Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 februari 2018.

Cultuurwoensdag, 28 februari 2018

The Analogues: beatlemania, maar dan anders

Ze klinken als The Beatles maar doen wat zij nooit deden: hun latere albums, bij voorkeur met de originele instrumenten, live laten klinken. Op het moment touren The Analogues met The white album door het land.

Economiewoensdag, 28 februari 2018

Leeuwarder slagersfamilie De Graaf verdwijnt met Sjouke uit het vak

Leeuwarden - ,,Toen de kinderen werden geboren, ging jij hier al biefstuk halen. Nou, dat is dus zeker 25 jaar geleden.” Mieke Venema, met groene fleechetrui en een bordeauxrood schort van bloemenboetiek Het Westen, stoot haar man Piet aan. Over de toonbank, halverwege de winkelruimte, overhandigt De Graaf voor ruim 120 euro vlees: onder meer cranberrypaté, leverworst en een stuk vetspek. ,,Hij was de beste, écht super vlees", zegt Piet.

Hoofdartikelwoensdag, 28 februari 2018

Trui aantrekken blijft een goed advies

Wie niet beter weet, zou kunnen denken dat ons land voor het eerst in de geschiedenis een flinke vorstperiode beleeft. De media staan vol met verhalen over wel of niet schaatsen op natuurijs, over de harde wind en de zogenoemde ‘Siberische beer’.

Regiowoensdag, 28 februari 2018

Nog half jaar onzekerheid bij De Friesland

Leeuwarden - Het personeel van De Friesland Zorgverzekeraar krijgt pas in september te horen welke functies verdwijnen door de integratie bij Zilveren Kruis, ook onderdeel van Achmea. De komende maanden wordt per afdeling gekeken welke banen behouden blijven in Leeuwarden, en welke vervallen of worden overgeheveld naar een andere locatie. Dat maakte directeur Bert van der Hoek gisteren bekend.

Regiowoensdag, 28 februari 2018

Exploitant Blokhuispoort hield zich niet aan opdracht

Leeuwarden - Exploitant BOEI heeft zich niet aan de afspraken met de gemeente gehouden bij de verbouwing van de Blokhuispoort. Dat blijkt uit stukken die de gemeenteraad heeft ontvangen. Om het gebouw rendabeler te maken, zijn er werkzaamheden verricht die niet waren afgesproken. Uit het businessplan voor de Blokhuispoort blijkt dat BOEI in de eerste jaren er zoveel bij inschiet dat er over een periode van dertig jaar een exploitatietekort is van bijna drie ton.

Regiowoensdag, 28 februari 2018

Een blikje weggooien kan een koe het leven kosten

Leeuwarden - Jaarlijks gaan er in Nederland rond de vierduizend koeien dood door stukjes zwerfafval dat ze via het voer binnen krijgen. Zo’n twaalfduizend worden er ziek van.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties