Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 maart 2003.

Bijschriftvrijdag, 28 maart 2003

Loslaten

‘Wie kan dan behouden worden? Dat is een goede vraag van de leerlingen van Jezus.

Hoofdartikelvrijdag, 28 maart 2003

‘Dramademocratie’

Het is goed dat onze regeerders in Den Haag af en toe eens een spiegel wordt voorgehouden door een onafhankelijk college dat niet staat voor een groepsbelang, niet voor media-aandacht, maar wel over de nodige kennis van zaken beschikt en afstand kan bewaren. We hebben het dan over de Raad van State, sinds 1814 al het hoogste adviesorgaan van de regering.

Regiovrijdag, 28 maart 2003

Staten voor coalitie van vier grootste partijen

Leeuwarden – Een meerderheid van de statenfracties vindt dat de vier grootste partijen (CDA, PvdA, FNP en VVD) uitgenodigd moeten worden voor onderhandelingen over een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Regiovrijdag, 28 maart 2003

Bustrillingen verdelen Engelum

Engelum - De honderd jaar oude woningen aan de Buorren en de Harnedyk in Engelum kunnen er niet tegen. Wekelijks rijden er welgeteld 387 bussen door de smalle straat en dat terwijl de huizen en de fundamenten gewend zijn aan het paard en wagen van weleer. Sinds de reconstructie van de doorgaande weg in Engelum in 1997 is het goed mis. Het gewicht en de snelheid van zwaar verkeer, met name de bussen, zorgen voor flinke trillingen in de woningen die pal aan de weg staan. Bij een aantal bewoners zijn er scheuren in de muren gekomen.

Regiovrijdag, 28 maart 2003

School geeft Gysbert Japicx eerbetoon

Bolsward - Een eerbetoon aan Gysbert Japicx, een van de belangrijkste dichters die Fryslân heeft voortgebracht. Zo mag de lesbrief wel genoemd worden die gisteren in Bolsward werd gepresenteerd. Dat stelt althans Gerben Wijnja, de schrijver van de lesbrief en leerkracht aan de christelijke basisschool De Bron in Bolsward. ,,Gysbert Japicx deed recht aan zijn memmetaal, het Fries. Dat verdient respect’’, aldus Wijnja.

Regiovrijdag, 28 maart 2003

‘GGZ’ begint eigen café

Leeuwarden - Het cliëntenplatform GGZ Friesland wil een eigen café beginnen. Veel mensen met een psychiatrische aandoening durven niet naar een gewoon café, maar hebben wel de behoefte om af en toe een avondje op stap te gaan. Zorgkantoor De Friesland subsidieert het project.

Regiovrijdag, 28 maart 2003

Raad Dongeradeel houdt het ambtsgebed

Dokkum - Burgemeester Cazemier van de gemeente Dongeradeel blijft voor en na de gemeenteraadsvergadering het ambtsgebed uitspreken. Dit hebben de raadsleden van Dongeradeel gisteravond besloten na een discussie over het ambtsgebed.

Regiovrijdag, 28 maart 2003

Voorlopig nog geen koffie in Waag

Leeuwarden - De officiële opening van een Coffee Club in de Waag van Leeuwarden laat mogelijk nog een half jaar op zich wachten.

Regiovrijdag, 28 maart 2003

Dongeradelers krijgen voorkeur bij koop kavel

Dokkum - De inwoners van de dorpen in Dongeradeel krijgen voorrang bij de koop van bouwkavels als ze aantoonbaar sociaal-maatschappelijk gebonden zijn aan hun dorp. Een motie van de FNP met deze strekking is gisteren aangenomen door de gemeenteraad van Dongeradeel.

Regiovrijdag, 28 maart 2003

Scharnegoutum wil nieuw thuis voor clubs

Scharnegoutum - Scharnegoutum wil een multifunctioneel centrum (mfc). Een werkgroep uit het dorp gaat binnenkort bekijken of het opzetten van een mfc financieel haalbaar is. Dat staat in de toekomstvisie voor het dorp, die gisteravond werd gepresenteerd tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelang Scharnegoutum-Loënga. De visie werd samengesteld op basis van zogeheten keukentafelgesprekken met 130 inwoners.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 maart 2003

‘Theologie rare wetenschap’

Leeuwarden - Theologen hebben een vreemde manier van wetenschap bedrijven. De nieuwste bevindingen worden gepubliceerd in duimendikke boeken voor algemene boekhandels in plaats van in overzichtelijke artikelen, en bovendien zonder dat een groep vakgenoten er een oog op geworpen heeft.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 maart 2003

600 gereformeerden naar beraadsdag

Leeuwarden – Na zaterdag moeten de neuzen van de gereformeerden dezelfde kant op staan. Op een ‘beraadsdag’ in Nijkerk worden allerlei bezwaren besproken, die binnen de Gereformeerde Kerken bestaan tegen de fusie met hervormden en lutheranen. Voor de beraadsdag hebben zich inmiddels zeshonderd kerkmensen opgegeven.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 maart 2003

‘Kerken richten zich op steeds jongere jeugd’

Leeuwarden - Kerkelijke gemeenten in Fryslân richten zich, in hun pogingen om ‘de jeugd’ nog te bereiken, op een steeds jongere leeftijdscategorie. ,,Die van de 9- tot 12-jarigen. Dat zie je steeds vaker’’, aldus Tineke Klei consulent Jeugd- en Jongerenwerk van het Regionaal Dienstencentrum Fryslân.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 maart 2003

De bijbel door het oog van een ongelovige

Moet je een gelovige zijn om met vrucht de bijbel te kunnen lezen? Dat is de vraag die Nicolaas Matsier in zijn boek De bijbel volgens ... uiteindelijk aan de orde stelt, in wat op het eerste gezicht een verslag is van persoonlijke leeservaringen met het Oude Testament.

Sportvrijdag, 28 maart 2003

‘Het is leuk om je horizon te verbreden’

Heerenveen – Het mooie weer van de laatste weken brengt de 54-jarige Hans Westerhof al aardig in de sfeer van het op handen zijnde vertrek naar Mexico. Daar heeft de oud-trainer van FC Groningen, PSV, Ajax (hoofd opleidingen) en Willem II de muziek van de Les Humphrey Singers of de Zangeres zonder naam (titel: Mexico ) beslist niet voor nodig. ,,Ik hoef maar buiten te gaan zitten en dan begint het al te leven. Het is daar nu momenteel 25 graden, dus de overgang zal niet zo groot zijn.’’

Sportvrijdag, 28 maart 2003

Herstart voor Ronde van de Kerspelen

Drogeham - De Ronde van de Kerspelen is weer terug op de wielerkalender. De tiende editie van de klassieker - met start en finish in Drogeham - wordt verreden op zaterdag 14 juni. De organisatie moest vorig jaar noodgedwongen een streep door het evenement halen door onduidelijkheid over de aansprakelijkheid bij ongevallen op het parcours.

Sportvrijdag, 28 maart 2003

ONT: een zwart gemaakte Martin van Geel

Clubblad de Goalgetter is deze keer wat minder dik dan de leden van voetbalvereniging ‘t Fean’58 uit Surhuisterveen gewend zijn. Redacteur Rienk de Boer is met name teleurgesteld in een van zijn vaste scribenten. ,,Opnieuw is er helemaal niks ontvangen van de ‘return of the legend’. Deze goedgebekte man laat luid en duidelijk merken als hij een simpele strafschop maakt, dan lijkt het mij ook vanzelfsprekend dat er wel eens weer wat in de Goalgetter kan komen. Maar anders komen we wel langs, omdat meneer zelf te lui is om tijd vrij te maken.’’

Weervrijdag, 28 maart 2003

Vrij zonnig

Het blijft dit weekend vrij zonnig en droog. De temperaturen komen te liggen rond 16 ŕ 17 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten. Op zondag wordt het iets minder zacht met een noordoostenwind en 15 graden


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties