Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 augustus 2007.

Dossierdinsdag, 28 augustus 2007

Amerika en de noodzaak tot raciale eenheid


Economiedinsdag, 28 augustus 2007

‘Meteen het diepe in, dat werkt het beste’

Kollum - Niks watergewenning, niks eerst in het ondiepe. Gewoon direct met z’n allen het water inspringen. Een letterlijke sprong in het diepe, met kleine groepjes meteen vol aan de bak, dat is de filosofie van Hans Pantjes en Michel Vaatstra van Zwemcentrum Kollum.

Economiedinsdag, 28 augustus 2007

Duits bouwbedrijf dupeert bouwers

Leeuwarden – Tientallen bedrijven en particulieren in Noordoost-Nederland zijn gedupeerd door de handelswijze van een Duits bouwbedrijf. Volgens woordvoerder P. Boomsma van de politie krijgt een gezin in de Blauwe Stad in Groningen extra bescherming vanwege vermeende bedreigingen door het bedrijf RCE Bau. Het gezin weigert een deel van de bouwkosten van hun nieuwe huis te betalen omdat de aannemer het project niet heeft afgebouwd. ,,Deze familie heeft aangifte gedaan van oplichting en bedreigingen. De zaak speelt echter niet alleen in de provincie Groningen”, zegt de woordvoerder. ,,Er zijn ook gevallen bekend uit Drachten en de regio Twente waarbij particulieren en bedrijven zijn gedupeerd omdat het bedrijf de afgesproken werkzaamheden niet uitvoerde.” De totale schade zou oplopen tot twee miljoen euro.

Hoofdartikeldinsdag, 28 augustus 2007

Uitwassen van de groei...

China is een van de meest vervuilde landen. In dat Aziatische land waar de milieuvervuiling rechtevenredig groeit met de tomeloze groei van de economie, liggen maar liefst zestien van de twintig vuilste steden in de wereld. De duizenden fabrieken stoten dagelijks tonnen kooldioxide uit en de rivieren zijn zwaar vervuild. Elke week komt er een kolencentrale bij. Het is niet verwonderlijk dat China inmiddels de Verenigde Staten heeft gepasseerd als grootste uitstoter van het broeikasgas CO2.

Regiodinsdag, 28 augustus 2007

Eerste plan klaar ondanks patstelling

Heechterp, de enige Friese wijk op het lijstje van Vogelaar. Foto Frans Andringa

Regiodinsdag, 28 augustus 2007

‘Brandpreventie niet goed’

Sneek - De brandweer in Sneek is niet in staat om de preventieve taken goed uit te voeren. Dat schrijft de brandweer in het Preventieactiviteitenplan 2006-2010. Zowel de brandweer zelf als andere gemeentelijke diensten hebben onvoldoende menskracht. Het voorkomen van brand krijgt daardoor niet de aandacht die het verdient, zo meent de brandweer.

Regiodinsdag, 28 augustus 2007

Begonnen als stagiair, nu ontwerper D8 GT

Leeuwarden - Het lijkt haast een droom: van stagiair tot ontwerper van een nieuwe, exclusieve sportwagen van Donkervoort. Het overkwam Leeuwarder Jordi Wiersma. Begin vorig jaar kwam hij binnen bij de autobouwer uit Lelystad, dit voorjaar stond hij met het nieuwe model op de autosalon in Genève.

Regiodinsdag, 28 augustus 2007

College van Littenseradiel kan verder

Wommels - Het college van burgemeester en wethouders in Littenseradiel mag verder. De gemeenteraad van Littenseradiel heeft gisteravond positief gereageerd op de notitie ‘In Nij Begjin’, waarin het college aangeeft een nieuwe start te maken. ,,Wy sjogge foldwaande mooglikheden om fierder te gean’’, aldus burgemeester Liemburg.

Regiodinsdag, 28 augustus 2007

Heel het Bildt rouwt om Martijn Rosier

Sint Annaparochie - Heel het Bildt rouwt dezer dagen om de zondag omgekomen militair Martijn Rendert Rosier uit Sint Annaparochie. De inwoners van de straat waarin de dertigjarige sergeant eerste klasse woonde, hadden gisteren praktisch allemaal de vlaggen halfstok gehangen. Op het gemeentehuis van het Bildt komen tientallen inwoners om hun handtekening te zetten in het condoleanceregister.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 augustus 2007

Jezus in Israël

Willem Ouweneel

Geloof & Kerkdinsdag, 28 augustus 2007

Meditaties over Franciscus in woord en beeld

Al sinds jaar en dag inspireert Franciscus kunstenaars. In de basiliek van Assisi hebben kunstenaars als Giotto en Cimabue zijn leven verbeeld. Maar zij niet alleen. Al honderd jaar na zijn dood waren er al ruim tweehonderd beelden van Franciscus van Assisi in schilderijen, steen en glas. In het vorig jaar verschenen boekje Om broeder Zon en Wolken, Franciscus in woord en beeld uitgegeven staan twintig nieuwe afbeeldingen van Franciscus voorzien van even zoveel meditaties.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 augustus 2007

Alle activiteiten onder één thema

Goutum - De Protestantse gemeente Oase in Leeuwarden-Huizum brengt jaarlijks al de activiteiten van het kerkelijk jaar onder - van kerkdienst, catechese tot diaconale acties - onder één thema. Ds. Huib Klijn legt zijn ervaringen met deze wijze van gemeente-opbouw vast op cd-roms. Onlangs is de tweede cd-rom Zalig de boom aan de bron uitgekomen.

Sportdinsdag, 28 augustus 2007

Bekerduel Heerenveen 25 september

Heerenveen Heerenveen bekert op woensdag 26 september tegen Argon. Heerenveen gaat bij de amateurvereniging uit Mijdrecht op bezoek. Op dezelfde dag bekert Jong Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen PSV. Beide duels beginnen om 20.00 uur.

Sportdinsdag, 28 augustus 2007

Jong Heerenveen start met gelijkspel

Rotterdam Het belofteteam van sc Heerenveen is gisteravond het seizoen gestart met een 0-0 gelijkspel bij Sparta Rotterdam.

Sportdinsdag, 28 augustus 2007

Oplossing nabij voor acht kaatsers

Franeker - De schoenenkwestie lijkt alsnog af te gaan lopen met een sisser. De acht kaatsers die in juli de wedstrijd in Bolsward staakten en daarvoor een boete van 250 euro per persoon moeten betalen, hebben gisteravond een goed gesprek gehad met het hoofdbestuur van de KNKB. Hoewel het bestuur de boete, opgelegd door de beroepscommissie, niet terug kan draaien, lijkt het er op dat de bond de kaatsers tegemoet kan komen.

Sportdinsdag, 28 augustus 2007

Debuut smaakt naar meer voor arbiter Diks

Leeuwarden - Het was zondagmiddag een heuglijke dag voor scheidsrechter Mario Diks, die in Groningen zijn debuut vierde in de eredivisie. Het moment kwam onverwacht voor de dertigjarige Leeuwarder, die als vierde official na een klein kwartier spelen collega Jan Wegereef vanwege een blessure moest vervangen. ,,Het is hartstikke mooi om dat mee te mogen maken. Een geweldige ervaring”, aldus Diks.

Sportdinsdag, 28 augustus 2007

Doldwaze slotfase weer fataal voor Cambuur

Den Haag - Je werkt je 88 minuten uit de naad en loopt in een doldwaze slotfase tegen een verschrikkelijke afknapper op. Het is zo langzamerhand een handelsmerk van Cambuur: in de slotfase een duel winnen of verliezen. Tegen ADO Den Haag was het gisteravond weer zo ver. Invaller Lex Immers verschalkte uitblinker Peter van der Vlag met een kopbal. Het was de eerste treffer in het gloednieuwe stadion voor de Hagenezen.

Weerdinsdag, 28 augustus 2007

Wisselvallig

We hebben vandaag geregeld de zon, maar het is ook vaak wisselend bewolkt. Het blijft overwegend droog met temperaturen tussen 17 en 19 graden. Morgen hebben we vrijwel hetzelfde weer als vandaag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties