Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 oktober 2016.

Economievrijdag, 28 oktober 2016

Markante ondernemer Het Gerecht: horeca is een vak, geen bijbaantje

Heerenveen - Geert Bosman, eigenaar van Het Gerecht in Heerenveen, mag zich dit jaar Meest Markante Horecaondernemer van Fryslân noemen. Daarmee dingt hij ook mee naar de landelijke titel.

Regiovrijdag, 28 oktober 2016

Dorpentop lijkt wild plan

Leeuwarden - De Friese Dorpentop op 5 november lijkt een wild plan. Duizend Friezen, van wie 800 willekeurig gekozen dorpsbewoners aangevuld met ambtenaren en ondernemers, gaan een dag in het WTC nadenken over de toekomst van het platteland.

Regiovrijdag, 28 oktober 2016

Ambulancehulp voor wadden al in de lucht

Leeuwarden - Met de twee nieuwe ambulancehelikopters voor het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden worden de komende weken opleidings- en trainingsvluchten gemaakt. De al geselecteerde en deels opgeleide verpleegkundigen en navigators zullen hun training in de lucht voortzetten en de piloten gaan het gebied vast verkennen. Vanaf 16 november begint de ambulancehelikopter aan dagvluchten. Uiterlijk drie maanden later is het toestel dag en nacht beschikbaar.

Regiovrijdag, 28 oktober 2016

Uitstel snel internet wekt irritatie

Wolvega - Het geduld van burgemeester Gerard van Klaveren met de door provincie Fryslân beloofde aanleg van snel internet in het buitengebied raakt op. ,,We moeten overwegen om dan zelf maar breedband aan te leggen, samen met Ooststellingwerf en Opsterland", zei hij gisteren bij de presentatie van de ambities van Weststellingwerf voor de komende tien jaar. Snel internet voor de kleine 2300 huishoudens in het buitengebied staat daarbij met stip op één.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties