Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 september 2011.

Economiewoensdag, 28 september 2011

Straffen voor fraude met bloedmonsters koeien

Leeuwarden - De rechtbank in Leeuwarden heeft gisteren een Friese veearts een celstraf van een half jaar opgelegd. De man was volgens de rechtbank een sleutelfiguur in een fraudezaak met honderden koeien. De arts gebruikte bloedmonsters van gezonde koeien om gezondheidscertificaten te krijgen voor met blauwtong besmette runderen of runderen die eerder blauwtong hadden.

Hoofdartikelwoensdag, 28 september 2011

De houding van CDA en VVD jegens de PVV

De jongste confrontatie tussen de PVV en de meeste Kamerfracties heeft de discussies in de politieke partijen aangewakkerd. In CDA-kringen neemt de verontwaardiging toe: zie je wel, we hadden het nooit moeten doen, die gedoogconstructie. De verklaringen van vooral Verhagen over de goede samenwerking op het gedoogakkoord klonken schril ten opzichte van de kritiek in het CDA op precies die samenwerking. De PvdA heeft met kromme tenen moeten zien hoe Wilders zijn gram over die partij en haar leider Cohen uitstortte, zonder dat de PvdA in staat was effectief terug te slaan: Wilders past alle debatingtrucs toe om zijn onkwetsbaarheid te handhaven. SP en GroenLinks sputteren tegen, maar hebben niet de macht en de kracht om het Wilders moeilijk te maken; ze lijken geen partij te zijn voor de PVV.

Regiowoensdag, 28 september 2011

Mensen tevreden maken, daar draait het vooral om in de thuiszorg

Gorredijk - In heel Nederland werken ongeveer 184.000 mensen in de thuiszorg. Zij zorgen ervoor dat ouderen en gehandicapten zelfstandig kunnen blijven wonen. Stijntje Jongsma uit Jubbega is een van hen. Door Sippie Miedema.

Regiowoensdag, 28 september 2011

Voor ieder kind een apk op de dagbehandeling

Dokkum - Een snoezelkamer, een spelkamer, een kamer voor de fysiotherapie. Alles is aanwezig op de nieuwe Medisch Orthopedagogische Dagbehandeling van Jeugdhulp Friesland in Dokkum. Gisteren werd dagbehandeling de Bernebrêge geopend door gedeputeerde Tineke Schokker.

Regiowoensdag, 28 september 2011

Betonbewapening roestte meteen al in 1965

Leeuwarden - Een scheur van een tiende millimeter breed heeft naar alle waarschijnlijkheid geleid tot het instorten van de galerij van de Antillenflat in Leeuwarden op 23 mei. Die scheur is al ontstaan bij de bouw van de flat in 1965, precies bij de aansluiting van de galerij aan de verdikte vloerstrook van de flat.

Regiowoensdag, 28 september 2011

Middelsee blijft zelfstandig

Menaam - De Middelseegemeenten Menameradiel, Ferwerderadiel, het Bildt en Leeuwarderadeel blijven zelfstandig. Om dat te kunnen blijven gaan ze wel nóg nauwer samenwerking. Mocht intensievere samenwerking onvoldoende rendement opleveren, dan zullen deze gemeenten alsnog samen opgaan in een nieuwe gemeente.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 september 2011

Dopersen in race voor beste winkel

Haarlem - De wereld van Jansje, een cadeauwinkel in hartje Haarlem is door de ING genomineerd voor de prijs ‘Beste zelfstandige winkel van Nederland’. In 2010 werd de cadeauwinkel al uitgeroepen tot de beste winkel van Haarlem. Opmerkelijk is dat het een initiatief is van de Doopsgezinde Gemeente Haarlem en De Hartekamp Groep uit Heemstede, die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Een eerdere winnaar van de prijs was in 2005 Rinsma Fashion Plaza in Gorredijk.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 september 2011

Jongeren lopen vast met vragen in de kerk

Heel veel jongeren met een kerkelijke achtergrond hebben vragen en problemen met het geloof. Verreweg de meesten hebben echter niets aan het aanbod in hun kerk, blijkt uit een groot onderzoek.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 september 2011

Jongere genadeloos over jeugdwerk eigen kerk

Zwolle - Jongeren hebben een hard oordeel over het jeugdwerk in hun eigen kerkelijke gemeenten. Ze hebben er heel vaak niks aan, zo is hun ervaring.

Sportwoensdag, 28 september 2011

Sportquiz

Daags na het gelijke spel van sc Heerenveen tegen Heracles Almelo gaat de sportquiz van het Friesch Dagblad nog even wat dieper in op het duel tussen de beide provincieclubs. Naast veel overeenkomsten tussen beide verenigingen zijn er ook een hoop verschillen. Een vijftal vragen ditmaal over de tweestrijd tussen beide ploegen vanuit Heerenveens perspectief, maar met een knipoog naar de formatie uit Almelo.

Sportwoensdag, 28 september 2011

Lucas Bijker (Cambuur) in selectie Oranje onder 19 jaar

Leeuwarden - Bondscoach Arno van Zwam heeft Lucas Bijker van Cambuur Leeuwarden opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder de 19 jaar. Het is voor het eerst dat de verdediger bij de groep zit. Opvallend is dat er geen spelers van sc Heerenveen deel uit maken van de selectie. Ter voorbereiding op de EK-kwalificatiereeks speelt Oranje onder 19 jaar op donderdag 6 oktober een oefeninterland tegen België en op dinsdag 11 oktober tegen Willem II.

Sportwoensdag, 28 september 2011

Wetenschappelijk onderzoek spierverzuring bij topsporters

Heerenveen - In SportMedisch Expertisecentrum van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen vindt op dit moment onderzoek plaats naar spierverzuring bij topsporters. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Jean Driessen, sportarts in opleiding. Aan het onderzoek wordt deelgenomen door de damesschaatsploeg van Renate Groenewold en Peter Kolder, waar Thijsje Oenema uit Joure deel van uitmaakt. Het onderzoek is gestart in de week van 5 september en duurt zes weken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties