Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 september 2016.

Economiewoensdag, 28 september 2016

Geld van gemeente bij Ecomunitypark

Oosterwolde - De oprichting van een Ecomunity Center op Ecomunitypark in Oosterwolde zit nog vol risico's. Met uitzondering van eenmansfractie D66 bleek de gemeenteraad gisteravond bereid die risico's te nemen met het oog op de kansen. Met het bedrijventerrein kan het centrum, waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar ontmoeten, tot 650 arbeidsplaatsen leiden.

Economiewoensdag, 28 september 2016

App tegen verspilling wordt in Fryslân nog niet veel gebruikt

Drachten - Op je telefoon zien welke afgeprijsde producten er in de winkels in jouw buurt liggen: het kan met de Afgeprijsd-app, maar het gebeurt nog relatief weinig in Fryslân.

Hoofdartikelwoensdag, 28 september 2016

Onbehagen en besef van verworvenheden

Het gaat langzamerhand beter met ons land, in economische zin. Het begrotingstekort is vrijwel weggewerkt en het kan aan het einde van het jaar zo maar blijken dat er een begrotingsoverschot is. Voor het eerst sinds jaren daalt het aantal Nederlanders dat in armoede leeft. Politici stralen optimisme uit over de ontwikkelingen. Ze doen daar een schepje bovenop omdat het een bijna ijzeren regel is: wie optimisme uitstraalt, heeft een grotere kans op stemmenwinst bij de verkiezingen dan een partij die vooral sombert.

Regiowoensdag, 28 september 2016

Meer ongelukken met trekkers in Fryslân

Leeuwarden - In Fryslân ligt het aantal dodelijke ongevallen met landbouwvoertuigen naar verhouding hoger dan in de rest van ons land. Dit blijkt uit cijfers van de adviesgroep Landbouwverkeer van het Landbouwroutenetwerk in Wageningen.

Regiowoensdag, 28 september 2016

Mata Hari-roman van Paulo Coelho ook in het Fries

Leeuwarden - De nieuwe roman De spion van de Braziliaanse schrijver Paulo Coelho, die gisteren is uitgekomen, verschijnt binnenkort in het Fries. Dat maakte de uitgeverij van de schrijver gisteren bekend op de Facebookpagina van de schrijver.

Regiowoensdag, 28 september 2016

Dokkum maakt zich op voor de uitverkoop van V&D

Dokkum - Inkoper Epie Kooistra verwacht de aankomende dagen honderden bezoekers in Dokkum. Vandaag begint de verkoop van zo'n 250.000 artikelen uit de webshop van het failliete warenhuis V&D.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties