Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 maart 2011.

Cultuurmaandag, 28 maart 2011

Willem Breuker Kollektief voorlopig voor het laatst

Het Willem Breuker Kollektief treedt sinds het overlijden van zijn naamgever niet echt ontheemd op. De muzikanten waren het de afgelopen vier jaar al een beetje gewend om zonder hem op te treden, omdat Willem Breuker wegens ongemak aan zijn lever twee jaar niet mee had kunnen spelen. Doordat Frans Vermeerssen zijn plek in het Kollektief had ingenomen, konden de contracten zonder problemen worden uitgevoerd. Gisteren speelde het Kollektief bij Hothouse Redbad in De Harmonie in Leeuwarden zijn laatste concert in Nederland.

Economiemaandag, 28 maart 2011

Ruim 130.000 bezichtigingen op Open Huizen Dag

Nieuwegein - Tijdens de NVM Open Huizen Dag hebben eergisteren ongeveer 130.000 bezichtigingen plaatsgevonden. Dit bleek uit een steekproef onder NVM makelaars in Nederland. Er waren ruim 52.000 te koop staande woningen te bezoeken.

Economiemaandag, 28 maart 2011

Sterke stijging van winst scheepswerf Damen Shipyards

Amsterdam - Scheepsbouwer Damen Shipyards, met een vestiging in Burgum, heeft hogere winstcijfers gehaald in 2010. De grootste scheepsbouwer van Nederland boekte vorig jaar een winst vóór belasting van euro140 miljoen, zo staat in het jaarverslag van de scheepsbouwer. De hoogte van de winst is veel hoger dan in 2009 het geval was. Toen kwam die uit op 82 miljoen euro.

Economiemaandag, 28 maart 2011

Acties bij Burggraaf Bouw Leeuwarden blijven achterwege

Leeuwarden - Er komen voorlopig geen acties bij Burggraaff Bouw in Leeuwarden. Op een ledenvergadering van de bonden vanochtend zou gesproken worden over de achterstallige loonbetalingen van het bouwbedrijf en eventuele acties. De opkomst was met 25 man echter te laag om over actieplannen te kunnen praten.

Hoofdartikelmaandag, 28 maart 2011

Onderzoek naar ADHD...

Er komt (opnieuw) onderzoek naar het vele voorkomen van ziekten als ADHD. De Tweede Kamer wil nog een keer horen van de minister hoe het toch kan dat zo veel kinderen het etiket opgeplakt krijgen van ADHD, PDD-NOS of een of andere vorm van autisme. Eind vorig jaar nog verzekerde de staatssecretaris dat er niets mis is met de diagnoses. Maar steeds meer psychologen, psychiaters, pedagogen en andere deskundigen zijn overtuigd dat er iets goed fout zit.

Regiomaandag, 28 maart 2011

Inschrijfgeld voor IFKS mogelijk fors omhoog

Heeg - Het inschrijfgeld voor deelname aan de IFKS, de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen, gaat mogelijk fors omhoog. Het inschrijfgeld bedraagt nu 350 euro. Dat wordt mogelijk 650 euro.

Regiomaandag, 28 maart 2011

Eindelijk schep in de grond voor mfc Westergeest

Westergeest - Westergeest liep zaterdagochtend uit om het officiële startsein mee te maken van de bouw van de toekomstige school, dorpshuis, theater en kinderopvang. Na zes jaar praten kan het werk eindelijk beginnen.

Regiomaandag, 28 maart 2011

Beperkte hoort op elke school thuis

Drachten - Mensen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking moeten dezelfde kansen krijgen als andere mensen. Nederland moet daar veel meer werk van maken. In Drachten gingen betrokkenen daarover zaterdag in debat in het Fries Congrescentrum tijdens de Markt van Mogelijkheden.

Regiomaandag, 28 maart 2011

Ex-politiechef kreeg meer dan minister

Leeuwarden - De huidige korpschef van de politie Fryslân heeft een volledig rechtmatige arbeidsovereenkomst. Dat zegt korpsbeheerder Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden. De overeenkomst tussen de politie en Nathalie Kramers is goedgekeurd door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Geloof & Kerkmaandag, 28 maart 2011

Weer gratis entree bij Festival316 in Ureterp

Ureterp - Bezoekers van Festival316 in Ureterp hoeven dit jaar opnieuw geen entree te betalen. Met een gratis kaart kunnen ze op zaterdag 28 mei het noordelijke muziekfestival meemaken. Dat heeft het bestuur van de organiserende Stichting Festival316 vandaag bekendgemaakt.

Sportmaandag, 28 maart 2011

Degradatie komt hard aan bij korfballers van DFD

Drachten - Het is de korfballers van DFD niet gelukt om zich in de zaal te handhaven in de eerste klasse. De Trynwâldsters verzuimden zaterdagavond de laatste strohalm te pakken in een beslissingswedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat Rodenburg uit Leek.

Sportmaandag, 28 maart 2011

Friese renners geven kleur aan clubcompetitie

Veendam - De Friese wielrenners hebben zaterdag hun visitekaartje afgegeven in de 24e Omloop van de Veenkoloniën. Bart Rijpma (Oldeholtpade) moest in de eindsprint na 152 kilometer rond Veendam alleen Cor van Leeuwen uit Borger voor laten gaan, die er in het zicht van de finish alleen vandoor ging.

Sportmaandag, 28 maart 2011

Supertijden op Victoria Park

Wolvega - Bijna een baanrecord lopen in de beginnersklasse, het is tegenwoordig mogelijk op de Drafbaan in Wolvega. Toen de baan vorig jaar na een faillissement heropende onder de naam Victoria Park was alles nieuw. Ook de koersbaan zelf, met nieuwe bochten en een nieuwe toplaag. Volgens de Zweedse architect die de baan onder handen nam ligt de snelste baan van Europa nu in Friesland. Zaterdag bleek dat hij gelijk had.

Sportmaandag, 28 maart 2011

Waterpolomannen van SGHA ten onder aan onzekerheid

Heerenveen - Zure gezichten zaterdagavond bij de waterpoloërs van SGHA. Het is kort na de wedstrijd tegen Ed Hardy Robben; de hoogst spelende mannenploeg van Fryslân heeft zojuist op pijnlijke wijze verloren. Het besef dat de ploeg door een nipte 10-11 nederlaag onder de degradatiestreep is gezakt in de tweede klasse B komt hard aan. De sfeer in het eigen bad van Sportstad Heerenveen is wel eens beter geweest.

Sportmaandag, 28 maart 2011

Stânfries maakt gehakt van Sport Vereent

Oldeberkoop - Je hebt van die tijden dat alles mee lijkt te zitten. Het eerste elftal rijgt de zeges aaneen, de jeugd kiest massaal voor het voetbal en iedereen wil wel een wedstrijdje fluiten. Maar soms ook lijkt het alsof alles tegenzit en niets lukt. In die fase, zo zegt de aanvoerder van het vlaggenschip Niels Nieuwland direct na de 1-8 oorwassing door Stanfriês, in die fase zit Sport Vereent.

Sportmaandag, 28 maart 2011

Zege WWS opsteker in degradatiestrijd

Wirdum - Voor het vierde seizoen op rij strijdt WWS tegen degradatie uit de vierde klasse. Het elftal van trainer Chris Douwsma boekte zaterdag in de strijd om lijfsbehoud een kostbare zege tegen concurrent Birdaard (2-1). Veel meer dan het vege lijf redden zit er niet in voor de ploeg uit Wirdum. Blessureleed zorgt ervoor dat WWS dit jaar een allesbehalve soepel draaiende machine is.

Sportmaandag, 28 maart 2011

‘Op amateurvelden zie ik ook genoeg mooie doelpunten’

Het Nederlands elftal boekte vrijdagavond zijn vijfde zege in vijf wedstrijden in de kwalificatiecyclus voor Euro 2012. De formatie van bondscoach Bert van Marwijk gaf in en tegen Hongarije een ware show weg: 0-4. De uitgetoverde ‘Magische Magyaren’ werden in het eigen Ferenç Puskas Stadion bij vlagen kleurenblind getikt door Nederland. Van Marwijk durfde na afloop zelfs te stellen dat het spel van zijn ploeg gelijknissen vertoonde met dat van FC Barcelona. Wat vinden de kenners daarvan?

Sportmaandag, 28 maart 2011

Zonder voetbalverstand geen drama

Nooit eerder was het niveauverschil tussen het eredivisievoetbal en het voetbal van het Nederlands elftal zo duidelijk zichtbaar als vrijdagavond. In de op weinig voetbalverstand gebaseerde taal van Hans Kraay junior werden de ploeterende Hongaren met razendsnel tikkie-takkievoetbal van het kastje naar de muur gestuurd. Barcelona-waardig, werd het Nederlandse spel genoemd door kenners. En dat ondanks een imposant lijstje afhakers wegens blessures.

Sportmaandag, 28 maart 2011

De ‘dartsdip’ zit in alle hoeken en gaten

Fryslân staat bekend als een dartsprovincie. Maar met de tanende belangstelling voor de sport keren ook de Friezen de sport de rug toe. De degradatie van The Legend Sneek uit de Superleague, het hoogste niveau in Nederland, dit weekeinde is daarmee symbolisch voor de neergang in de provincie.

Sportmaandag, 28 maart 2011

Harkemase Boys blijft maar hetzelfde liedje zingen

Katwijk - Bij Harkemase Boys wordt al wekenlang hetzelfde liedje gezongen. Niet uit volle mond waarschijnlijk, daar de enige Friese topklasser zaterdag in en tegen Katwijk voor de vijfde opeenvolgende keer onderuit ging: 1-0. Weer deden de manschappen van trainer Peter Meindertsma in het veld niet gek veel verkeerd, maar weer kregen ze net zo hard het deksel op de neus. En dus komt de in Harkema vrij onvertrouwde rode streep opeens wel heel dichtbij. Maar een ander radiostation? Dat wordt voorlopig niet opgezet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties