Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 maart 2006.

Bijschriftdinsdag, 28 maart 2006

Vertrouwen

Lezen: Lucas 16:1-3

Dossierdinsdag, 28 maart 2006

Opkomst en ondergang van het gouden Ajax


Economiedinsdag, 28 maart 2006

Drukker Hessel Flach overleden op 82-jarige leeftijd

Sneek – Hessel Flach van drukkerij Flach uit Sneek is afgelopen vrijdag op 82-jarige leeftijd overleden, zo werd vandaag bekend.

Economiedinsdag, 28 maart 2006

Appelscha Outdoor bij VeBon

Appelscha - Buitensportbedrijf Appelscha-Outdoor heeft zich aangesloten bij VeBon, Vereniging voor Buitensport Ondernemers. Appelscha-Outdoor wil met het lidmaatschap een kwaliteitswaarborg voor zijn klanten leveren.

Economiedinsdag, 28 maart 2006

3D-plaatjes: handwerk op de computer

Drie dimensionale computervoorstellingen van nieuwe huizen of producten, er is steeds meer mogelijk. Maar om van die mogelijkheden gebruik te maken, moet je tegenwoordig aardig wat kunnen. Menno de Roos (32) heeft er een gespecialiseerd bedrijf voor opgericht, Invite te Sneek. Na iets meer dan een jaar heeft hij al vijf mensen in dienst. Techniek en creativiteit, ze zijn beide nodig voor een mooi plaatje, vindt De Roos.

Economiedinsdag, 28 maart 2006

Verpachter loopt miljoenen mis

Uden – Verpachters van grond, zoals gemeenten, kerken en maatschappelijke organisaties, lopen miljoenen euro’s mis doordat melkveehouders die grond pachten verzuimen de helft van de marktwaarde van het verkochte melkquotum af te dragen. Volgens gerechtsdeurwaarder Anton Geene van kantoor Baudoin & Geene gaat het om vele miljoenen.

Economiedinsdag, 28 maart 2006

Vos-chauffeurs willen vertrek van directie

Surhuisterveen - De medewerkers van Vos Logistics in Surhuisterveen hebben het vertrouwen in hun directie opgezegd. Zij wijzen de plannen voor de vestiging in Surhuisterveen af en eisen dat de directie opstapt. Dat meldt een van de chauffeurs van de vestiging in Surhuisterveen, die anoniem wil blijven. Met de plannen verdwijnen 25 tot 35 van de 60 banen bij de vestiging. De directie heeft een aantal scenario’s opgesteld om kosten te besparen. In alle scenario’s verdwijnt een groot aantal banen uit Surhuisterveen.

Hoofdartikeldinsdag, 28 maart 2006

Bazen, werknemers…

Je bent langere tijd ziek geweest en probeert weer (gedeeltelijk) te werken. De baas heeft iemand anders op jouw plek gezet en biedt je ander werk aan binnen de organisatie. Dat gaat niet goed en binnen de kortste kerken is er een arbeidsconflict. Het gevolg: je zit weer thuis. De financiële situatie is er niet beter op geworden, om maar niet te zeggen: slecht.

Regiodinsdag, 28 maart 2006

Weer minder merries gedekt

Drachten – Wereldwijd gezien hebben de goedgekeurde Friese hengsten vorig jaar opnieuw iets minder merries gedekt. In 2005 gingen er 7411 merries ‘onder de hengst’, in 2004 waren dat er 7863. Overigens gebeurt het dekken grotendeels via kunstmatige inseminatie.

Regiodinsdag, 28 maart 2006

De boomhut in Heeg mag blijven

Heeg – Lars en zijn vrienden zijn blij. De boomhut die ze vorig jaar in elkaar hebben gezet, mag van de gemeente Wymbritseradiel nog een tijdje blijven. Jammer genoeg kon de officiële overeenkomst waarin dat is geregeld gisteren niet worden getekend. Lars was verhinderd. Het ‘contract’ tussen de gemeente en de kinderen zal nu op een later tijdstip worden ondertekend.

Regiodinsdag, 28 maart 2006

Baas: derde trein naar Fryslân zelfs mogelijk

Leeuwarden – De provincie Fryslân onderhandelt nog deze week met de NS over de toekomst van de intercity naar Leeuwarden. De NS wilde de snelle verbinding tussen Leeuwarden en Zwolle in eerste instantie schrappen. Dat is voorlopig van de baan.

Regiodinsdag, 28 maart 2006

Ouders kwijt, aids, en toch enthousiast

Gerrit Post

Regiodinsdag, 28 maart 2006

Minder regels voor bedrijven in Leeuwarden

Leeuwarden – Bedrijven in Leeuwarden hoeven binnenkort minder formulieren in te vullen als ze een vergunning willen aanvragen. Daarnaast krijgen ze een vaste contactpersoon bij de gemeente, voor als ze vragen hebben.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 maart 2006

Bisschoppen duwen altaar uit de kerk

De crisis in de katholieke kerk verdiept zich. Omdat er te weinig priesters zijn om iedere zondag in elke parochie eucharistie te kunnen vieren, wordt deze vaak vervangen door een ‘woord- en communiedienst’. Geen goede oplossing, vindt André Lascaris.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 maart 2006

Stagelopen in de kerk

Leeuwarden – Plaatselijke kerken kunnen veel meer inspelen op het fenomeen van de maatschappelijke stages in het voortgezet onderwijs. Dat zegt Elza Kuyk, medewerker Kerk en Onderwijs op het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht. Tijdens een studiedag in mei kunnen kerken inspiratie opdoen.

Sportdinsdag, 28 maart 2006

Aantal Friese wielerwedstrijden blijft gelijk

Leeuwarden - Uit de onlangs verschenen wielerkalender van Noord-Nederland blijkt dat het aantal Friese wielerwedstrijden van het komende seizoen gelijk blijft aan vorig jaar. De wielerronde van Westergeest staat niet meer op het programma. Het criterium van Franeker, op vrijdag 4 augustus, is echter nieuw op de kalender.

Sportdinsdag, 28 maart 2006

De Vriese vrijgesproken van rode kaart

Zeist – Veendam-speler Emmerik de Vriese is vrijgesproken van de rode kaart die hij vrijdag na twintig minuten kreeg in het duel tegen Cambuur Leeuwarden.

Sportdinsdag, 28 maart 2006

Vonk sluit carrière af in Zuid-Afrika

Amsterdam - Hans Vonk gaat niet in op de aanbieding die PSV hem heeft gedaan. De 36-jarige Ajax-doelman wil zijn carrière af sluiten in zijn geboorteland Zuid Afrika.

Weerdinsdag, 28 maart 2006

Later zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties