Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 juli 2004.

Agendawoensdag, 28 juli 2004

Klassiek

Kosakken Vrijdag kunt u in de Grote Kerk te Workum genieten van religieuze muziek uit de Russisch Orthodoxe liturgie en Russische volksmuziek, uitgevoerd door het koor Zwarte Zee Don Kosakken. Het concert begint om 20.00 uur.

Expowoensdag, 28 juli 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver‘, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 28 juli 2004

De brug open…

Recreatieschap Marrekrite, waarin 21 Friese gemeenten en de provincie Fryslân samenwerken, heeft laten onderzoeken of de bruggentijden kunnen worden aangepast ten gunste van de watersporters. Uit het uitgelekte rapport blijkt dat de bruggen in Fryslân langer open moeten. De brug moet ’s ochtends eerder en ’s avonds langer bediend worden, en de pauzes van de brugwachters in de spits moeten vervallen. Ook moet het seizoen worden verlengd. Dit alles heeft tot doel de toeristen op het water te behagen. Lange files dreigen voor de bruggen. Ook op vakantie zijn snel, vlug en haast kennelijk de modewoorden.

Regiowoensdag, 28 juli 2004

Schatzenburg laat bezoeker meer betalen

Menaldum – Bezoekers van voetbal-, tennis of andere sportwedstrijden op recreatieterrein Schatzenburg bij Menaldum moeten binnenkort forse entreegelden betalen. Eigenaar Van Booma zet bovendien een parkeerwachter bij de poort en een toiletjuffrouw bij de toiletten.

Regiowoensdag, 28 juli 2004

Vrouwbuurtsters in opstand tegen drempels

Vrouwenparochie – Vijftig buren van de Súdhoekstermiddelweg en de Hamerenweg in Vrouwenparochie dagen de gemeente het Bildt voor de rechter. Ze willen op die manier voorkomen dat er drempels in hun wegen worden gelegd.

Regiowoensdag, 28 juli 2004

Wachtmeesters mogen politietaken uitvoeren

Leeuwarden – Officieren en onderofficieren uit het leger, tot en met de rang van wachtmeester, mogen politietaken uitvoeren. Die interpretatie geeft de Leeuwarder politierechter G. Bracht aan artikel 6 van de Politiewet. Advocaat M. J. Buitenhuis protesteerde hier dinsdag tegen.

Regiowoensdag, 28 juli 2004

Grou wint met groot verschil

Earnewâld – Berend Mink staat weer aan de leiding. De Grouster skűtsjeschipper boekte gisteren op het smalle water bij Earnewâld al de tweede dagzege in de nog prille SKS-competitie. Eerder won hij de thuiswedstrijd. Mink finishte dinsdag met grote voorsprong op de rest van het skűtsjepeloton.

Regiowoensdag, 28 juli 2004

OM: SKS claimt bij verkeerde instantie

Leeuwarden – De Sintrale Kommisje Skűtsjesilen (SKS) richt zich tot de verkeerde instantie in haar poging de advocaatkosten voor een niet gevoerd proces terug te krijgen. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) bij monde van woordvoerster M. Verhagen weten weten. SKS-voorzitter J. Cramer kondigde vrijdag bij de loting voor de start van de SKS-competitie aan de kosten van 2500 euro te verhalen op het OM. Volgens justitie is Cramer echter aan het verkeerde adres, hij zou zijn rekening bij de betrokken gemeenten moeten indienen.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 juli 2004

‘Ouders moeten met de kinderen mee’

Heerenveen – Menig kerk zal er jaloers op zijn: dat bij de aankondiging van de kindernevendienst de kerkbanken min of meer leegraken. Het gebeurt regelmatig in de Kruiskerk in Heerenveen als soms honderd kinderen naar de nevenzalen gaan. Kinderleidster Inge Bergsma: ,,Onze werkwijze zit organisatorisch goed in elkaar. We werken gestructureerd en hebben vooral ook plezier met elkaar.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 28 juli 2004

Sint Nicolaasga: twee imposante godshuizen

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus houden de stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag tien open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: de rooms-katholieke Nicolaaskerk en de hervormde kerk van Sint Nicolaasga.

Sportwoensdag, 28 juli 2004

Voortdurend in de slag om de goede positie

Grou – Vanuit de rubberboot van de wedstrijdorganisatie is goed te zien wat de uitdaging is van het matchracen. ,,De boten zijn voortdurend met elkaar in de slag om de goede positie’’, zegt Frans Hin. ,,Want een goede positie betekent dat je leiding over het varen van je tegenstander kunt houden. Snelheid is van minder belang. Het enige dat echt telt is dat je voor je tegenstander eindigt.’’

Sportwoensdag, 28 juli 2004

Sneekweek goed voor omzet van 4,3 miljoen

Sneek – De Sneekweek levert jaarlijks een omzet van 4,3 miljoen euro op. Er komen 109.000 bezoekers op af en een kwart daarvan bezoekt het evenement voor het eerst. De gemiddelde bezoeker is twaalf keer eerder bij de Sneekweek aanwezig geweest.

Sportwoensdag, 28 juli 2004

Cambuur blijft ook na Aachen nog ongeslagen

Leeuwarden – De tegenstanders worden steeds lastiger. Toch is Cambuur ook dinsdag na de oefenwedstrijd tegen het lastige Alemannia Aachen nog ongeslagen. Het zegt iets over de beleving bij de Leeuwarders. De meeste selectiespelers hopen nog op een basisplaats en weten dat ze het in duels zoals tegen de Duitse UEFA Cup-deelnemer moeten laten zien.

Sportwoensdag, 28 juli 2004

Franse speler op proef bij Heerenveen

Heerenveen - De Franse verdediger Roman Ferrier is deze week op proef bij Heerenveen. De 28-jarige voetballer speelde de afgelopen vier jaar voor Guingamp, waar hij transfervrij mag vertrekken. Ferrier, elfvoudig jeugdinternational, voetbalde in zijn vaderland verder bij Cannes, Bordeaux en Montpellier. Hij deed dinsdag in Veenoord al mee in het oefenduel dat het belofteteam van Heerenveen speelde tegen Haarlem. Dat duel werd door de Friezen met 1-2 verloren. Woensdag zit Ferrier ook bij de eerste selectie die in Dedemsvaart een oefenduel speelt tegen de Schotse club Dunfermline Athletic.

Sportwoensdag, 28 juli 2004

SC Heerenveen verplaatst Open Dag

Heerenveen – SC Heerenveen heeft besloten dat de jaarlijkse Open Dag van de club dit seizoen op zaterdag 9 oktober plaatsvindt. Door de vele bouwwerkzaamheden in en rond het Abe Lenstra Stadion is het niet mogelijk om nog voor de seizoensstart open huis te houden. Tijdens de Open Dag in oktober kunnen supporters onder meer de nieuwe Oosttribune bezichtigen.

Sportwoensdag, 28 juli 2004

Balk onderuit in oefenduel tegen Emmen

Balk – Zaterdagderdeklasser Balk heeft dinsdag op eigen veld een kansloze nederlaag geleden in het oefenduel met eerstedivisionist Emmen. De Balksters wisten te voorkomen dat het aantal tegendoelpunten in de dubbele cijfers terecht zou komen. Leferink scoorde voor de Emmenaren vier keer, Haga scoorde de enige goal voor Balk.

Weerwoensdag, 28 juli 2004

Fraai

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en loopt de temperatuur op naar 23 graden. Er waait een matige en in het kustgebied later vrij krachtige wind. Vannacht wordt het 12 graden. Morgen is het 24 ŕ 25 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties