Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 29 januari 2005.

Economiezaterdag, 29 januari 2005

Connexxion kiest niet voor VDL Berkhof

Hilversum - Personenvervoerder Connexxion heeft niet gekozen voor de Friese bussenfabrikant VDL Berkhof als leverancier voor vijftig nieuwe lagevloerbussen. Connexxion koos op basis van kilometerprijs en levertijd voor Volvo. VDL Berkhof uit Heerenveen was na een voorselectie een van de drie overgebleven kandidaten voor levering van de bussen. De order heeft een waarde van twaalf miljoen euro.

Economiezaterdag, 29 januari 2005

AB Fryslân groeit fors

IJlst - Agrarisch uitzendbureau AB Fryslân zag de omzet in 2004 fors groeien. In totaal zette het bedrijf 160.000 uren af, een stijging van 16 procent.

Economiezaterdag, 29 januari 2005

Koers Friesland Foods B naar 54 euro

Meppel - De koers van een certificaat van aandeel B in Royal Friesland Foods (voorheen Friesland Coberco Dairy Foods) is vastgesteld op 54 euro. Dat is een euro meer dan de koers na de vorig beursdag in november.

Hoofdartikelzaterdag, 29 januari 2005

Gods hand in de geschiedenis…

Na de zeebevingsramp werd het weer een gespreksonderwerp: waar is God? Of: Is Hij er wel? In de gesprekken daarover werd duidelijk hoe verschillend mensen er over denken. Voor de een zijn de gebeurtenissen een teken over de zondigheid van de mensen. Een ander ziet in het grote leed het bewijs van de afwezigheid van God. Tussen beide standpunten ligt een groot gebied, met steeds verschillende nuances.

Regiozaterdag, 29 januari 2005

Lerares prikkelt interesse puber voor politiek

Leeuwarden – Politiek is een complete ramp voor de hedendaagse tiener. Hoe verder weg, hoe abstracter het wordt, weet docente maatschappijleer Jeaol van Veldhuizen. Den Haag zegt middelbare-scholieren niets, en met Brussel hoef je al helemaal niet aan te komen.

Regiozaterdag, 29 januari 2005

Wetterskip voert verontreinigd water Spikerboor af

Akkrum – Wetterskip Fryslân is gisteren begonnen met het afvoeren van verontreinigd water uit een sloot op het industrieterrein Spikerboor in Akkrum.

Regiozaterdag, 29 januari 2005

Natuurgebied wordt groter

Fochteloo – Natuurmonumenten gaat het Fochteloërveen uitbreiden met tweehonderd hectare landbouwgrond. De uitbreiding komt in de polder bij Ravenswoud, aan de rand van het natuurgebied. De aangekochte landbouwgrond krijgt een natuurvriendelijk beheer. Natuurmonumenten heeft daarover afspraken gemaakt met vijf boeren.

Regiozaterdag, 29 januari 2005

Korpschef leert van opschudding

Franeker – Korpschef F. Wagenaar neemt een deel van de verantwoording op zich voor de onrust die onder de politie is ontstaan over de reorganisatie waarop wordt gebroed. ,,Ik heb geleerd dat ik niet met het bestuur moet communiceren via de pers.”

Sportzaterdag, 29 januari 2005

Larry van Wieren, geboren winnaar

Heerenveen - Wie je ook spreekt, toeschouwers of mensen direct betrokken bij Feenstra Flyers, ze zijn het allemaal met elkaar eens: hoe goed iedereen ook was, de ijshockeysuccessen waren er zonder Larry van Wieren nooit geweest. De geboren leider was onbetwist de grote inspirator die Flyers naar grote hoogten stuwde.

Sportzaterdag, 29 januari 2005

Heerenveen heeft smaak van winnen helemaal te pakken

Hoorn – Een week na de zwaar bevochten 3-2 zege op Bever Boys heeft Heerenveen een nog spectaculairdere overwinning behaald. Bij Veerhuys in Hoorn boekten de Friese futsallers een 1-3 zege. ,,Het had 1-6 moeten zijn’’, vond coach Erik Donker.

Sportzaterdag, 29 januari 2005

Bereidheid te werken loont voor Cambuur

Leeuwarden - Drie keer scoren in een wedstrijd is dit seizoen ongekende luxe voor Cambuur, maar het gisteren tegen FC Volendam was het de beloning voor vechtlust en de wil om voor elkaar te werken. De zege was klinkend, het spel niet. Het is het credo voor de tweede seizoenshelft: resultaat halen door betrokkenheid en felheid.

Weerzaterdag, 29 januari 2005

Grijs

Vandaag en ook morgen is het veelal grijs met nu en dan motregen. Vandaag wordt het 4 graden, morgen is het nog een graadje zachter. De west- tot noordwestenwind is zowel vandaag als morgen zwak tot matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties