Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 december 2011.

Economiewoensdag, 28 december 2011

Meer vacatures in Fryslân door vergrijzende bevolking

Leeuwarden | Het aantal vacatures in Fryslân neemt de komende jaren toe door vergrijzing van de bevolking. De groei komt volgens onderzoekers van Monsterboard.nl vooral door uittredende babyboomers. Vooral aan hooggeschoold personeel zal er eerder een tekort ontstaan. Daarnaast neemt de vraag naar zorgpersoneel sterk toe voor de verzorging van de ouderen. De vacaturesite trekt maandelijks bijna een miljoen mensen.

Hoofdartikelwoensdag, 28 december 2011

Zwarte bladzijden uit het verleden

Turkije is woedend op Frankrijk nadat de Franse Tweede Kamer heeft ingestemd met een wettelijk verbod op het ontkennen van volkerenmoord. Het wetsvoorstel is vooral bedoeld om de ontkenning van de genocide op Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk (1915-1923) strafbaar te stellen. De Franse Senaat moet zich nog buigen over het wetsvoorstel dat ontkenning van een genocide verbiedt. Die kan dan volgend jaar ingaan.

Regiowoensdag, 28 december 2011

Korps weet niets van nieuw uitrukgebied

Kollum | De nieuwe indeling van uitrukgebieden van brandweerkorpsen in Noord-Nederland, die met de ingebruikname van de Meldkamer Noord-Nederland in Drachten van kracht werd, leidt in de praktijk tot verrassingen bij vrijwilligerskorpsen.

Regiowoensdag, 28 december 2011

Oliebol meteen aan de kraam opeten; dan is-ie het lekkerst

Al 25 jaar is de geur van oliebollen door heel Gorredijk te ruiken. En al die jaren komt die geur uit de kraam van de familie Tilstra uit Warfhuizen. Een kijkje in de keuken van de familie.

Regiowoensdag, 28 december 2011

Een sobere nieuwjaarsborrel, als die al doorgaat

Leeuwarden | Veel Friese gemeenten bezuinigen flink op de nieuwjaarsreceptie. Een aantal schrapt de borrel zelfs helemaal, met het oog op de bezuinigingen.

Regiowoensdag, 28 december 2011

Bleker houdt vast aan zijn natuurakkoord

Leeuwarden | Staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) zet zijn plannen voor de natuur door. Bleker wordt gesteund door een meerderheid van de Tweede Kamer die hem vorige week opriep zijn plannen uit te voeren, ook al hebben niet alle provincies, waaronder Fryslân, daar ja tegen gezegd.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 december 2011

Gezocht: predikanten die ‘dode punt’ overwonnen

Leeuwarden | Ds. Marius Noorloos, prof. dr. Henk de Roest en dr. Sake Stoppels zijn voor een publicatie op zoek naar predikanten die ‘het dode punt voorbij’ kwamen. ,,We zijn op zoek naar ervaringen van doorbraak en vernieuwing in het werk van voorgangers en in het functioneren van plaatselijke gemeenten. We willen zien of daar bepaalde patronen in aan te wijzen zijn waar we van kunnen leren. De bedoeling is dat dit uitmondt in een publicatie ten dienste van de kerken”, aldus dr. Sake Stoppels, docent kerkopbouw aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 december 2011

100 nieuwe kerken stichten in New York tot 2020

New York | De Zuidelijke Baptisten, het grootste kerkgenootschap in de Verenigde Staten, zijn van plan om in tien jaar tijd vijftig tot honderd kerken te planten in de regio New York.

Sportwoensdag, 28 december 2011

Huizum Fries kampioen sneldammen clubteams

Cornjum | Het viertal Johan Teake Dekker, Rein van der Pal, Anton Schotanus en Jan Adema heeft gisteren in Cornjum namens damclub Huizum de Friese titel sneldammen voor clubteams gewonnen. Toen na acht ronden de kruitdampen waren opgetrokken bleek dat Huizum stadgenoot en winnaar van de afgelopen twee jaar De Oldehove (Tjalling Goedemoed, Klaas-Hendrik Leijenaar, Jan Algra en René Wijpkema) twee punten voor was gebleven.

Sportwoensdag, 28 december 2011

Huizenga als vanouds naar achtervolgingstitel

Apeldoorn | Zonder specifieke baantraining, maar juist na twee trainingsweken op Zuid-Afrikaanse wegen reed Jenning Huizenga gisteren bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn naar de titel op de individuele achtervolging. Het sterkte de Franeker in het idee dat hij juist op de weg een betere baanrenner kan worden.

Sportwoensdag, 28 december 2011

Kramer hervindt vorm en vertrouwen

Alsof hij niet anderhalf jaar werd gekweld door blessureleed reed Sven Kramer gisteren tijdens kwalificatiewedstrijden in Heerenveen op fraaie wijze naar de overwinning op de 1500 meter.

Sportwoensdag, 28 december 2011

Leenstra blaast haar motor op en mist EK

Heerenveen | Nadat haar missie om EK-kwalificatie af te dwingen op dramatische wijze was mislukt, bleef Marrit Leenstra opvallend nuchter. Na het analyseren van de slechte race op de 3000 meter (dertiende in 4.15,68) keek ze alvast vooruit naar het NK sprint. Daar zijn vanaf morgen op Thialf WK-tickets te winnen. ,,Maar dan moet ik op de 500 meter wel een 38’er schaatsen’’, zei ze over de lastige opdracht. ,,Tsja, dat was vandaag mijn slotronde op de drie kilometer...’’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties