Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 juli 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 28 juli 2016

Geld heeft niet altijd het laatste woord

Ons land heeft de Parijse afspraken over maatregelen tegen de opwarming van de aarde ondertekend. Die handtekening verplicht tot heel veel. Zo veel, dat Nederland met zijn achterstand in verduurzaming, zijn afspraken niet zal kunnen nakomen.

Regiodonderdag, 28 juli 2016

Omwonenden vrezen harder geluid Psy-Fi

Leeuwarden - Omwonenden van recreatiegebied Groene Ster tussen Leeuwarden en Tytsjerk vrezen overdag veel meer geluidsoverlast van het Psy-Fifestival dan vorig jaar. Stichting Groene Ster Duurzaam stapt daarom naar de rechter om strengere geluidsnormen af te dwingen voor het dance-festival eind augustus.

Regiodonderdag, 28 juli 2016

Accolade bouwt nieuwe flat in Drachten

Drachten - De nog resterende appartementen van de flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten worden gesloopt. Ervoor in de plaats zet woningcorporatie Accolade nieuwbouw neer. Bewoners die willen terugkeren naar het complex, dat in december vorig jaar deels instortte door een gasexplosie, worden betrokken bij de plannen voor dit nieuwe gebouw. Dat maakte de corporatie gisteren bekend.

Regiodonderdag, 28 juli 2016

Kielbootspecialist eerste umpire in skūtsjesilen

Sneek - In China, Dubai, de Verenigde Staten, Frankrijk: ja waar eigenlijk niet? Overal treedt Jos Spijkerman uit Sneek op als jurylid op bij zeilwedstrijden. Dit jaar schrijft hij historie bij het skūtsjesilen. Bij de Iepen Fryske Kampioenskippen Skūtsjesilen (IFKS) wel te verstaan. Want de Sintrale Kommisje Skūtsjesilen (SKS) wil niet betalen voor zijn expertise. ,,Ik bin zzp“er. Der moat bōle op de plank komme. Myn kennis komt my net oanwaaien. By de SKS wie it fan: wy binne in frijwilligersklub; wy betelje net. Ik sei: dan giet it oer."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties