeuring van Kuitert ging onder meer over zijn opvatting dat geloven mensenwerk is; alles wat van boven komt, komt van beneden.

Regiozaterdag, 29 november 2014

Windmolens op land weer optie voor Staten

Leeuwarden - De kans dat er toch nieuwe windmolens op het land komen, is weer een reële optie voor Provinciale Staten. Op initiatief van GrienLinks hebben PvdA, ChristenUnie, D66, SP en Friese Koers deze week bij elkaar gezeten om te praten over een windpark op het IJsselmeer in combinatie met de locaties van de zogeheten A-lijst van Fryslân foar de Wyn. Geen van de partijen heeft tijdens dit overleg 'nee' gezegd tegen deze optie, zeggen initiatiefnemer Renze van der Honing van GrienLinks en PvdA'er Remco van Maurik. Samen hebben de zes partijen een kleine meerderheid in Provinciale Staten.

Regiozaterdag, 29 november 2014

Akim volgt in Lemmer ebola-actie op de voet

Lemmer - De landelijke ebola-actie is gisteren op de voet gevolgd door Akim Traore uit Lemmer. Hij werd geboren in Liberia, maar een deel van zijn familie komt uit Guinee. Beide landen zijn zwaar getroffen door de ziekte.

Regiozaterdag, 29 november 2014

Voor De Lawei blijft het spannend tot komend voorjaar

Temidden van bouwvakkers staat directeur Stef Avezaat in de grote zaal van De Lawei. De laatste klusjes moeten nog worden uitgevoerd, maar komende donderdag wordt de vernieuwde zaal dan toch echt geopend. Voor ruim negenhonderd toeschouwers geeft cabaretier Brigitte Kaandorp de eerste voorstelling. ,,Dat wordt een knaller", zegt Avezaat.

Sportzaterdag, 29 november 2014

Minder minuten, maar Hemmen zeurt niet bij Cambuur

Leeuwarden - Alkmaar-Zaanstreek. Dat is de afkorting van AZ, tegenstander van SC Cambuur vanavond. En dus zou je kunnen denken dat het duel voor iemand als Michiel Hemmen, geboren in Zaandam, bijzonder is. Valt mee, aldus de 27-jarige aanvaller. Nog los van regionale sentimenten, is het vooral bijzonder dat Hemmen überhaupt in de basis staat. Dat is namelijk bepaald geen gemeengoed meer voor hem dit seizoen.

Sportzaterdag, 29 november 2014

Assistent-trainer Jansen voor even op voorgrond bij Heerenveen

Heerenveen - Met Johnny Jansen en Tieme Klompe op de bank zal sc Heerenveen vanavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo proberen de vijfde seizoenzege in de wacht te slepen. Na zes wedstrijden zonder overwinning is het volgens Jansen, op papier de eerste assistent van de geschorste hoofdtrainer Dwight Lodeweges, zaak om weer eens drie punten te pakken. ,,Dat leeft altijd zo. Je wilt elke wedstrijd een overwinning pakken en nu helemaal."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties