Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 juli 2017.

Hoofdartikelvrijdag, 28 juli 2017

Verdrukking van jongens in de tijdgeest

Een moeder in een stad in het westen van ons land keek vreemd op toen de buurvrouw met haar zoontje en die van zichzelf voor de deur stond. De twee jongens hadden na schooltijd met elkaar gespeeld en waren in een boom geklommen. Gelukkig, zei de buurvrouw, had ze de twee kinderen kunnen ‘redden’ voordat er een ongeluk was gebeurd. Het was toch wat dat die jongens zomaar in een boom klimmen. De buurvrouw zei dat ze haar kind maar eens flink vermanend moest toespreken. Want in een boom klimmen is veel te gevaarlijk. De moeder deelde deze ervaring in een ingezonden stuk in de krant

Regiovrijdag, 28 juli 2017

De Woudfennen stuit op weerstand bij groen plan

Joure - Sauna annex hotel De Woudfennen in Joure wil volledig zelfvoorzienend worden in energie. De sauna zal daarvoor niet meer worden gestookt op gas maar op houtsnippers, en bovendien moet de parkeerplaats een overkapping krijgen vol met zonnepanelen. Eigenaar Doeke Brouwer stuit bij dat laatste echter op bezwaren van Hûs en Hiem.

Regiovrijdag, 28 juli 2017

Rechter fluit gemeente terug in gaskwestie

Drachten - Gaswinner Vermilion mag toch beginnen met zijn maandenlange onderzoek naar gas in Zuidwest- en Zuidoost-Fryslân. De bestuursrechter in Groningen heeft het bedrijf in het gelijk gesteld in een procedure tegen de gemeente Smallingerland, die als enige van de betrokken gemeenten weigerde een vergunning te verlenen. Deze vergunning komt er nu alsnog.

Regiovrijdag, 28 juli 2017

Een mooie weg die lastig te bereiken is

Dokkum - ,,De provincie wilde een snelle stroomweg, de aangrenzende gemeenten een goede ontsluiting. Gezien het resultaat heeft de provinciale visie de doorslag gekregen.”

Regiovrijdag, 28 juli 2017

Dijken rondom Lauwersmeer niet sterk genoeg

Lauwersoog - Een groot deel van de waterkeringen in het Lauwersmeergebied is niet op orde. Het waterschap Noorderzijlvest trekt 11,7 miljoen euro uit om de dijken op te hogen en de versterken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties