Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 november 2008.

Cultuurzaterdag, 29 november 2008

Amateurmuzieknieuwsprijs 2008: FD-Mercando

Wat is het meest in het oog springende nieuws op het gebied van de amateurmuziek in Fryslân geweest in 2008? Het Friesch Dagblad heeft tien bijzondere nieuwsitems geselecteerd en roept lezers op om te bepalen welke vereniging, dirigent of muzikant op 31 december de FD-amateurmuzieknieuwsprijs Mercando in ontvangst mag nemen.

Cultuurzaterdag, 29 november 2008

Schrijfwedstrijd Write Now! wederom in Fryslân

Leeuwarden - De schrijfwedstrijd voor jongeren Write Now! houdt volgend jaar voor de derde keer een voorronde in Leeuwarden. Dat heeft organisator Passionate gisteren gemeld. Jongeren van vijftien tot en met 24 jaar kunnen tot 1 februari 2009 hun eigen kort verhaal, gedicht, column, raptekst of script insturen via info@writenow.nu.

Cultuurzaterdag, 29 november 2008

Expositie over leven van koningin Juliana

Apeldoorn - Paleis Het Loo houdt volgend jaar een grote tentoonstelling over het leven van koningin Juliana. Dat heeft een woordvoerster van het paleis gisteren bekendgemaakt. De expositie wordt geopend op 30 april 2009, de honderdste geboortedag van de in 2004 overleden vorstin.

Economiezaterdag, 29 november 2008

Sportstad meest duurzaam

Heerenveen - Sportstad Heerenveen heeft gisteren het HIER logo in ontvangst genomen voor haar energiezuinige en duurzame beleid. Binnenkort krijgt Sportstad ook een Groen-certificaat van het ministerie van Economische Zaken.

Economiezaterdag, 29 november 2008

Fries ict-bedrijf gekozen tot beste opleider ter wereld

Joure - De Friese ict-dienstverlener Vivens Groep uit Joure is door salesforce.com uitgeroepen tot het beste opleidingscentrum in de wereld. Salesforce.com is wereldwijd marktleider op het gebied van klant- en relatiebeheer-software, ook wel CRM genoemd. Vivens richt zich op het integreren van deze software bij grote bedrijven. Eind vorig jaar richtte het Jouster ict-bedrijf het opleidingscentrum op. Vivens is inmiddels vijf jaar gevestigd in Joure en heeft in totaal dertig medewerkers in dienst. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzetstijging te realiseren van 30 procent.

Hoofdartikelzaterdag, 29 november 2008

De aankondiging

Het verhaal van de geboorte van Jezus is een overbekend verhaal. Ook de niet-gelovige Nederlander weet er wel iets over te vertellen: de herders, de stal en het vee. Die elementen zijn als het ware het 'echte' verhaal ontgroeid en zijn een eigen leven gaan leiden in de sfeer van gezelligheid, commercie en sentiment.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 november 2008

Vrije Evangelische Gemeente Leeuwarden viert 150-jarig bestaan

Leeuwarden - De Vrije Evangelische Gemeente te Leeuwarden heeft iets te vieren. De gemeente bestaat 150 jaar. Dit weekend is het slot van de festiviteiten met onder meer een musical, open huis en een jubileumdienst.

Geloof & Kerkzaterdag, 29 november 2008

Zestigste verjaardag Drachtster evangelisatie

Drachten - Met een ‘kerstfeest-voor-iedereen’ begon het evangelisatiewerk in Drachten zestig jaar geleden in een tot kerkje omgebouwde schuur (De Skuorre). Om de mijlpaal te vieren, houdt het jubilerende evangelisatiewerk morgen een open dag in De Schakel in Drachten.

Sportzaterdag, 29 november 2008

Cambuur wint wel, maar laat periode liggen

Apeldoorn - Zelf winnen en dan maar hopen op een verlies van Telstar; dat was gisteren het devies voor SC Cambuur-Leeuwarden voorafgaand aan de wedstrijd tegen AGOVV in Apeldoorn. Als die vlieger op zou gaan, had de ploeg alsnog de derde periode gewonnen. Het liep even anders.

Sportzaterdag, 29 november 2008

Trond Sollied: Heerenveen moet ‘back to the future’

Heerenveen - Na de zeperd van sc Heerenveen in Enschede van afgelopen zaterdag konden trainer Trond Sollied c.s. wel een opsteker gebruiken. Die kwam donderdagavond vanuit Portsmouth en Braga, waar de gelijknamige en te kloppen tegenstanders in het UEFA Cuptoernooi niet tot winst kwamen. Heerenveen leeft Europees nog, maar dat is even van later zorg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties