Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 mei 2004.

Bijschriftvrijdag, 28 mei 2004

Oud en nieuw

Als de Pinksterdag aanbreekt, zijn allen tezamen bijeen, zo schrijft Lucas.

Cultuurvrijdag, 28 mei 2004

Orgelconcert Aldeboarn heeft feestelijk tintje

Met een feestelijk concert door organist Theo Jellema vierde de Protestantse Gemeente van Aldeboarn gisteravond het 225-jarige bestaan van het orgel in de Doelhôftsjerke. In 1979 was dit het eerste orgel dat de orgelmakers van Dam bouwden. Het orgel is gebouwd in de Schnitger/Hinsz traditie met hoofdwerk en rugwerk.

Cultuurvrijdag, 28 mei 2004

Gevarieerd slot seizoen SIL

Na een jaar gezamenlijk hard werken aan hun muziek sloten de leden van de diverse workshops van de Stichting Improvisatie Leeuwarden (SIL) hun seizoen met een concert af. SIL had daarvoor Theater Romein afgehuurd. De drie Workshop orkesten lieten zich van hun beste kant zien. De cd Dialogin van het duo Mike Roelofs en Ryan Carniaux werd ook gepresenteerd. Zo liet de stichting zich van zijn beste kant zien. Regionaal kwamen liefhebbers die zich wilden bekwamen in het spelen op een muziekinstrument uit de oefenruimtes aan hun trekken en met het duo plaatste men zich in een internationaal licht.

Dossiervrijdag, 28 mei 2004

Het slechtste vak ging het best

Al met al gaan Tjerks examens veel beter dan hij verwacht had. Gisteren Engels. ,,Ik dacht dat het vrij pittig zou worden, maar het was heel goed te doen. Volgens mij heb ik maar zes of zeven fout. Maar dat kan ik pas goed controleren als de antwoorden op internet staan.’’

Dossiervrijdag, 28 mei 2004

Relaxen

Zo, en dan nu een lekker lang weekeinde ter onderbreking van de examens. Je kent jezelf goed genoeg om te weten dat dit link is. Je hebt namelijk drie volle dagen om nog een paar examens voor te bereiden; daar zitten dan ook nog wat talen tussen waarvoor je niets hoeft te doen. Velen hebben misschien het ergste al achter de rug, anderen hebben alle vrije dagen dit weekeinde nodig. Maar er moet vanzelfsprekend ook gerelaxt worden. Het verstandigste is natuurlijk om eerst te leren, en daarna pas te ontspannen, dat weten wij ook wel. Maar zo gaat het meestal niet. Probeer te voorkomen dat je het leren eindeloos uitstelt. Als je je voor hebt genomen om zaterdag een paar uurtjes te leren, doe dat dan ook. Als je dat bewaart tot zondag, is het uitstelhek van de dam. Dan stel je uit tot maandagochtend, -middag, -avond, en uiteindelijk zelfs pas tot dinsdagochtend.

Dossiervrijdag, 28 mei 2004

Gegronde klachten

Er wordt bij het LAKS veel geklaagd over de stof die op de examens aan de orde komt. ,,Ik wist niet dat we dat of dat moesten leren.’’ Dit zijn natuurlijk flauwe klachten, want de kans is zeer groot dat dat aan de kandidaat zelf ligt. Deze klagers zijn die klasgenoten die je al vier, vijf, of zes jaar lang na iedere s.o. en repetitie bij de leraar hoort klagen over zijn of haar cijfer. Hebben ze een 8 min, willen ze per se een 8.

Dossiervrijdag, 28 mei 2004

Het Wesley-strijdplan, Wesley Sneijder


Economievrijdag, 28 mei 2004

‘Het sociale, het aanraken, dat zit gewoon in me’


Hoofdartikelvrijdag, 28 mei 2004

Directe democratie…

Politiek Den Haag is momenteel bezig ons democratisch systeem op de helling te zetten op een manier die voor de toekomst weinig goeds voorspelt. Vooral ook door de snelheid waarmee het gebeurt en door de ondoordachtheid van de voorstellen die steeds meer zichtbaar wordt.

Regiovrijdag, 28 mei 2004

Woonlasten schieten omhoog

Leeuwarden – In dertien van de 31 gemeenten in Fryslân zijn de woonlasten de afgelopen drie jaar met meer dan 20 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis. De woonconsumentenorganisatie spreekt van buitensporige stijgingen en vindt dat het Rijk moet ingrijpen.

Regiovrijdag, 28 mei 2004

Friesland Bank vergadert in stijl

Oranjewoud – Drie miljoen euro en een jaar heeft het gekost: de verbouwing van Landgoed Oranjewoud. Eigenaar Friesland Bank kan zijn relaties weer in stijl ontvangen.

Regiovrijdag, 28 mei 2004

Sollicitatieloon in plaats van bijstand

Burgum - Zijn school heeft hij keurig afgemaakt. Billy van der Lei (21) uit Burgum heeft sinds september vorig jaar het diploma voor administratief juridisch medewerker (mbo) op zak. Maar slagen in het vinden van een baan? Ho maar. Net als zo’n 85.000 andere jongeren in Nederland is Billy werkloos. Toch zit hij niet alle dagen thuis en zit hij niet in de bijstand. Billy heeft een ‘baan’ via het reďntegratiebureau Lelie Hollander, dat gisteren officieel is geopend in Burgum.

Regiovrijdag, 28 mei 2004

Gemeente moet beboeten

Heerenveen –Justitie moet de weerzin loslaten tegen het idee dat gemeenten zelf boetes uitschrijven. Gemeenten willen graag zelf bestuurlijke boetes uitdelen als het gaat om kleine ergernissen zoals hondenpoepoverlast, wildplassen en graffiti.

Regiovrijdag, 28 mei 2004

Boerenverzet tegen ophogen van oevers

Leeuwarden – Het ophogen en verbreden van de kaden en oevers in Fryslân stuit vaak op boerenverzet. Volgens Wetterskip Fryslân werken veel boeren moeizaam mee aan de verkoop van grond aan het waterschap.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 mei 2004

‘Met elan willen we kerk zijn in Drachten’

Drachten - Een frisse wind en nieuw elan. Voor de gerefor-meerden en hervormden in Drachten zijn het woorden van nu. Dit weekeinde wordt hun kerkvereniging tot ‘Protestantse Gemeente Drachten’ gevierd. Thema is ‘ Kerk in beweging’. Een gesprek met betrokkenen die terugblikken en vooruitkijken. ,,Zonder de Geest van hierboven wordt het allemaal niets.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 28 mei 2004

Waardevol gesprek met premier

Den Haag - Vertegenwoordigers van de Raad van Kerken hebben donderdag in een gesprek met minister-president Balkenende over normen en waarden hun ,,ernstige vragen’’ over onder meer de solidariteit en gerechtigheid van het huidige kabinetsbeleid op tafel gelegd. De kerken waren voor het eerst sinds tien jaar weer op bezoek bij een minister-president.

Sportvrijdag, 28 mei 2004

Geen beker, maar een vreemd en dubbel gevoel

Heerenveen – Dertien minuten en negen strafschoppen, dat was er donderdag in Heerenveen op het veld van Nieuweschoot voor nodig om de finale om de Amstel Amateur Cup in district Noord te beslissen. Harkemase Boys en Sneek speelden in een bizarre ambiance het restant van drie minuten van het op Hemelvaartsdag in Zuidlaren gestaakte duel uit. Harkemase Boys, met in het achterhoofd de vechtpartijen van haar fans en die van WKE, verloor na penalty’s.

Weervrijdag, 28 mei 2004

Warme Pinksteren

Vanmiddag hebben we vrij zonnig weer en het wordt zo’n 19 graden. Er lijkt een warm pinksterweekend te komen met temperaturen die oplopen naar 22 ŕ 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties