Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 februari 2011.

Cultuurmaandag, 28 februari 2011

Zweedse metalband HammerFall naar Dokk’em Open Air

Dokkum - De Zweedse metalband HammerFall is de hoofdact op Dokk’em Open Air. Dat heeft de organisatie van het metalfestival in Dokkum bekendgemaakt.

Hoofdartikelmaandag, 28 februari 2011

De spanningen rondom de verkiezingen...

Zelden is een verkiezing voor Provinciale Staten zo spannend als die van overmorgen. De spanning ligt vooral in de gevolgen van de verkiezing voor de Eerste Kamer. Dat feit is de reden dat we zelden zo veel landelijke politici op straat en in de media zien figureren voorafgaande aan een niet-landelijke verkiezing. De verkiezingen zijn tot inzet geworden van de landelijke politiek; van het kabinetsbeleid in het bijzonder.

Regiomaandag, 28 februari 2011

‘Een Elfstedentochtgevoel bij zien van de jongens’

Hindeloopen - Ouwe jongens, krentenbrood was het zaterdag tijdens de reünie van de Elfstedentocht van 1986, in het Schaatsmuseum In Hindeloopen. Herinneringen werden opgehaald, handen geschud: even was het alsof het weer 26 februari 1986 was.

Regiomaandag, 28 februari 2011

Aan de stand herkent men de camping

Leeuwarden - De 82-jarige Sieds Kommerij en zijn 79-jarige echtgenote Gaatske uit Nes (B) hebben geoefende ogen. Op de SVR-beurs in het WTC Expo in Leeuwaren kunnen ze al zien of een boerencamping in den lande ,,wat sűps is of net”.

Regiomaandag, 28 februari 2011

Romeinse dobbelsteen gaat naar IJstijdenmuseum

Buitenpost - Op de archeologische taxatiedag in het IJstijdenmuseum in Buitenpost is zaterdag een Romeinse dobbelsteen uit de derde eeuw na Christus ontdekt. De dobbelsteen werd meegebracht door Jetse Veenstra uit Kollumerzwaag. Hij vond het kleinood vorig jaar in een weiland in de buurt van zijn woonplaats tijdens het zoeken van kievitseieren.

Regiomaandag, 28 februari 2011

Demonstratie overstemt de campagne

Leeuwarden - De politieke markt in Leeuwarden, met kraampjes van deelnemers aan de Statenverkiezingen van woensdag is zaterdag danig overstemd door demonstraties van linkse antifascisten en de extreem-rechtse Divisie Noordland. Tot ongeregeldheden kwam het niet.

Geloof & Kerkmaandag, 28 februari 2011

CDA wil actie Rosenthal voor Syrisch klooster

Den Haag - Het CDA vindt het onacceptabel dat het Turkse hooggerechtshof heeft besloten dat het eeuwenoude Syrisch-orthodoxe klooster Mor Gabriel in Turkije mag worden onteigend van zijn grond. De partij wil dat minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken de Turkse ambassadeur ontbiedt en bezwaar maakt tegen de gang van zaken.

Geloof & Kerkmaandag, 28 februari 2011

Dokkum viert 20 jaar interkerkelijke koffieochtenden

Dokkum - Al twintig jaar komen in Dokkum vrouwen uit allerlei kerken naar zogenoemde koffieochtenden voor ontmoeting en geloofsopbouw. Dat de koffieochtenden na twee decennia nog altijd populair zijn, blijkt wel uit de bezoekersaantallen: de ochtenden trekken 180 tot 220 vrouwen. Woensdag is er een feestelijke jubileumkoffieochtend.

Sportmaandag, 28 februari 2011

Aris laat zich weer eens van zijn beste kant zien

Leeuwarden - De Friesland Aris heeft zaterdag weer eens een goed resultaat neergezet. Juist tegen Nijmegen, de enige club waar de Leeuwarder basketballers dit seizoen nog niet van wonnen, kreeg het eigen publiek na drie nederlagen op rij weer eens een puike wedstrijd voorgeschoteld. En de opluchting, die was logischerwijs groot bij de Friese eredivisionist. ,,Het is duidelijk dat er nog leven zit in dit team”, meende coach Pete Miller.

Sportmaandag, 28 februari 2011

Inbraak van Jan Rap en zijn maat deren ONT niet

Opeinde - Groot was de verslagenheid bij trainer Jan Mulder toen drie weken terug de inhoud van zijn collectebox uit de kantine van zijn club ONT door onverlaten werd ontvreemd. Bij de pakken neer zat Mulder, die druk is met geld ophalen voor zijn actie om in juni de Alpe d’Huez te beklimmen voor het KWF Kankerfonds, echter niet. Met dank aan onder meer verschillende geledingen van de derdeklasser uit Opeinde en andere meewerkende verenigingen stroomt het geld toch weer binnen. En dus hebben Jan Rap en zijn maat daar een onbedoelde bijdrage aan geleverd.

Sportmaandag, 28 februari 2011

Je bent zo weer de man

Twee keer scoren en je bent zo weer de man’, zei Bas Dost voorafgaand aan het duel tegen Willem II waarin hij voor het eerst sinds een maand of vier weer in de basis mocht beginnen. Een waarheid als een koe natuurlijk, want voetballers worden afgerekend op de goals die ze maken. En zeker spitsen. Maakt niet uit hoe de ballen erin gaan, als de doelpunten maar op hun naam komen te staan.

Sportmaandag, 28 februari 2011

Trekken aan touw en een koortsig paard

De enthousiaste stem van de speaker begeleidt twee teams van acht mannen die op het punt staan om een touw van meer dan dertig meter lang over de middenmarkering te trekken. Touwtrekvereniging It Heidenskip doet al 25 jaar niet anders.

Sportmaandag, 28 februari 2011

Trekken aan touw en een koortsig paard

De enthousiaste stem van de speaker begeleidt twee teams van acht mannen die op het punt staan om een touw van meer dan dertig meter lang over de middenmarkering te trekken. Touwtrekvereniging It Heidenskip doet al 25 jaar niet anders.

Sportmaandag, 28 februari 2011

Wel bloemen, geen punten voor Harkemase Boys

Harkema - Bij Harkemase Boys is altijd wat te beleven. Het zou zomaar de slogan van de club kunnen zijn, want wie de laatste weken een thuiswedstrijd van de Friese zaterdag-topklasser bezoekt heeft over doelpunten en spektakel niet te klagen.

Sportmaandag, 28 februari 2011

‘We kunnen dit alleen onszelf maar aanrekenen’

Tilburg - Verbijsterend. Abominabel. Schandalig. Drie krachttermen vanuit het kamp van sc Heerenveen na de collectieve wanprestatie in Tilburg. Daar zette de Friese ploeg zichzelf weer eens lelijk te kijk. ,,Het zakte als een kaartenhuis in elkaar. En het meest verbijsterende is dat je een gewonnen wedstrijd zo gemakkelijk weggeeft’’, vond trainer Ron Jans na afloop. De Friese oefenmeester kon niet begrijpen dat zijn ploeg in een tijdsbestek van 23 minuten vier doelpunten weggaf, waarvan twee uit standaardsituaties. Net als tegen AZ. ,,Een kwestie van concentratie; je focussen. Daardoor laten we dit seizoen zoveel punten liggen.’’

Sportmaandag, 28 februari 2011

Collectieve wanprestatie sc Heerenveen in Tilburg

Tilburg - Een collectieve wanprestatie leverde sc Heerenveen zaterdag in Tilburg. In de laatste 25 minuten van het duel tegen hekkensluiter Willem II gaf de Friese formatie de winst weg. Op een manier die te denken geeft en het zoveelste dieptepunt dit seizoen.

Sportmaandag, 28 februari 2011

Tranen vloeien, mannen worden jongetjes

Geleen - ‘Het is maar een spelletje.’ Hoe vaak wordt dat niet gezegd tegen sporters of teams wanneer er eens een wedstrijd verloren gaat? De realiteit is anders. Toegegeven, een zaak van leven of dood is sport (gelukkig) niet. Maar wel van vreugde en verdriet. En verdriet, dat was er gisteravond na de uitschakeling in de play-offs volop bij Flyers. Ook stoere, sterke, grote ijshockeyers zijn mensen. En dus vloeiden de tranen.

Sportmaandag, 28 februari 2011

Hoop op titel Flyers duurt maar 48 uur

Geleen - Erop of eronder, dat was de play-offwedstrijd van A6.nl Flyers gisteren in Limburg tegen Eaters Geleen. Door het verlies vrijdag, moesten de Heerenveense ijshockeyers winnen. Het duel kreeg een dramatische ontknoping: penaltyshots. Flyers verloor en zo eindigde het seizoen in een tijdspanne van 48 uur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties