Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 maart 2013.

Economiedonderdag, 28 maart 2013

Meer bv’s uitzendbureau RS failliet

Drachten | Nadat vorige week al RS Uitzenden in Drachten omviel, is nu ook het faillissement over RS Projecten en RS Detachering uitgesproken. Het zijn onderdelen van uitzendbureau RS Groep. Er zijn zes werknemers bij betrokken. De bv’s gingen failliet door stagnerende inkomsten voor bouwpersoneel. Er blijft een schuld van ruim een miljoen euro achter. Tot 1 januari werkten er nog tachtig tot honderd mensen voor het uitzendbureau. Het personeel werd toen overgedaan aan Direct Payrolling in Arnhem.

Economiedonderdag, 28 maart 2013

Voedselvoorziening kan snel verbeteren

Leeuwarden | De wereldwijde voedselvoorziening kan binnen enkele jaren grote stappen maken wanneer meer energie en geld wordt gestoken in innovaties in de landbouw. Nu gebeurt dat nog steeds te weinig. Dat stelde de Amerikaanse professor Juan Enriques gisteren tijdens een lezing op Stenden Hogeschool. De lezing werd gehouden in samenwerking met de Friesche Compagnie, een stichting die kennis van het netwerk gebruikt voor stimulering van bedrijfsleven, cultuur en bestuur. ,,Door meer op innovatie en efficiëntie in te zetten, stimuleert dat ook de internationale werkgelegenheid en de wereldeconomie.”

Hoofdartikeldonderdag, 28 maart 2013

Coalitie heeft zich te afhankelijk gemaakt

De sociale partners halen de deadline van 1 april niet en dat is jammer voor het kabinet. Al kan het geen verrassing zijn. De voorgenomen maatregelen die het kabinet op de onderhandelingstafel heeft gelegd, zijn voor zowel werkgevers als werknemers omstreden. Dat daar dan in drie weken tijd toch een akkoord uit zou moeten komen, is natuurlijk te optimistisch gedacht.

Regiodonderdag, 28 maart 2013

Colombiaan op zoek naar de ‘koude vogel’

Sneek | De aaisiker onderzoekt nauwkeurig het gedrag van de kievit, zodat hij nesten kan lokaliseren en van afstand kan inschatten of er een ei in ligt of niet. Daar is het Andrés Forero (24) niet zozeer om te doen; hij onderzoekt juist het gedrag van de aaisiker zelf.

Regiodonderdag, 28 maart 2013

Catalogus is een pronkstuk op zich

Emden | Vijftig jaar archeologisch onderzoek in Fryslân, Groningen, Drenthe en Oost-Friesland samenvatten in één boek is een vrijwel onmogelijke opgave. Zelfs als daar 480 bladzijden aan gewijd worden, doorspekt met prachtige foto’s en originele overzichtskaarten. Toch is dat precies wat het tweetalige boek Land van ontdekkingen. De archeologie van het Friese kustgebied doet.

Regiodonderdag, 28 maart 2013

36 JSF’s is te weinig voor twee vliegbases

Leeuwarden | Als de Koninklijke Luchtmacht slechts dertig tot 36 nieuwe F-35’s (Joint Strike Fighters) aanschaft, dan kan dat weinig anders betekenen dan sluiting van een van beide vliegbases in Nederland. Dat zegt Geert Verf, lid van de Commissie Geluidshinder van de Vliegbasis Leeuwarden en deskundige op het terrein van de JSF.

Regiodonderdag, 28 maart 2013

Jasper S. dacht die nacht: do bist foar my

Leeuwarden | Jasper S. wist dat het doek was gevallen toen het Openbaar Ministerie een DNA-verwantschapsonderzoek aankondigde als ultiem middel om de dader van de moord op Marianne Vaatstra te vinden. ,,Ik besefte dat ik daar als dader uit naar voren zou komen. Er woont voldoende familie van mij in een straal van vijf kilometer. Ik ken mijn familie goed genoeg om te weten dat ze zouden meedoen.”

Geloof & Kerkdonderdag, 28 maart 2013

Driedaagse Pinkster Pelgrimage door Fryslân

Jorwert | Tijdens het Pinksterweekeinde wordt voor de eerste keer het Nijkleaster Pinkster Paad gelopen: een driedaagse pelgrimage van Stavoren naar Jorwert. De pelgrimage is een initiatief van stichting Nijkleaster in Jorwert.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 maart 2013

19 inzendingen voor nieuw Fries pinksterlied

Leeuwarden | Stifting Krúspunt heeft negentien inzendingen binnengekregen voor een nieuw Friestalig pinksterlied. ,,Dat is gâns mear as dat ferwachte wie”, aldus bestuurslid Liuwe Westra.

Sportdonderdag, 28 maart 2013

Sikkes in voorselectie van Nederlands team

Nieuwegein | Bondscoach Gido Vermeulen van de Nederlandse volleybalploeg heeft midspeelster Klaske Sikkes van VC Sneek opgenomen in een voorselectie van 25 speelsters waarmee hij dit jaar aan de slag gaat. Vermeulen komt met zijn ploeg voor de eerste keer in actie tijdens een oefentrip naar België (9-11 mei). De maand augustus staat voor Oranje in het teken van de Grand Prix in China, Servië en Kazachstan. Het EK volgt daarna in september in het Duitse Halle.

Sportdonderdag, 28 maart 2013

Racen op gras of ijs, Ruben de Jong vindt beide leuk

Koudum | Ineens stond Ruben de Jong volop in de schijnwerpers. Zomaar, totaal onervaren in het ijsspeedway, werd de 21-jarige motorcoureur uit Koudum een paar weken geleden tweede in de prestigieuze strijd om de Roelof Thijs Bokaal in Assen. Na de afgelasting van vorige week in Vries - door de vorst - begint in Balkbrug dit paasweekeinde het grasbaanseizoen en ook daarin wil het Friese racetalent een voorname rol spelen.

Sportdonderdag, 28 maart 2013

Zoodsma gaat met Lycurgus voor bekroning

Groningen | De volleyballers van het Groningse Abiant Lycurgus krijgen zaterdag in het vijfde en beslissende play-offduel in Zwolle nogmaals de kans een gooi te doen naar de eerste landstitel in de clubhistorie. De formatie van de Sneker trainer-coach Ronald Zoodsma slaagde er afgelopen zondag voor eigen publiek niet in het karwei tegen Landstede af te maken. ,,Iedereen wil kampioen worden. Het is belangrijk dat je af en toe een succesje boekt”, weet de 46-jarige Zoodsma.

Sportdonderdag, 28 maart 2013

Handen geschud, kantoor leeg; exit Arts bij Cambuur

Leeuwarden | Nog eenmaal was-ie er, Alfons Arts, in het Cambuurstadion. Gisteren nam de 48-jarige trainer uit Emmen, sinds vrijdag op non-actief, afscheid van de spelersgroep en de medewerkers. Hij ruimde zijn kantoor leeg en trok aan het einde van de ochtend de deur achter zich dicht. Dat was het dan. Exit Arts. En de teleurstelling? ,,Die is er. En die blijft ook nog wel even.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties