Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 29 januari 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 29 januari 2015

Kamer rekent even niet met zichzelf

De huidige minister van FinanciŽn, Jeroen Dijsselbloem, kwam als Kamerlid in februari 2008 naar buiten met de bevindingen van de parlementaire onderzoekscommissie Onderwijs. Reden voor het onderzoek was de grote onrust in onderwijsland en in het parlement over het onderwijsbeleid, met name de manier waarop onderwijsvernieuwingen tot stand komen. Een van de aanleidingen was het drama rond het zogeheten Studiehuis, een onderwijsvorm waarin leerlingen vooral zelf hun studie moesten inrichten.

Regiodonderdag, 29 januari 2015

In 2018 een nieuwe veerboot voor Terschelling

Terschelling - Terschelling krijgt in 2018 een nieuwe veerboot. Het gaat om een 72 meter lange aluminium catamaran, die wordt voortgestuwd door motoren die lopen op vloeibaar gemaakt aardgas (lng: liquified natural gas). Het schip krijgt verstelbare schroeven, die het manoeuvreren vergemakkelijken.

Regiodonderdag, 29 januari 2015

Nederlands team beter dan ooit op Bocuse d'Or

Lyon - Met een negende plaats op de vijftiende editie van de Bocuse d'Or in Lyon heeft Nederland beter dan ooit gepresteerd op het grootste culinaire evenement van de wereld. Nog nooit eindigde een Nederlands team in de top tien van de tweejaarlijkse kookwedstrijd. Sous-chef Jan Smink uit Wolvega, zijn commis Lars Aukema uit Joure en invaller-commis Rogier Peeters lukte dat gisteren wel, met een origineel geserveerde parelhoender op schaal.

Regiodonderdag, 29 januari 2015

Brief Roosevelt bij Tresoar

Leeuwarden - Historisch en letterkundig centrum Tresoar in Leeuwarden blijkt in het bezit te zijn van een brief van Franklin Delano Roosevelt, geschreven op 23 januari 1894. Het gaat om een briefje dat de toen twaalfjarige Roosevelt - hij zou in 1933 de 32e president van de Verenigde Staten worden - stuurde aan Sijbrand Fontein (1863-1935), lid van een rijke en vooraanstaande Harlinger familie.

Regiodonderdag, 29 januari 2015

Friese scholen berusten in de rekentoets

Leeuwarden - Friese scholen voor voortgezet onderwijs stellen zich pragmatisch op, nu duidelijk is dat hun leerlingen vanaf volgend jaar de tekentoets moeten halen om een diploma te kunnen krijgen. Ze hebben bezwaren, maar ze schikken zich naar het politieke besluit. De Tweede Kamer debatteerde gisteren nog fel over de invoering, maar het kabinet kan rekenen op brede steun van PvdA, VVD en PVV.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties