Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 28 januari 2015.

Achtergrondwoensdag, 28 januari 2015

Benut alle kennis die je hebt voor het wad

De huidige discussie over de zoutwinning onder de Waddenzee laat zien dat het niet eenvoudig is om kennis in beleid te vertalen. Beleidsmakers en politici hebben kennis nodig om besluiten over het waddengebied te kunnen nemen, maar wanneer wordt de juiste kennis gebruikt?

Economiewoensdag, 28 januari 2015

Snelle taxatie muizenplaag

Follega - Voor half februari wordt de schade getaxeerd die muizen aan de weidegebieden hebben aangericht. Dat is een eerste stap in een plan van aanpak dat staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma gisteren aankondigde bij haar bezoek in Follega aan een door de plaag getroffen veehouder.

Hoofdartikelwoensdag, 28 januari 2015

Valkenburgse affaire: walging en woede

Walging. Woede. Verbijstering. Ongeloof. Welk woord past bij het nieuws dat een zestienjarig meisje in een hotelkamer seks heeft gehad met zo'n tachtig mannen? En welk gevoel past over de verklaring van de advocaat van de man die ervan wordt verdacht het meisje 'ter beschikking' te hebben gesteld: het meisje deed het vrijwillig? En welk gevoel past over de mannen die het meisje hebben gebruikt, terwijl ze wisten of hadden kunnen weten dat ze minderjarig was?

Regiowoensdag, 28 januari 2015

Gevraagd: nieuwe visie op Harlingen

Harlingen - Kan de gemeente een deel van het groenonderhoud uitbesteden aan burgers? En hoeveel subsidie moeten sportverenigingen eigenlijk krijgen?

Regiowoensdag, 28 januari 2015

Foute oproepen voor rechtbank ingetrokken

Leeuwarden - De Centrale Verwerking Openbaar Ministerie in Utrecht is in de fout gegaan met het op zitting plaatsen van verdachten. Mensen die een overtreding, voornamelijk rijden onder invloed, hadden begaan in Groningen of Drenthe zouden morgen in Leeuwarden ter rechtbank moeten verschijnen en tegelijkertijd hadden Friezen zich voor soortgelijke delicten moeten verantwoorden in Groningen.

Regiowoensdag, 28 januari 2015

Zonder rekentoets geen schooldiploma

Leeuwarden - Scholieren in het voortgezet onderwijs en op het mbo moeten vanaf volgend schooljaar een rekentoets maken om een diploma te halen. De PvdA liet gisteren weten dat de partij dit plan steunt van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Daarmee is er een Kamermeerderheid voor het omstreden voorstel. Dekker wil met de toets het rekenniveau verhogen van leerlingen. Vervolgopleidingen klagen namelijk geregeld dat studenten niet goed genoeg kunnen rekenen.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 januari 2015

Donner: jubileumboek NBG is een monument

Den Haag - De geschiedenis van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is een geschiedenis van tweehonderd jaar vergaderen en polderen, tussen behoud en modernisering, tussen prediking of zending, tussen orthodoxie en toegankelijkheid. Het is een geschiedenis van hoe wij dingen doen in Nederland. Dat zei oud-minister Piet Hein Donner bij de presentatie van het jubileumboek De wereld in. Nederlands Bijbelgenootschap 1814-2014 dinsdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag. De vicepresident van de Raad van State nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Zijn verre voorganger politicus Gijsbert Karel van Hogendorp, destijds ook vicepresident van de Raad van State, richtte in 1814 de Haagse afdeling van het Bijbelgenootschap op in de Kloosterkerk.

Sportwoensdag, 28 januari 2015

Zusjes Genee: bter, brea en griene tsiis

Drachten - Zeg je Duitsers en sport dan denk je niet direct in termen van figureren of Klein Duimpje. Deutschland über alles, het was zo vaak zo in de sportwereld. Maar niet in Drachten, waar de Nederlandse waterpolodames de oosterburen gisteravond een ongenadige draai om de oren gaven: 30-4.

Sportwoensdag, 28 januari 2015

Column Jelle ten Rouwelaar: Het geluk van een mooie salto

Ieder mens twijfelt, ieder mens krijgt soms te maken met kritiek. Als topsporter lig je onder een vergrootglas. Mooie prestaties worden honderd keer belangrijker gemaakt dan die van een normaal werkend mens. Maar mindere periodes worden even zo goed buitenproportioneel opgeblazen. De bijna constante strijd tegen degradatie bij NAC heeft mij de afgelopen jaren veel energie gekost. Als aanvoerder moest ik telkens de klappen opvangen. Opereren in een negatieve sfeer, dat is niet waarom ik ooit ben gaan voetballen.

Sportwoensdag, 28 januari 2015

Bekerkoorts Cambuur is over na kraker tegen PEC

Leeuwarden - Nog voordat de bekerkoorts in Leeuwarden echt goed toe kon slaan, is-ie alweer ten einde. Flinke verhoging kreeg Cambuur gisteravond wel in de bekerkraker met PEC. Uiteindelijk diende Jody Lukoki Cambuur met zijn 2-3 in de verlenging het ongewenste medicijn tegen cupkoorts toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties