Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 december 2012.

Cultuurvrijdag, 28 december 2012

Kunst en muziek bezegelen relatie in Oosterwolde

Oosterwolde | Muzikanten en beeldend kunstenaars komen van 11 tot en met 13 januari samen in de Kunstwerfplaats in Oosterwolde. Aanleiding is het eerste lustrum van de relatie tussen kunstenaars Peter Bes en Marijke Kruunenberg. Met hun vijfjarig samenzijn willen zij ook anderen bij elkaar brengen, meldt Stichting Kunstwerf. Het initiatief van het stel is uitgegroeid tot een klein festival met muziekoptredens en exposities van zowel professionele als amateurkunstenaars.

Economievrijdag, 28 december 2012

Sterke omzetgroei voor ICT-bedrijf Vivens

Joure | ICT-bedrijf Vivens uit Joure heeft in het afgelopen jaar een omzetgroei gerealiseerd van 26,6 procent. De groei is te danken aan een groot aantal nieuwe opdrachtgevers en grotere projecten. Opvallend was de toename van het aantal projecten met een internationaler karakter. Voor het komend jaar verwacht Vivens een verdere groei. Momenteel telt Vivens vijftig medewerkers. Het bedrijf verwacht voor 2013 dit personeelsbestand uit te kunnen breiden met zo’n 20 procent.

Economievrijdag, 28 december 2012

Innovatie wordt fiscaal aantrekkelijker

Den Haag | Ondernemers die innovatieve diensten of producten leveren, kunnen voortaan makkelijker aanspraak maken op de belastingvoordelen die daarbij horen. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) maakte dat vandaag bekend.

Hoofdartikelvrijdag, 28 december 2012

In de wurggreep van traditie en draagvlak

Nog een paar dagen en het is weer tijd voor de jaarlijkse cocktail van adrenaline, hormonen, drank en vuurwerk. Een levensgevaarlijke combinatie, maar we moeten er maar het beste van maken. Laat ons de illegale varianten zo goed mogelijk bestrijden en verder moeten politie en hulpverleners maar zo veel mogelijk gebruik maken van de oren en ogen van burgers.

Regiovrijdag, 28 december 2012

Bij Vliegendehond krijg je een oliebol zonder veel toestanden

Wolvega | Van heinde en verre komen de klanten op oudejaarsochtend oliebollen halen in Wolvega. Vorig jaar stonden ze in de Van Harenstraat tot buiten in de rij om de lekkerste bollen van Fryslân te bemachtigen. De eersten haalden ze gisteren al. ,,Ze zijn superlekker, Joke”, zegt een vertrekkende klant. ,,Dat weet ik”, glundert de verkoopster.

Regiovrijdag, 28 december 2012

Zwaarder siervuurwerk door maas in wet

Leeuwarden | Extreem en zwaar vuurwerk. Daarmee adverteren verschillende vuurwerkhandelaren dit jaar. Er blijkt zwaarder siervuurwerk in omloop dan voorgaande jaren. Twee slimme vuurwerkimporteurs hebben in het nieuwe vuurwerkbesluit, dat in juli inging, een maas in de wet ontdekt.

Regiovrijdag, 28 december 2012

Waterpeil in boezem zakt, Woudagemaal gaat dicht

Lemmer | Het waterpeil in de Friese boezem zakt. Het water staat nog wel boven het streefpeil, maar Wetterskip Fryslân verwacht vandaag weer wat overtollig water kwijt te kunnen raken. Dat betekent dat het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer aan het eind van de dag buiten werking kan worden gezet.

Regiovrijdag, 28 december 2012

Geweld tegen politie neemt toe in 2012

Drachten | Het aantal bedreigingen tegen politieagenten is het afgelopen jaar fors toegenomen. Kwamen in 2011 190 politieambtenaren in aanraking met een vorm van geweld tegen hen gericht, dit jaar zijn dat er al meer dan driehonderd.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 december 2012

Bloei en enthousiasme in Broeksterwâld

Broeksterwâld | De Gereformeerde Kerk (PKN) van Broeksterwâld kijkt terug op een bijzonder jaar: de kerkgemeenschap bestaat 125 jaar. Te midden van geluiden over terugloop in kerken, weet de gemeenschap zich ,,een van de jongste PKN-gemeenten van Nederland qua leeftijdsopbouw”.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 december 2012

George Harinck wordt adviseur Kuyper Center Princeton

Kampen | Prof. dr. George Harinck, kenner van het Nederlands protestantisme van de afgelopen twee eeuwen, gaat het Kuyper Center van het Princeton Theological Seminary in de Verenigde Staten adviseren. Naast zijn benoeming als consultant van het Kuyper Center is hij als lid toegetreden tot het Kuyper Committee, dat jaarlijks een conferentie organiseert en een prijs uitreikt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties