Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 mei 2011.

Hoofdartikelzaterdag, 28 mei 2011

Liberaal pleidooi leidt tot dure zorgsector

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft veel kritiek gekregen nadat haar plannen bekend zijn geworden om flink te bezuinigen op de subsidies die naar allerlei instellingen gaan, zoals ouderenbonden en patiëntenorganisaties. De minister staat op het liberale standpunt dat dit soort clubs hun eigen broek moeten kunnen ophouden.

Regiozaterdag, 28 mei 2011

Niemand wil nog slager zijn in Wirdum

Peter de Wit

Regiozaterdag, 28 mei 2011

Bijna te veel pontbazen voor Keimpetille

Franeker - Voor iemand die decennialang met een roeischouw en een melkboot de Friese kanalen bevoer, kan een elektrische pont met twee schroeven natuurlijk geen probleem zijn. En hoewel IJrde van der Meer (74) uit Dronryp zich nog zo heeft voorgenomen zich rustig te houden - ,,Ik haw sels noch net iens oan it roer sitten” - staat hij al snel aanwijzingen te geven aan Henk Jukkema. Tikje gas erbij. Profiteren van de wind. Voel hem glijden! De echte leermeester, Harm Terpstra, vindt het prima. ,,Het is juist goed dat we van elkaars ervaring profiteren.”

Regiozaterdag, 28 mei 2011

Friese zweefvlieger weer Nederlands kampioen

Arnhem - Voor de tweede keer is Patrick van Bremen-Schneider (26) uit Franeker gisteren Nederlands kampioen zweefvliegen geworden. Het NK Zweefvliegen werd dit jaar gehouden in Terlet bij Arnhem. De Friese Aeroclub was met drie leden goed vertegenwoordigd.

Regiozaterdag, 28 mei 2011

Zorgpark bij het Lauwersmeer op losse schroeven

Kollum - Burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland vraagt zich af of het nog wel iets wordt met Lauwershage, het zorg- en vakantiepark dat aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer moet komen, op het terrein van de voormalige kruitfabriek Muiden Chemie.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 mei 2011

Toeristenkerk Terschelling nog altijd populair

Het is morgen exact vijftig jaar geleden dat oud-bisschop Nierman de Sint-Petrus de Visserkerk op Terschelling inzegende. Samen met bisschop De Korte viert de kleine gemeenschap dit jubileum.

Sportzaterdag, 28 mei 2011

De Haan boekt vakantie van vier weken; als bondscoach

Amsterdam Na een trainerscarričre van 37 jaar besloot Foppe de Haan onlangs met pensioen te gaan. De bijna 68-jarige coach wil wat meer van de wereld gaan zien en tijd inruimen voor zijn kleinkinderen. De Fries kan het voetbal echter niet loslaten. ,,Je stopt nooit echt . Voetbal is een passie”, zei hij gisteren tijdens een persconferentie op Schiphol.

Sportzaterdag, 28 mei 2011

Loer: vertrek bij Harkemase Boys ging anders dan club zegt

Groningen Dennis Loer stapte ruim een jaar geleden over van Harkemase Boys naar WKE. Volgens de Friese topklasser op een manier die onfatsoenlijk was. Morgen keert de 27-jarige Groninger terug op sportpark de Bosk, voor de finale van de noordelijke districtsbeker tegen de Harekieten. Loer kijkt terug op zijn overstap en hoe die in zijn werk ging. ,,Het is anders gegaan dan Harkemase Boys beweert.”

Sportzaterdag, 28 mei 2011

‘Wat een soap bij Cambuur, zeg’

Vandaag: de nasleep van ‘bijltjesdag’ bij SC Cambuur, waar veel spelers gedwongen moeten vertrekken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties