Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 februari 2007.

Agendawoensdag, 28 februari 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 28 februari 2007

528 streektaalartiesten in Fryslân

Leeuwarden - Nederland telt drieduizend artiesten die in de eigen streektaal zingen, waarvan 528 in Fryslân. Fryslân staat hiermee op de tweede plek, gekeken naar het aantal streektaalartiesten per provincie.

Cultuurwoensdag, 28 februari 2007

Waldrock 2007 richt zich meer op middensegment

Burgum - Het rockfestival Wâldrock in Burgum zal dit jaar minder grote namen bevatten. Het festival gaat zich meer richten op bands uit de subtop en op nieuwe aanwinsten in het metalgenre, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Dit is besloten omdat het Friese festival steeds moeilijker grote namen weet te strikken, omdat het moet concurreren met grote hardrockfestivals als Fields of Rock.

Cultuurwoensdag, 28 februari 2007

Kuijer en Tjong Khing genomineerd

Leeuwarden - Schrijver Guus Kuijer en illustrator Thé Tjong Khing zijn de Nederlandse genomineerden voor de Hans Christian Andersen Awards 2008. Dat heeft een woordvoerder van IBBY Nederland gisteren bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 28 februari 2007

Nei Lennon op de Eiger

Boeken

Economiewoensdag, 28 februari 2007

Zonder weerstand over de wereldzeeën

Drachten - Nog enkele weken en dan kan er weer een trimaran te water bij bootbedrijf Mono & Multihull Boatbuilders in Drachten. Het bedrijf was tot voor kort alleen gespecialiseerd in de nieuwbouw van schepen met de grondstof epoxycomposiet. ,,Vorig jaar hebben we de strategie drastisch omgegooid. In de twintig jaar daarvoor was het bedrijf vooral gericht op de productie van boten als catamarans en trimarans. Allemaal met de grondstof composiet”, zegt mede-eigenaar Maarten Runia.

Expowoensdag, 28 februari 2007

Appelscha, Bezoekerscentrum: expo 'Vogels in de winter', t/m 15 mrt.

Regiowoensdag, 28 februari 2007

Nu alles op alles voor randweg om Heeg

- 2003: Uit een Verkeersonderzoek concludeert een extern bureau dat inwoners van Heeg het centrum als problematisch ervaren voor verkeer

Regiowoensdag, 28 februari 2007

Sytse Maaike Sleatje is weer Skeane Sleat

Friens - Meer dan vijfentwintig jaar hebben ze erover gedaan. Maar nu zijn ze dan ook de eerste gemeente die het voor elkaar heeft: alle waterwegen in Boarnsterhim hebben een Friese naam gekregen. En dat voor de gemeente met de meeste kleine en grote waterwegen: inclusief gloppes zijn er 380 benoemd. Van Abrahamswiden tot Wytlok. Vanochtend is de vijfdelige waterkaart in het kerkje van Friens overhandigd aan gedeputeerde Mulder.

Regiowoensdag, 28 februari 2007

Opknappen boerderij is lastig

Leeuwarden - De subsidieregeling voor boerderijrestauraties is onnodig ingewikkeld. Bovendien is het aanvragen van subsidie voor kleine restauraties aan boerderijen te duur. Het gevolg is dat veel eigenaren van oude, monumentale boerderijen werkzaamheden uitstellen. Dat stelt de Boerderijenstichting Fryslân.

Regiowoensdag, 28 februari 2007

Sporten of eerder bij de thuiszorg

Harlingen - Reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid. Jannie Rotteveel (60) uit Harlingen scoorde gisteren gemiddeld of boven gemiddeld op de fittestdag voor ouderen in haar gemeente en dat viel haar reuze mee. ,,Ik heb vroeger wel veel gesport: trimmen, volleybal en basketbal. Maar dan krijg je artrose en dan houdt het op.”

Regiowoensdag, 28 februari 2007

De laatste week voor Knap Spul

Damwoude - De vrijwilligers van Knap Spul in Damwoude verkopen deze week de winkel leeg. Het kringloopbedrijf aan de Hereweg sluit per 1 april definitief de deuren. Het oude schoolgebouw waarin de winkel is gehuisvest verkeert in een slechte staat van onderhoud. Stichting Welzijn Dantumadeel (SWD), eigenaar van de winkel, is er niet in geslaagd een alternatief pand te vinden. De gemeente had 1 april als deadline daarvoor gesteld.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 februari 2007

Ledental van CGB in de lift

Leeuwarden/ Nijkerk - Het Confessioneel Gereformeerd Beraad (CGB) ziet het laatste jaar weer een groei in het aantal nieuwe leden. De landelijke ledenwerfactie die vorig jaar is gestart, blijkt succesvol. Er kwamen enkele honderden leden bij. In de regio Noordoost Friesland ging het om een toename van 20 procent. Volgens landelijk secretaris ds. A.S. Rienstra is er sprake van ,,een trendbreuk”.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 februari 2007

Anglicaanse Kerk zet humor in in vastentijd

Londen - De Anglicaanse Kerk is deze week een grote campagne begonnen om de Engelsen op te monteren. Deelnemers aan de actie krijgen een serie grappen toegezonden, die ze kunnen doorsturen naar vrienden en kennissen. In de dagelijks teksten krijgen de deelnemers concrete suggesties om ,,iets te doen dat helpt om ruimhartigheid en behulpzaamheid te verspreiden”.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 februari 2007

Zweedse Kerk: 55 miljoen euro per jaar uit bossen

Visby - De evangelisch-lutherse Kerk van Zweden verdient jaarlijks 560 miljoen Zweedse kronen (55 miljoen euro) aan het eigen bos- en grondbezit. Dat meldt desgevraagd bosmanager Göran Allard van de Zweedse Kerk in Visby, in aanvulling op het artikel ‘Religieus bosbeheer op de agenda’ in het Friesch Dagblad van 26 februari.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties