Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 oktober 2010.

Cultuurdonderdag, 28 oktober 2010

Kaartverkoop in Fryslân trekt aan

Leeuwarden - De theaters in Fryslân denken niet dat de kaartverkoop dit jaar zo sterk terugloopt als de Nederlandse theaterproducenten verwachten. ,,Het is hard buffelen, we hebben geen gemakkelijk jaar, maar de kaartverkoop lijkt op dit moment weer aan te trekken”, aldus Jelma Dekker, hoofd marketing van De Harmonie in Leeuwarden.

Cultuurdonderdag, 28 oktober 2010

SjocK geeft optreden in Newcastle

Leeuwarden - De Friese groep SjocK treedt 4 november op in de Blaydon folkclub in Newcastle. De jonge groep, die bestaat uit Rutger Dijkstra, Gjalt Bosma, Anouk van der Heij en Sanne Meijerhof, noemt het ,,een grote eer” om te worden uitgenodigd in ,,een van de beste folkclubs in Noord-Engeland”.

Economiedonderdag, 28 oktober 2010

Promotiedagen goed bezocht door bedrijven Noorden

Leeuwarden - Ongeveer veertig Friese bedrijven nemen deel aan de Promotiedagen Noord Nederland die volgende week dinsdag en woensdag worden gehouden in Groningen. In totaal zullen ruim 650 bedrijven en overheden uit het Noorden zich achter elfhonderd kraampjes presenteren in Martiniplaza.

Hoofdartikeldonderdag, 28 oktober 2010

De handreiking...

De grote vraag bij het debat over de regeringsverklaring was hoe het nieuwe kabinet gaat opereren. Immers, een minderheidskabinet met een vastgelegde gedoogsteun bij een andere partij, dat is een nieuw fenomeen. VVD en CDA krijgen op een aantal vlakken steun van de PVV, dat staat in het gedoogakkoord. In het regeerakkoord staan maatregelen die de PVV niet steunt, maar waarvan de partij het niet erg vindt als het kabinet ze neemt.

Regiodonderdag, 28 oktober 2010

Thuiszorg in Fryslân beboet door de NMa

Sneek - Thuiszorg Zuidwest Friesland in Sneek en Thuiszorg de Friese Wouden in Drachten hebben een boete opgelegd gekregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor het maken van verboden prijsafspraken. Zelf zeggen zij onschuldig te zijn. Ze stappen naar de rechter.

Regiodonderdag, 28 oktober 2010

Het ideale uitje: middagje samen breien

Lemmer - Vijf dames op leeftijd breiden gisteren in Lemmer sjalen, mutsen, bolero’s en cols - sjaals zonder einde - van grote bollen wol. In koffie-, thee- en kruidenwinkeltje Koffie & Meer aan de Kortestreek in Lemmer hield de Knutselkeet uit Bant een breicafé - een workshop annex ruilmoment van breipatronen, met koffie erbij. Per bijeenkomst betalen de deelnemers 7,50 euro.

Regiodonderdag, 28 oktober 2010

Boerendochter ontpopte zich als slimme zakenvrouw

De Westereen – Een actieve vrouw, die van aanpakken wist. Dat is Gaatske Meems-van der Haag altijd geweest.

Sportdonderdag, 28 oktober 2010

Stanley Menzo vertrekt bij Cambuur door de voordeur

Eerlijk. Ontwapenend. Open. En, hoewel er heus geen tranen waren, toch een tikkeltje emotioneel. Nadat de persconferentie rond zijn vertrek bij Cambuur was afgelopen, liet Stanley Menzo zich gistermiddag bij het napraten van een kant zien zoals hij die de afgelopen twee jaar in dienst van Cambuur niet vaak heeft getoond. Het deed de 47-jarige Amsterdammer zichtbaar iets dat hij de deur in Leeuwarden aan het eind van de middag definitief achter zich dicht zou trekken. Maar hij ging door de voordeur. En dat kunnen niet veel oud-trainers zeggen in Leeuwarden.

Sportdonderdag, 28 oktober 2010

Cambuur gunt Menzo de eredivisie

Leeuwarden - En toen was-ie ineens weg: Stanley Menzo, sinds gistermiddag oud-trainer van SC Cambuur. In de herfst van 2008 aangetrokken als opvolger van de ontslagen Jurrie Koolhof en nu, twee jaar later, op weg naar Vitesse waar hij vandaag gepresenteerd wordt als assistent-trainer. Duidelijk is sinds gisteren ook dat Harkemase Boys-trainer Henk de Jong volgend seizoen bij Cambuur werkt. Mogelijk al per 1 januari. Als assistent welteverstaan; niet als hoofdtrainer.

Sportdonderdag, 28 oktober 2010

Spelers Cambuur verrast, Arts wil nieuwe hoofdtrainer worden

Sportdonderdag, 28 oktober 2010

Bakje koffie als bindmiddel van Cambuur, Harkemase Boys en Henk de Jong

Leeuwarden - Het was mededeling nummertje twee die algemeen directeur Alex Pama gisteren deed. Nadat hij op een persconferentie het vertrek van Stanley Menzo meldde, vertelde Pama dat voor volgend seizoen alvast Henk de Jong van Harkemase Boys is vastgelegd. En dat deed hij met gepaste trots. Sterker nog, Cambuur hoopt de trainer zelfs eerder los te weken. Maar dat wordt nog een hele klus, zoniet een onmogelijke. ,,Want daar gaan wij natuurlijk niet mee akkoord”, reageerde voorzitter Pieter Spinder gistermiddag telefonisch.

Sportdonderdag, 28 oktober 2010

Ook Heerenveen bemint tovenaar El Hamdaoui

Amsterdam - Het is de sportman af te raden om er een gewoonte van te maken, maar soms is te verleiding om de vijand al tijdens de strijd te prijzen domweg niet te weerstaan. Op een gure oktoberavond bracht Mounir El Hamdaoui een arena in zielsverrukking en de verslagenen beminden de tovenaar heimelijk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties