Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 mei 2013.

Cultuurdinsdag, 28 mei 2013

Schrijvers geven cursus Spannende verhalen in Fries Museum

Leeuwarden | Derwent Christmas en Coen Peppelenbos geven op 17 juni een cursus Spannende verhalen in het Fries Museum in Leeuwarden. De schrijvers dragen voor uit eigen werk, waarna ze de deelnemers helpen zelf een thrillerverhaal te maken. Daarbij staan iconen uit het museum als Mata Hari en het zwaard van Grutte Pier centraal.

Cultuurdinsdag, 28 mei 2013

Platencontract voor Broken Brass Ensemble

Leeuwarden | Het Broken Brass Ensemble heeft een platencontract getekend bij soul- en funklabel Bambeats Records. Dat heeft een woordvoerder van de Friese groep gemeld. Het achtkoppige ensemble brengt zaterdag zijn eerste EP uit. De eerste single daarvan heet Big chief.

Cultuurdinsdag, 28 mei 2013

Twee keer acht Dode Zeerollen in Drents Museum

Assen | De expositie De Dode Zeerollen die vanaf 9 juli wordt gehouden in Het Drents Museum in Assen laat in totaal zestien rollen zien. Vanwege de kwetsbaarheid van de documenten zijn de eerste acht te zien tot medio oktober. Daarna worden ze geruild voor acht nieuwe rollen.

Economiedinsdag, 28 mei 2013

Transportbedrijf in Sumar vraagt faillissement aan

Leeuwarden | Transportbedrijf Van der Veen in Sumar heeft het faillissement van het bedrijf aangevraagd. Dat heeft het bedrijf gisteren laten weten.

Hoofdartikeldinsdag, 28 mei 2013

Juist Frans verzet tegen het homohuwelijk

Terwijl in de mondaine Franse badplaats Cannes zondagavond voor het eerst een Gouden Palm werd uitgereikt aan een film (La vie d’Adèle) die onverbloemd over homoseksualiteit gaat, waren diezelfde dag honderdduizenden Fransen in Parijs op de been om te betogen tegen het homohuwelijk. Deze toevallige samenloop van omstandigheden levert een aardige illustratie op van de diepe verdeeldheid in de Franse samenleving. Waar de culturele en linkse politieke elite het homohuwelijk omarmt als een symbool van tolerantie en beschaving, zien veel behoudende en gelovige Fransen het als een ondermijning van de Franse identiteit en cultuur.

Regiodinsdag, 28 mei 2013

Meldpunt voor geweld tegen roofvogels

Leeuwarden | Er sterven in Fryslân te veel roofvogels door toedoen van de mens. De Friese Milieu Federatie (FMF) wil daarom dat er een landelijk meldpunt komt waar gevallen van geweld tegen deze vogels kunnen worden gemeld.

Regiodinsdag, 28 mei 2013

Friese jeugd leeft nog steeds ongezond

Leeuwarden | Friese jongeren tussen de twaalf en achttien jaar houden er nog steeds een overwegend ongezonde levensstijl op na. Negen op de tien jongeren beweegt te weinig en meer dan de helft van de seksueel actieve jongeren vrijt onveilig.

Regiodinsdag, 28 mei 2013

Friese spijbelaars vaker voor de rechter

Leeuwarden | Spijbelende jongeren zijn steeds lastiger terug te krijgen in de schoolbanken. Gemeenten moeten de scholieren en hun ouders vaker via de rechter dwingen tot professionele hulp.

Sportdinsdag, 28 mei 2013

Flyers heeft de selectie al bijna rond en ziet begroting stijgen

Heerenveen | IJshockeyclub UNIS Flyers uit Heerenveen heeft de selectie voor het nieuwe seizoen al vroeg in de zomerstop bijna rond. De club maakte bekend dat ze twee spelers overneemt van het uit de eredivisie teruggetrokken Amsterdam: aanvaller Calvin Pohlman (22) en verdediger Dax van de Velden (20). Routinier Michael Nason verlaat Flyers na zes seizoenen, waarin hij 143 goals wist te scoren.

Sportdinsdag, 28 mei 2013

RECENSIE: The Secret Footballer kan maar beter geheim blijven

De Engelse Premier League is mede door het sterrendom van Robin van Persie een competitie die ook in Nederland door veel liefhebbers gevolgd wordt. En voor Nederlandse spelers is het nog altijd een droomcompetitie om in uit te mogen komen.

Sportdinsdag, 28 mei 2013

Groep verontruste sponsoren op bres voor Heerenveen

Heerenveen | Een groep verontruste sponsoren van sc Heerenveen heeft gistermiddag een mail verstuurd naar alle sponsoren die zich verenigd hebben in de ondernemerssociëteit van de club (OSSH). Daarin spreken ze hun bezorgdheid uit over de huidige gang van zaken bij de eredivisisionist en willen ze de mening peilen van de andere leden. ‘Er moet iets gebeuren, anders keert de wal het schip’, zo is te lezen in de mail. ,,De club geeft ons niet meer het warme gevoel en daar willen we oorzaak voor hebben”, zegt woordvoerder Jelko van der Wiel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties