Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 september 2015.

Cultuurmaandag, 28 september 2015

Fries Jeugd Orkest tevreden over optreden Carré

Leeuwarden - Het Fries Jeugd Orkest kijkt met een bijzonder goed gevoel terug op het optreden in Carré in Amsterdam, zaterdag tijdens het slotfeest van 200 jaar Koninkrijk. In de zaal zaten koning Willem Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. ,,Het was een geweldige happening", aldus dirigent Theo Brouwer. ,,De muzikanten stonden op scherp en hebben het fantastisch gedaan." Het 68-koppige orkest bracht de compositie Van Oranje van componist Carl Wittrock ten gehore. Eerder nam het FJO dit werk op film op en won hiermee de landelijke muziekwedstrijd van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Ze troefden daarmee twaalf andere amateurorkesten af.

Economiemaandag, 28 september 2015

Moederbedrijf Dixons vraagt uitstel van betaling aan

Almere - Bas Group, moederbedrijf van onder meer Dixons, heeft voor een aantal van zijn vennootschappen, waaronder de winkelformules Dixons, iCentre en MyCom, uitstel van betaling aangevraagd. In een verklaring zegt Bas Group dat het bedrijf met de bewindvoerder werkt aan een doorstart. De winkels en de webshops blijven tot nader order open. Bij de Bas Group werken circa 1200 mensen. Die zijn per mail ingelicht over de situatie bij het bedrijf.

Hoofdartikelmaandag, 28 september 2015

Wrede werkelijkheid, verscheurde wereld

Ook Fryslân krijgt zijn aandeel in de opvang van vluchtelingen. De ontvangst was veelal warm, al zijn er ook kritische reacties. Oog in oog met vluchtelingen smelten veel bezwaren. Wie zou niet meevoelen met mensen, onder wie ook kinderen, die het zichtbaar zwaar hebben gehad? Wie wordt niet geraakt bij berichten over vluchtelingen die hun vlucht per boot, trein, vliegtuig of vrachtwagen niet overleven?

Regiomaandag, 28 september 2015

Crisisopvang vluchtelingen is een chaos

Heerenveen - De organisatie van de crisisopvang van vluchtelingen verloopt chaotisch. Namenlijsten zijn onvolledig, sommige mensen zijn niet geregistreerd in Ter Apel en het is nog onduidelijk waar de mensen uit Harlingen en Heerenveen woensdag naartoe worden gebracht. Dat zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen. Hij stelt dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de hoge asielinstroom niet aankan.

Geloof & Kerkmaandag, 28 september 2015

Nu ook 'fietswegkerken' in Duitsland

Hannover - Wie op de fiets door Midden-Duitsland gaat, kan onderweg even stoppen bij 59 'Fietswegkerken'. Ze zijn gelegen direct naast de vele fietswegen door Thüringen, Sachsen en Sachsen-Anhalt en geven gelegenheid om even uit te rusten. De meeste gemeentes bieden ook rondleidingen aan. De oosterburen hebben ook 'snelwegkerken' langs de autobahn. De fietskerken zijn tot 31 oktober open. Voor een overzicht: www.radwegekirchen.de


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties