Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 januari 2013.

Cultuurdinsdag, 29 januari 2013

Brass Info Magazine en Forte samen verder

Leeuwarden | De muziekbladen Brass Info Magazine en Forte gaan samen verder als Brass in Forte. Hoofdredacteur van het nieuwe fusieblad is Jacob Dijkstra, de oprichter en oud-hoofdredacteur van Brass Info. Het nieuwe blad presenteert zich als het magazine voor blazers, slagwerkers en liefhebbers en richt zich vooral op het kader.

Economiedinsdag, 29 januari 2013

FrieslandCampina geeft logo weidemelk aan stichting

Leeuwarden | Ondernemers die producten van Nederlandse weidemelk op de markt willen brengen, kunnen voortaan voor een weidemelklogo terecht bij Stichting Weidegang. Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft haar gedeponeerde beeldmerk - waarop een zwartwitte koe een groen klavertje vier in de bek heeft - overgedragen aan de stichting om zo tot één uniform, breed keurmerk voor de markt te kunnen komen.

Economiedinsdag, 29 januari 2013

Tweede prijs biologische melkveehouders in Sondel

Zwolle | Melkveehouders Sierd Deinum en Joke Ensing en dochter Welmoed uit Sondel hebben de tweede prijs gewonnen ter waarde van 750 euro bij de verkiezing van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2013. De ondernemers waren met twee andere bedrijven genomineerd voor de landelijke prijs.

Economiedinsdag, 29 januari 2013

Kritiek op eenzijdige insteek en beperkte toegang voedsel

Amsterdam | Morgen praten in het Amsterdamse Hilton Hotel grote spelers in de voeding- en landbouwsector over oplossingen voor het voedselprobleem. Ook staatssecretaris van Landbouw Sharon Dijksma en prinses Máxima leveren een bijdrage. Belangenorganisaties uiten kritiek op de inhoud van de conferentie die geen ruimte zou bieden aan de lokale, duurzame voedselproductie.

Hoofdartikeldinsdag, 29 januari 2013

Nederland is gezegend met koningin Beatrix

Iedereen wist dat de aankondiging van het aftreden van koningin Beatrix aanstaande was. Maar de feitelijke gebeurtenis kwam toch als een verrassing. Veel mensen zullen hebben ervaren dat de werkelijkheid van de aankondiging heel wat meer betekent dan de verwachting ervan. Daarmee wordt bevestigd hoe koningin Beatrix deel uitmaakt van het (samen)leven in Nederland. Ruim dertig jaar was zij als koningin een vanzelfsprekendheid in en voor ons land. Het besef dat daaraan een einde komt heeft de werking van een schok.

Regiodinsdag, 29 januari 2013

Beatrix was in Fryslân graag geziene gast

Leeuwarden | Koningin Beatrix heeft Fryslân geregeld bezocht. Ze vierde drie keer Koninginnedag in de provincie en was ook op andere momenten een graag geziene gast.

Regiodinsdag, 29 januari 2013

Beatrix sprak een keer Fries; tige tank

Franeker | Koningin Beatrix vierde in 2008 Koninginnedag in Makkum en Franeker. Aan het slot van het feest sprak ze voor het eerst in het openbaar Fries. Met de woorden ‘tige tank’ bedankte ze de inwoners van Makkum en Franeker voor de hartelijke ontvangst. Het Friese bedankje viel in goede aarde. Koningshuiskenner Bearn Bilker zei: ,,Normaal gesproken staat Beatrix erom bekend de eenheid van Nederland te willen benadrukken, juist omdat de koningin daar in Franeker even van afweek, zijn haar woorden door de Friezen zo positief ontvangen.”

Regiodinsdag, 29 januari 2013

Fryslân: we zullen koningin Beatrix missen

Leeuwarden | In Fryslân wordt begripvol gereageerd op het aangekondigde vertrek van koningin Beatrix.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 januari 2013

Monnik of missionaris?

Vorige week was op initiatief van Andries Radio een congres rondom het thema ‘Monnik of missionaris?’. Een leuk onderwerp om eens dieper over door te praten. Ook het Friesch Dagblad berichtte er over.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 januari 2013

Duitse kerk verliest invloed

Heidelberg | De kerkelijke betrokkenheid van Duitse rooms-katholieken is er nog, maar kerkelijke regels of christelijke dogma’s worden door rooms-katholieken gemakkelijker terzijde geschoven. De kerk als relevante gesprekspartner verliest verder in de samenleving rap aan betekenis. Dat blijkt uit een omvangrijk onderzoek van het Sinus Institut in Heidelberg.

Sportdinsdag, 29 januari 2013

We goan op huus oan

De meisjes zaten op elkaar gepakt. In een ruimte van amper twintig vierkante meter. Het maakte hun gespannen gegiechel er niet minder om. Zenuwachtige blikken. Naar elkaar, naar de concurrenten voor eeuwige roem en naar de deur. Letterlijk de poort naar een succesrijke toekomst. Als de klink naar beneden ging, zou weldra de brenger van het goede nieuws tevoorschijn komen. Of van het slechte uiteraard.

Sportdinsdag, 29 januari 2013

FC Twente wil Djuricic halen

Enschede | FC Twente heeft Filip Djuricic op het oog als vervanger van de naar Everton vertrokken Leroy Fer. Heerenveen-trainer Marco van Basten gaat er echter niet vanuit dat Djuricic zal vertrekken uit Fryslân. ,,Als er niets verandert binnen de selectie, dan ben ik tevreden. Ik heb ook niet gehoord dat er iets speelt, want ik weet in elk geval niks”, aldus Van Basten. Mocht de Serviër wel uit Fryslân vertrekken, dan wil Heerenveen daarvoor in de plaats de 23-jarige Jens Toornstra van ADO Den Haag halen.

Sportdinsdag, 29 januari 2013

Tahamata had ook een van de treinkapers kunnen zijn

Op 23 mei 1977 kaapten negen gewapende Zuid-Molukse jongeren de intercity Assen-Groningen ter hoogte van het dorp De Punt in de provincie Drenthe. Het zou het begin zijn van één van de zwartste pagina’s in de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden. De gijzeling duurde 482 uur (20 dagen) en de bevrijding door mariniers kostte twee gegijzelden en zes kapers het leven.

Sportdinsdag, 29 januari 2013

SC Cambuur huurt Hiwat van PEC Zwolle

Leeuwarden | SC Cambuur heeft eindelijk haar gewenste extra rechsbuiten binnen. De club maakte gisteren bekend dat Giovanni Hiwat de rest van het seizoen wordt gehuyrd van PEC Zwolle. De 19-jarige vleugelspits. Hiwat kwam bij zijn club amper aan spelen toe. Dit seizoen mocht hij pas één keer opdraven voor de Zwolse formatie. In totaal speelde hij dit en vorig seizoen elf duels. Hij trainde gisteren al meteen mee bij de Leeuwarders, die zondag op bezoek gaan bij Sparta.

Sportdinsdag, 29 januari 2013

Beloften na winst weer aan kop in eredivisie

Nijmegen | Het belofteteam van sc Heerenveen heeft gisteravond de competitie in de eredivisie hervat met een benauwde 0-1 zege bij hekkensluiter Jong NEC/FC Oss. Hakim Ziyech maakte al in de tiende minuut van de wedstrijd de enige treffer van de avond voor de formatie van trainer Jan de Jonge. Jong Heerenveen staat door de zege weer bovenaan in de eredivisie. Runner up Jong FC Utrecht, dat één duel meer gespeeld heeft, staat twee punten achter de Friese ploeg.

Sportdinsdag, 29 januari 2013

Ariëns poetst op de Weissensee de nul weg

Techendorf | Wie er niet is, telt niet mee. Dat gold gisteren op de Oostenrijkse Weissensee waar Crispijn Ariëns uit Wolvega, bij afwezigheid van de ongenaakbare BAM-formatie, de Aart Koopmans Memorial op zijn naam schreef.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties