Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 oktober 2004.

Bijschriftdonderdag, 28 oktober 2004

Piekeren en tobben

‘Gij hebt niet te vrezen voor de verschrikking

Cultuurdonderdag, 28 oktober 2004

IJzingwekkende toeren in woestijn

De vingers van een pianist kun je verzekeren, desnoods de benen van een kunstschaatser, maar de ledematen van de leden van Momix? Daar waagt zich geen verzekeraar aan, vrees ik.

Cultuurdonderdag, 28 oktober 2004

Comedytrain raast zichzelf wat voorbij

Voor menig gearriveerde of bijna gearriveerde cabaretier was de Comedytrain dé springplank voor het grote theaterwerk. Najib Amhali, Theo Maassen, Jan Jaap van der Wal, Hans Teeuwen, allemaal zijn ze ooit als schuchtere stand-up comedians in Toomler, de thuisbasis in Amsterdam, begonnen. En de formule leent zich er prima voor: in een caféachtige setting wat te babbelen, moppen te tappen en de actualiteit te becommentariëren, om op die ongedwongen, interactieve manier erachter te komen waar je kracht ligt als comedian.

Hoofdartikeldonderdag, 28 oktober 2004

Normen en waarden…

Een opgevoerde bromfiets is een niet goedgekeurd voertuig en mag daarom zonder pardon in beslag genomen, verbeurd verklaard en vernietigd worden. Met die stellingname sprak CDA-Kamerlid De Pater gisteren taal naar het hart van veel Nederlanders. Brommers waaraan zó gesleuteld is dat ze sneller dan honderd kilometer per uur kunnen, zijn potentieel dodelijke machines. Ouders zouden de agent zielsdankbaar moeten zijn die hun kind uit acuut levensgevaar redt door inbeslagname van zo’n apparaat. En toch klopt het verhaal niet helemaal.

Regiodonderdag, 28 oktober 2004

Wethouders willen geen ‘concurrentie’

Leeuwarden – De Friese wethouders willen geen ‘concurrentie’ van bestuurders van buiten de eigen kring. Een wethouder moet volgens hen gekozen worden uit de groep politici die na verkiezingen in de gemeenteraad is gekomen.

Regiodonderdag, 28 oktober 2004

Martinus bezorgt VC Sneek derde verlies op rij

Amstelveen – De volleybalsters van VC Sneek zijn er woensdagavond in Amstelveen niet in geslaagd een succesje te behalen. In de uitwedstrijd tegen Martinus leed de formatie van trainer-coach Olof van der Meulen de derde seizoensnederlaag op rij. De Sneker vrouwen wonnen nog wel de tweede set, maar dat leverde geen punten op in de overlevingsstrijd. En dat was volgens Van der Meulen toch wel een een streep door de rekening.

Regiodonderdag, 28 oktober 2004

Noodkreet sociale belangengroepen

Leeuwarden – Verschillende sociale belangenorganisaties hebben gisteravond de noodklok geluid bij de Friese statenleden. Zij vrezen gekort te worden en voelen zich niet serieus genomen door de provincie Fryslân. Het WVG-platform, dat aan belangenbehartiging doet voor ouderen en gehandicapten, en de Friese belangengroep voor uitkeringsgerechtigden FSU vrezen een groot deel van hun activiteiten te moeten staken als de provincie Fryslân steun stopzet.

Regiodonderdag, 28 oktober 2004

Ruim zestig banen op de tocht bij Arriva

Heerenveen - Bij de noordelijke busvervoerder Arriva staan 60 tot 95 banen op de tocht. Dat zegt woordvoerster I. Soeters van de busmaatschappij. Het gaat om banen in het werkgebied Groningen en Drenthe. In Fryslân staan geen banen op het spel.

Regiodonderdag, 28 oktober 2004

Noodhulp moet wel ergens toe leiden

Leeuwarden – In Fryslân zijn twintig noodhulpgroepen actief die uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen. Dat blijkt uit een inventarisatie onder de Friese gemeenten door het Monitor Centrum Fryslân (MCF), dat een initiatief is van Vluchtelingenwerk Fryslân en de stichting Respons.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 oktober 2004

Een nieuwe bijbel voor het hele volk

Rotterdam Met een feestelijke dankdienst in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam en een officiële presentatie in De Doelen is woensdag De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) aan het Nederlandse volk gepresenteerd. Koningin Beatrix kreeg het eerste exemplaar – een literaire editie - aangeboden van dr Sijbolt Noorda, voorzitter van de begeleidingscommissie van de NBV. De koningin las vervolgens als de eerste tien verzen uit de bijbel (Genesis 1: 1-10) voor uit De Nieuwe Bijbelvertaling.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 oktober 2004

‘Majesteit, dit is ’m, dit is het boek’

Rotterdam - ,,Majesteit, dit is ‘m, dit is het boek.’’ Ietwat stamelend bood dr Sijbolt Noorda woensdagmiddag even na vijven het officiële eerste exemplaar van De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) aan koningin Beatrix aan. Alsof hij er toch nog even van schrok dat na een kleine elf jaar vertaalwerk het project dan toch echt z’n eindpunt had bereikt. Duizend mensen waren daar in De Doelen in Rotterdam getuige van.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 oktober 2004

‘De bijbel is Gods liefdesbrief’

Rotterdam – ,,God van alle leven, dankbaar zijn we hier verzameld rond uw Woord in nieuwe taal. Ons werk met hart en ziel gedaan, we bieden het U aan’’, zo klonk het woensdagmiddag tijdens de viering in de Grote of Sint-Laurenskerk in Rotterdam.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 oktober 2004

Prof. dr C. Graafland (76) overleden

Gouda – In zijn woonplaats Gouda is woensdag prof. dr C. Graafland overleden. Hij was al een poos ernstig ziek.

Weerdonderdag, 28 oktober 2004

Zon na regen

Vandaag verdwijnt de lichte regen en maakt plaats voor een droog weertype waarbij de zon nu en dan eens kan doorbreken. Boven land waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. Met 14 graden als maximum temperatuur is het zacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties