Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 december 2017.

Economiedonderdag, 28 december 2017

Voedersector wil beloning voor boeren die efficiënt met fosfaat omgaan

Leeuwarden - Boeren die met fosforarmer, en veelal duurder, voer ervoor hebben gezorgd dat de Nederlandse fosfaatreductie wordt gehaald, moeten beloond worden. Dat stelt de diervoersector. Ze moeten minder gekort worden, vindt directeur Henk Flipsen van de Nevedi.

Hoofdartikeldonderdag, 28 december 2017

Democratie vereist ook betrouwbare elite

Vrije verkiezingen vormen een belangrijke graadmeter voor het functioneren van de democratie. Hoe vrijer, hoe democratischer, zo lijkt het. Dat idee houdt stand zolang er verantwoordelijke en bekwame politici verkiesbaar zijn. Maar wat als de meerderheid leiders kiest die door machtsmisbruik de democratische rechtsstaat aantasten?

Regiodonderdag, 28 december 2017

Huisartsen slaan alarm om fusie De Friesland

Leeuwarden - Het inleveren van de zelfstandigheid van De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) zal leiden tot vermindering van de investeringen in de zorg in Fryslân. Daarvoor vrezen de Friese huisartsen. Ze zeggen al enige tijd te merken dat de zorgverzekeraar nog amper bereid is geld te steken in de Friese zorg.

Regiodonderdag, 28 december 2017

Roep om vuurwerkshows in Fryslân

Leeuwarden - Er zijn komende jaarwisseling geen nieuwe vuurwerkvrije zones in Fryslân. Wel pleiten meerdere burgemeesters voor een vuurwerkverbod, betere (Europese) regelgeving en centrale vuurwerkshows.

Regiodonderdag, 28 december 2017

Aantal doden door hartkwaal steeg in Fryslân

Leeuwarden - Het aantal sterfgevallen door hart- en vaatziekten steeg in Fryslân in 2016 met 4,27 procent. In 2015 was dit de doodsoorzaak van 1683 Friezen, in 2016 van 1755. Landelijk was er juist sprake van een daling met 1,9 procent van het aantal slachtoffers van hart- en vaatziekten in vergelijking met 2015. Dat blijkt uit cijfers over doodsoorzaken in 2016, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend maakt.

Regiodonderdag, 28 december 2017

Berend Hazenberg zoekt opvolgers voor Vlielander weekkrant

Vlieland - Berend Hazenberg gaf Vlieland met Vliezier voor het eerst een professioneel medium, maar na achttien jaar is zijn inspiratie voor de krant op. Er wordt nu druk gezocht naar potentiële opvolgers.

Regiodonderdag, 28 december 2017

De Friesland: investering in Friese zorg gaat door

Leeuwarden - Woordvoerder Rob Propsma van zorgverzekeraar De Friesland herkent zich niet in de kritiek die de Friese huisartsen hebben op de fusieplannen van de De Friesland met Zilveren Kruis. Voorzitter Bart Maats van de Friese Huisartsenkring zegt dat De Friesland de laatste jaren al minder bereid is tot investeringen in de zorg in Fryslân. “Op alle plannen wordt gezegd: dat kan niet, het is te duur”, aldus Maats.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 december 2017

‘Ik denk dat we zijn uitgeïndividualiseerd’ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties