Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 augustus 2004.

Bijschriftzaterdag, 28 augustus 2004

Een goed einde

Een jongeman heeft gesolliciteerd en is door het bedrijf aangenomen.

Cultuurzaterdag, 28 augustus 2004

Liefdesperikelen en gokgeluk

Spaanse dertigers die dag in dag uit worstelen met hun relaties en de liefde en een loser die het in de gokpaleizen van Las Vegas moet opnemen tegen gelukzoekers met succes. Het Filmhuis Leeuwarden brengt twee prettige films om het seizoen mee te beginnen.

Cultuurzaterdag, 28 augustus 2004

Ureterper richt Fries Byzantijns mannenkoor op

Drachten – Gerrit Pierik uit Ureterp is samen met nog enkele zanglustigen uit Drachten en omgeving bezig om een Fries Byzantijns Mannenkoor op te richten. Er is al een dirigent: Philip Feij uit Elsloo, muziekregisseur bij het NOB en oud-programmamedewerker bij de NCRV.

Cultuurzaterdag, 28 augustus 2004

Orgelspel naar Engels, beschaafd voorbeeld

Het Vermeulen orgel in de Koepelkerk te Leeuwarden met een negentiende-eeuws klankbeeld nodigt organisten die er op concerteren uit hun programma’s samen te stellen uit het Franse en/of Duitse symfonisch gedachte orgelrepertoire uit die tijd. De programma’s van dit seizoen getuigen daarvan. Christiaan Ingelse, organist van de Grote- of St. Janskerk te Gouda, week daar donderdagavond vanaf. Hij opende met de eerste vierstemmige fuga uit Die Kunst der Fuga van Bach. In dit werk, één van zijn laatste, laat Bach nog eens horen welke canons en andere imitatietechnieken met een thema mogelijk zijn.

Economiezaterdag, 28 augustus 2004

Langer mestuitrijden op zandgronden

Den Haag - Minister Veerman van Landbouw staat boeren op zand- en lössgronden eenmalig toe dierlijke mest uit te rijden tot en met 15 september in plaats van tot 1 september.

Economiezaterdag, 28 augustus 2004

‘Haal voordeel uit de leegte van Noorden’

Groningen - Het Noorden moet gebruik maken van zijn sterktes om de economie op lange termijn te versterken. De beschikbare ruimte, het ‘ons-kent-ons’, het karakter van de Noordeling en de samenwerking tussen de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe zijn kenmerken die het Noorden onderscheid van de rest van het land.

Hoofdartikelzaterdag, 28 augustus 2004

Publiek ondernemerschap…

Het Internationaal Bedrijvenpark Friesland (IBF) bij Heerenveen is mislukt. Over die conclusie zijn de beide aandeelhouders, de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen, het ten langen leste eens geworden.

Regiozaterdag, 28 augustus 2004

Fryslân krijgt een eigen ‘hall of fame’

Leeuwarden - Fryslân krijgt een eigen ‘hall of fame’. Aan het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden een nieuw gebouw met de toeristische attractie. Het gaat om een ‘ervaringswereld’ waarin bekende Friezen centraal staan.

Regiozaterdag, 28 augustus 2004

Acties bij sociale werkplaats

Drachten - In de sociale werkplaatsen in Fryslân, Groningen en Drenthe worden de komende weken actiebijeenkomsten gehouden. Tijdens de bijeenkomsten wordt het personeel geïnformeerd over de vastgelopen cao-onderhandelingen en gevraagd of ze genegen zijn mee te doen aan stakingen of langdurige werkonderbrekingen die later staan gepland.

Regiozaterdag, 28 augustus 2004

Boerenorganisatie blijft tegen berging

Leeuwarden - Landbouworganisatie NLTO blijft zich tegen waterberging op landbouwgrond keren ook al bieden individuele boeren de provincie zelf stukken grond aan als ‘overloopgebied’. Dat zegt NLTO-voorzitter G. Benedictus als reactie op het nieuws dat volgens gedeputeerde Bijman steeds meer boeren hun land aanbieden als waterbergingsgebied. ,,Ik wil die aantallen eerst wel eens zien van Bijman’’, reageert Benedictus.

Regiozaterdag, 28 augustus 2004

Martenahûs mag toch worden verbouwd

Franeker – Het Martenahûs in Franeker kan toch worden verbouwd. De provincie Fryslân heeft daarvoor toestemming gegeven. De verbouw is nodig voor huisvesting van museum ’t Coopmanshûs.

Regiozaterdag, 28 augustus 2004

‘Waddendienst’ blijft bij huidige veerdiensten

Terschelling - De rederijen Doeksen en Wagenborg blijven zeker tot het jaar 2023 verzekerd van het alleenrecht om passagiers en vracht tussen de vaste wal en de waddeneilanden te kunnen vervoeren. Minister Peijs (Verkeer) wil het vervoer voor vijftien jaar aan de rederijen gunnen.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 augustus 2004

‘Meer dan een carrière’

Ryptsjerk - Tien maanden als vrijwilligster werken in een bejaardentehuis in een bergdorp in Noord-Italië: dat is toch een prachtige kans? Soms snapt Wybrich Bakker uit Ryptsjerk niet dat er niet veel méér jongeren zijn die zoiets willen. ,,Daar kan ik me echt over verbazen. Sommigen zijn zó druk met hun carrière, terwijl ik denk: er is méér in het leven dan een opleiding afronden en een baan vinden.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 28 augustus 2004

Enthousiasme creëren onder Friese christenen

Bolsward – ,,De kerk stáát. Hier in het Friese land. Dat willen we morgen laten zien.’’ Ds Teije Osinga, mede-organisator van de tweede Provinciale Friese Kerkendag, morgen in Bolsward, legt geestdriftig de achterliggende gedachte van de oecumenische manifestatie uit.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 augustus 2004

Speelruimte in de stad: over geloof en sport

Met de Olympische Spelen in volle gang preekte ds Huib Klijn vorig weekeinde over de relatie tussen geloof en sport. Een samenvatting.

Sportzaterdag, 28 augustus 2004

Heerenveen begint Europees avontuur in Israël

Heerenveen – In Heerenveen is gistermiddag gematigd optimistisch gereageerd op de loting voor de eerste ronde van het UEFA Cuptoernooi. Daarin zal SC Heerenveen het moeten opnemen tegen het Israëlische Maccabi Petach Tikva FC.

Sportzaterdag, 28 augustus 2004

Cambuur nog niet waar het wil zijn

Leeuwarden - Dick de Boer zat er na de domper tegen Dordrecht vrijdagavond verslagen bij. Zijn ploeg had gespeeld zoals hij het graag ziet, fris van de lever en gedoseerd aanvallend. Toch stond hij na afloop met lege handen. Het overkwam hem tegen Volendam ook al. En dus zit de trainer in zijn maag met de gehanteerde speelwijze.

Weerzaterdag, 28 augustus 2004

Droog

Vandaag is het droog en komen er enkele opklaringen voor. De temperatuur schommelt rond de 19 graden en er waait een matige west tot zuidwestenwind. Morgen neemt de kans op een buitje toe, maar is het met 20 graden wel aan de vrij zachte kant.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties