Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 28 januari 2016.

Hoofdartikeldonderdag, 28 januari 2016

Discussies 'aaisykjen’ op een hoger peil

Het einde van het 'aaisykjen’ is dichterbij gekomen. Het College van Gedeputeerde Staten van Fryslân heeft geen ontheffing verleend voor het rapen van kievitseieren, komend voorjaar. En het is maar zeer de vraag of die ontheffing er in volgende jaren wel komt.

Regiodonderdag, 28 januari 2016

Kleine en grondgebonden boer ontzien in nieuwe wet

Den Haag - Melkveeboeren met kleine en middelgrote bedrijven krijgen minder maatregelen te verstouwen bij de nieuwe nog uit te werken regels voor een fosfaatrechtenstelsel. Dat geldt ook voor bedrijven die grondgebonden werken - en dus voldoende grond hebben om de eigen mest kwijt te kunnen - en bedrijven met weidegang. ,,Deze boeren moeten een steuntje in de rug krijgen", zei staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw) gisteren in een debat in de Tweede Kamer.

Regiodonderdag, 28 januari 2016

Dorpen zoeken naar alternatieven om peuteropvang te behouden

Lippenhuizen - ,,Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen onderwijs krijgen vóór de basisschool. Daarom willen we graag peuteropvang blijven aanbieden in het dorp", zegt Hinke Heida, voorzitter van Plaatselijk Belang Lippenhuizen. Samen met het dorpshuis, waar de opvang is, is PB op zoek naar een nieuwe aanbieder. ,,Als hier geen peuteropvang meer is, zijn er ouders die ermee stoppen. Die willen er niet voor reizen."

Regiodonderdag, 28 januari 2016

Vogelwachten leggen zich neer bij raapverbod


Regiodonderdag, 28 januari 2016

Qbuzz maakt bezwaar tegen gunning aan Arriva

Leeuwarden - Vervoerder Qbuzz heeft bezwaar aangetekend tegen de gunning aan Arriva van het busvervoer in Zuidoost-Fryslân en op de Waddeneilanden. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf, dat verder niet wil reageren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties