Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 juli 2007.

Economiezaterdag, 28 juli 2007

Faillissement voor Unicas Keukens

Leeuwarden - De Friese keukenketen Unicas is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het faillissement komt vier weken na het inkoopbedrijf van de keten. Consumenten die een keuken bij het bedrijf hebben besteld, zijn hun geld niet kwijt. De orders zijn overgenomen door Home Center in Wolvega.

Economiezaterdag, 28 juli 2007

Forse schade akkerbouwers door natheid

Holwerd – De oogst van de meeste akkerbouwproducten moet nog beginnen, maar nu is al duidelijk dat de opbrengsten van graan en aardappelen dit jaar fors lager zijn dan vorig jaar. ,,Op basis van de eerste graanoogsten in de provincie Groningen kan de achterstand oplopen tot 20 procent vergeleken met vorig jaar”, stelt woordvoerder U. Hiddema van landbouworganisatie LTO Noord. ,,Bij de aardappelen zal dat in iedere geval 10 procent zijn, zo blijkt uit een eerste inventarisatie.”

Hoofdartikelzaterdag, 28 juli 2007

De leer...

De leer van de Rooms-Katholieke Kerk kwam deze zomer weer (even) in het nieuws. De aanleiding was de publicatie van de congregatie voor de geloofsleer. Het document is voor het Vaticaan op een wat ongebruikelijke manier opgesteld, namelijk in de vorm van vraag en antwoord. Het ‘nieuws’ was dat volgens het document de Rooms-Katholieke Kerk de enige ‘echte’ kerk is. Andere kerken en kerkelijke gemeenschappen erkennen niet de apostolische opvolging (van Petrus) zoals die tot uitdrukking komt in de paus. Daarmee missen die andere kerken en kerkgemeenschappen een bepalend element van de kerk van Christus.

Regiozaterdag, 28 juli 2007

Schip dat huisje ramde kan verder

Grou - Het vrachtschip Victus dat gisterochtend vroeg een vakantiehuisje ramde bij Grou, heeft ruim zes uur later zijn koers vervolgd. Het 105 meter lange schip is losgetrokken door een sleepboot en een toevallig aanwezig vrachtschip en bleek geen schade te hebben. Het lege schip was onderweg naar Utrecht en kwam uit Delfzijl, waar het grond had gelost.

Regiozaterdag, 28 juli 2007

‘Tairu, dit is dé pardonbrief man!’

In heel Nederland hebben meer dan 6100 asielzoekers bericht gekregen dat ze onder de pardonregeling vallen. Voor ongeveer een kwart heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) al een verblijfpas laten maken.

Regiozaterdag, 28 juli 2007

Jagershûs mag weer open

Earnewâld - Café ’t Jagershûs in Earnewâld mag sinds gisteren de deur weer openen voor gasten. Dat heeft burgemeester Polderman van Tytsjerksteradiel aan uitbater Jeroen Wezenberg laten weten. Het café werd vorige week door de burgemeester gesloten, omdat niemand van het personeel over de vereiste papieren beschikte en omdat er geklaagd werd over geluidsoverlast. Polderman vreesde verstoring van de openbare orde.

Regiozaterdag, 28 juli 2007

Ziekenhuizen oneens over toelaten gsm

Leeuwarden - Friese ziekenhuizen hebben verschillend beleid voor het gebruik van mobiele telefoons. In Drachten en Dokkum krijgen alle bezoekers bij de ingang het verzoek om de mobieltjes uit te zetten. Volgens een medewerker van Nij Smellinghe in Drachten wordt er wel gedacht aan het aanschaffen van speciale mobiele telefoons voor het personeel. Beide ziekenhuizen zijn bang dat het signaal van gewone gsm’s de medische apparatuur stoort, met alle risico’s van dien.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juli 2007

Startdag katholieke jongeren bisdom

Leeuwarden - De jongeren van het Bisdom Groningen-Leeuwarden houden in september een eigen startdag. Op zondag 30 september is er een openingsfeest in Groningen. Het feest begint om 13.30 uur met een eucharistieviering in de St. Jozefkathedraal. Thema van

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juli 2007

Vakantie in sloppenwijk

Leeuwarden - Richard van Genderen (23) uit Leeuwarden heeft dit jaar een andere ‘vakantie’. Hij gaat met zijn moeder Griëta van Genderen (52) uit Assen drie weken aan de slag in de grootste sloppenwijk van Kenia: Kibera in de hoofdstad Nairobi.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juli 2007

Pastoraal bewogen en begaafd mens

Afgelopen maandag overleed ds. Theo van der Laan, emeritus baptistenvoorganger, oud-algemeen secretaris en docent praktische theologie van de Unie van Baptisten Gemeenten in Nederland.

Sportzaterdag, 28 juli 2007

Getergde Helmholt verbijt de pijn en wint

Buitenpost - Getergd omdat hij dit seizoen al een paar keer op het beslissende moment net niet ver genoeg sprong voor de finale, verbeet Bart Helmholt gisteravond in Buitenpost de pijn van een enkelblessure. De fierljepper uit Hurdegaryp perste er in zijn allerlaatste sprong nog 18,89 meter uit en dat was genoeg voor zijn zesde dagtitel van dit seizoen.

Sportzaterdag, 28 juli 2007

Brandenburg blijft op kop

Dieren Daan Brandenburg blijft aan de leiding op het Open Nederlands kampioenschap schaken in Dieren. De Drachtster hield gisteren de Israelische medekoploper Zvulon Gofshtein met zwart op remise en kwam op 3,5 punt. Ook Karel van der Weide en Friso Nijboer deden elkaar in een onderonsje geen pijn. Dimitri Reinderman, De Rus Vyacheslav Ikonnikov en Dibyendu Barua (India) kwamen door hun zeges op gelijke hoogte met de koplopers. Sipke Ernst bleef steken op remise tegen Roeland Pruijssers en volgt met drie punten de leiders op de voet. De Friese meester Mighiel de Jong (Leeuwarden) pakte zijn tweede zege op rij door Anne Haast te verslaan en heeft al drie punten.

Sportzaterdag, 28 juli 2007

Van Beem in 2008 bij Berkepas

Dronrijp Jan Willem van Beem kaatst komend seizoen met Klaas Berkepas en Daniël Iseger. Hij vervangt Pieter Scharringa die aan het eind van dit seizoen stopt. Jochum Bouma en Douwe Groenendijk hebben de opgevallen plek ingevuld door Auke van der Graaf aan het partuur te binden. Hylke Bruinsma en Marten Feenstra willen in 2008 niet verder met Sibbele Lootsma en trekken Simon Minnesma als opslager aan. Folkert van der Wei en Lootsma moeten nu op zoek naar een nieuwe voorinse. Tjitte Bonnema is daarvoor in de markt. De parturen van Rutmer van der Meer en Johan van der Meulen blijven ongewijzigd.

Weerzaterdag, 28 juli 2007

Morgen regen

Vandaag zijn er opklaringen, aanvankelijk nog een bui. Het wordt 18 tot 21 graden en er waait een matige tot krachtige wind uit het westen tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties