Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 december 2016.

Economiewoensdag, 28 december 2016

FrieslandCampina verlaagt melkprijs

Leeuwarden - Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft de garantieprijs voor melk voor komende maand licht verlaagd. De prijs zonder toeslagen is met drie cent per kilo (melk wordt traditioneel in kilo’s afgerekend op basis van onder andere de gehaltes aan vet en eiwit) naar beneden bijgesteld naar 34,5 cent.

Hoofdartikelwoensdag, 28 december 2016

Welvaart is veel meer dan alleen economie

Economische groei wordt vaak gelijkgesteld aan welvaart. Een onderzoek van de Rabobank en de Universiteit Utrecht dat onlangs werd gepresenteerd zet hierbij grote vraagtekens. Het blijkt namelijk dat de welvaart van huishoudens niet is toegenomen ondanks de economische groei van de afgelopen jaren.

Regiowoensdag, 28 december 2016

Geld corporaties dreigt weg te sijpelen

Leeuwarden - De relatief rijke Friese woningcorporaties dreigen hun opgebouwde vermogens kwijt te raken aan de armere corporaties in de Randstad. Daarvoor waarschuwen Friese huurdersverenigingen, nadat ze vorige week een gesprek hadden met vertegenwoordigers van D66, CDA, VVD, SP, ChristenUnie en PvdA.

Regiowoensdag, 28 december 2016

Veel huilers van Terschelling in opvang

Terschelling - De zeehondenopvang in Pieterburen is na de eerste najaarsstorm overspoeld met jonge zeehonden afkomstig van Terschelling. De nieuwe, nog niet geopende, opvang op Terschelling kan de opvang nog niet aan, meldt bestuurslid Guus Schweigmann.

Regiowoensdag, 28 december 2016

Friese jongere koopt weer meer alcohol

Leeuwarden - Het draagvlak onder Friese jongeren van zestien en zeventien voor de leeftijdsgrens van achttien jaar voor het kopen van alcohol neemt af. Dat concludeert het platform Nuchtere Fries uit een gisteren geopenbaarde peiling onder bijna zeshonderd jongeren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties